-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Samuelio Bako muziejuje – tarptautinis dėmesys Holokausto temai ir pedagogų dialogui

Spalio 18 – 20 dienomis, Vilniuje, Samuelio Bako muziejuje vyksta tarptautinis seminaras „Holokaustas – atspirties taškas pokalbiui: Lietuvos ir Lenkijos dialogas“. 40 mokytojų iš Lietuvos ir Lenkijos dalyvauja savo srities profesionalų: istorikų, muziejininkų, atminties institucijų darbuotojų vedamose paskaitose ir praktiniuose metodiniuose seminaruose, rašoma muziejaus pranešime žiniasklaidai.
Tarptautinis seminaras  „Holokaustas – atspirties taškas pokalbiui: Lietuvos ir Lenkijos dialogas“
Tarptautinis seminaras  „Holokaustas – atspirties taškas pokalbiui: Lietuvos ir Lenkijos dialogas“ / Samuelio Bako muziejaus nuotr.

Seminarą organizuoja Memorial de la Shoah – Holokausto muziejus Paryžiuje, su partneriais – Varšuvos POLIN muziejumi, Tarptautine komisija nacių ir sovietinių okupacijų režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti ir Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejumi.

Tarptautinio seminaro tikslas – suburti Lietuvos ir Lenkijos pedagogus bendrai diskusijai apie Holokaustą ir jo švietimą mokykloje, pateikiant metodines priemones, kaip elgtis susidūrus su sąmokslo teorijomis, Holokausto neigimu, prieštaringais ir nevienareikšmiškai vertinamais istoriniais klausimais. Tarptautinei ekspertai iš Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos seminaro dalyvius supažindina su antisemitizmo istorija, Kielcų pogromų byla, Armijos Krajovos ir Lenkijos pogrindžio valstybės santykiu su Lenkijos žydais bei deportacijos iš Lietuvos į Sibirą (1940–1953) metais.

Pasak, Ievos Šadzevičienės, šiuo metu einančios Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus direktorės pareigas, „muziejus vertina bendradarbiavimą su Memorial de la Shoah Holokausto muziejumi, kuris prasidėjo dar 2016 m., kai Samuelio Bako muziejuje (buv. Tolerancijos centre) buvo organizuotas pirmasis bendras seminaras „Holokaustas, kolaboravimas ir masinės žudynės Lietuvoje“. Tuomet jis rengtas tik Lietuvos mokytojams, o šiemet jau tarptautinis, apjungiantis bendras Lietuvos ir Lenkijos istorines patirtis“.

Samuelio Bako muziejus yra didžiausias Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejaus padalinys, kuriame veikia Lietuvos žydų dailės, kultūros, istorijos ir judaikos ekspozicijos, vyksta kultūriniai ir edukaciniai renginiai, konferencijos, filmų peržiūros, diskusijos visuomenei aktualiomis temomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius