-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos raketos pataikė į svarbias Kyjivo kultūros institucijas: tarp jų – universitetas

Pirmadienį Ukrainos Kultūros ministras Oleksandras Tkačenko savo socialiniuose tinkluose pranešė, kad po atakos Kyjive buvo pažeisti svarbūs kultūros, švietimo bei architektūros objektai.
Apšaudytas Kyjivas
Apšaudytas Kyjivas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak O.Tkačenko, nukentėjo Nacionalinis Kyjivo Taraso Ševčenkos universitetas bei jam priklausanti Mokslinė Michailo Maksimovičiaus biblioteka, Ukrainos nacionalinė filharmonija, Taraso Ševčenkos literatūros institutas bei kitos įstaigos.

Negana to, išdaužyti langai kitose svarbiuose kultūriniuose objektuose, kaip pavyzdžiui, Kyjivo dailės galerija, Khanenko dailės muziejus, Kyjivo miesto istorijos muziejus, Mykola Bažano bei Pavlo Tyčino memorialiniai muziejai-namai.

Žalą taip pat patyrė XIX a. statyti gyvenamieji namai, kurie yra architektūros paveldas.

15min primena, kad Rusija vis dar pirmininkauja UNESCO paveldo sesijai. Rugsėjo pabaigoje Lietuvos kultūros ministras Simonas Kairys paragino tarptautinę bendruomenę solidarizuotis su Ukraina bei priminė, kad Rusija, naikindama Ukrainos kultūrinį paveldą, pažeidžia tarptautinę teisę.

Virtinėje Ukrainos miestų nugriaudėjo sprogimai

Kaip anksčiau rašė 15min, Rusija pirmadienio rytą raketomis atakavo virtinę Ukrainos miestų. Apie tai pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.

Sostinėje Kyjive oro pavojus buvo paskelbtas 6 val. 47 min. (ir Lietuvos laiku), o po 8 val. ten nugriaudėjo mažiausiai penki sprogimai, pranešta socialiniuose tinkluose.

Kiek vėliau informaciją apie ataką patvirtino sostinės meras Vitalijus Klyčko.

„Sostinę puola rusų teroristai! – socialiniuose tinkluose parašė jis. – Jei nėra skubaus poreikio, geriau šiandien nevažiuoti į miestą. Taip pat to prašau ir priemiesčių gyventojų – šiandien nevažiuokite į sostinę.“

Ukrainos valstybinės pagalbos tarnybos vyriausiosios valdybos Kyjive atstovė Svitlana Vodolaha pranešė, kad yra sužeistųjų ir žuvusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius