Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūdninkų knygyne – fotografų R.Treigio, G.Trimako ir A.Lukio knygų pristatymas

Gegužės 5 d. 18 val. Rūdninkų knygynas kviečia į fotografų grupės „TTL“ (Remigijus Treigys + Gintautas Trimakas + Alvydas Lukys) fotografijos knygų pristatymą.
Remigijus Treigys. Stotis, 2003
Remigijus Treigys. Stotis, 2003

„TTL“ – tai neformali grupė, kurios pavadinimas yra ją sudarančių trijų žymių lietuvių fotomenininkų (R.Treigio, G.Trimako, A.Lukio), kartu kuriančių nuo 2002 m., pavardžių kriptonimas. Renginio metu bus pristatytos trys kiekvieno menininko knygos: R. Treigio „Fotografijos“ (2015 m.), Gintauto Trimako „Fotografija“ (2016 m.) ir A.Lukio „Kolekcininko užrašai“ (2016 m.).

Gintautas Trimakas. Radijas. Iš serijos „Plokštu mos“. 1987
Gintautas Trimakas. Radijas. Iš serijos „Plokštu mos“. 1987

Vienos iš knygų autorius fotografas A.Lukys teigia, jog knygų serijos pristatyme tikisi pamatyti nestandartiškai mąstančią ir mėgstančią džiazą publiką. „Knygos pristatymas reikalingas ne pasiteisinimui, bet pabuvimui su bendraminčiais. Bet gal kas nori tapti bendraminčiais? Klauskite… Bendraminčiai juk nebūtinai vienodai galvojantys”, – maloniai į renginį kviečia A.Lukys.

Gimęs Kaune, bet gyvenantis Klaipėdoje R.Treigys yra baigęs Lietuvos dailės institutą (dabar Vilniaus dailės akademija), surengęs ne vieną asmeninę ir grupines parodas Lietuvoje bei įvairiose Europos šalyse.

Alvydas Lukys. Fotodrobės. 90x90 cm., sidabro bromid iniai atspaudai ant drobės. Photo Canvases. Silver pri nts on canvases, 1996-97
Alvydas Lukys. Fotodrobės. 90x90 cm., sidabro bromid iniai atspaudai ant drobės. Photo Canvases. Silver pri nts on canvases, 1996-97

Vilnietis Gintautas Trimakas studijavo Vilniaus inžineriniame statybos institute. Jo kūrybinė veikla taip pat apima įvairias personalines ir grupines parodas Lietuvos ir kitų Europos miestų galerijose.

Gimęs Šiauliuose, tačiau gyvenantis Vilniuje menininkas A.Lukys yra baigęs Vilniaus inžinerinį statybos institutą. Dabar jis yra VDA Fotografijos ir videomeno katedros docentas, yra surengęs daug asmeninių ir grupinių parodų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Visi trys fotografai yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius