-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Satta“ organizatorius Žilvinas Stumbras: festivalis į Latviją kraustosi ilgam

„Satta“ festivalio programos vadovas Žilvinas Stumbras pasakoja apie „Satta“ festivalį. Šiemet jis pirmą kartą rengiamas Latvijoje.
„Satta“
„Satta“ / „Satta“ organizatorių nuotr.

– „Satta“ Latvijoje – naujokas, bet festivalio istorija siekia 2007-uosius. Kaip viskas prasidėjo?

– Taip, festivalio užuomazgos – 2007-aisiais, kuomet baro „Satta“ lankytojai išvyko į Smiltynę muzikiniam piknikui. Pats baras sostinėje veikė iki 2012-ųjų sausio, jame nutiko daug įsimintinų bei svarbių Vilniaus naktinio gyvenimo ir muzikos scenai dalykų, gimė įvairūs projektai ir taip toliau. Festivalis savo ruožtu nuolat augo kaip platforma, atvira viskam, kas telpa į labai platų alternatyvos apibrėžimą. Kažkas kažkada labai protingai pasakė, kad „Satta“ – tai kurorto prie Baltijos jūros utopija, besikeičianti kasmet. Taip pat ir keliaujanti – festivalis vyko Smiltynėje, tada trejus metus Šventojoje, praėjusią vasarą – praktiškai Latvijos ir Lietuvos pasienyje, na, o dabar galiausiai atkeliavo į Latviją.

VIDEO: Satta Festival 2014: Welcome to Pape

– Girdėjome, kad festivalio komanda – tarptautinė. Galite daugiau apie tai papasakoti?

– Daugelis komandos narių – lietuviai, bet taip, turime ir portugališkų bei ispaniškų elementų. Komandos pagrindas – įvairiais etapais prie projekto „Satta“ prisijungę melomanai. Mes visi vis dar mokomės.

– Kodėl nusprendėte persikraustyti į Latviją? Ar šis sprendimas ilgalaikis?  

– Tikimės, kad ilgalaikis! Bent jau kelerius metus norime apsistoti Papėje – toks kol kas planas. Po to žiūrėsim – šiais laikais sunku planuoti toli į priekį. Persikraustymui priežasčių buvo ne viena. Iš esmės norėjom tapti labiau tarptautiniais – na, ir iš tiesų esam pirmas lietuviškas festivalis, peržengęs šalies ribas. Taip pat negalėjome pasitraukti iš pajūrio, nes būtent čia yra fesitvalio prigimtis. Latvijos pajūris triskart ilgesnis... Paskaičiuokit. Juokauju, aišku, bet, kaip minėjau anksčiau, nuolat mokomės, ieškom ir atrandam naujus sprendimus bei galimybes. Dabar manom, kad Papė ir „Satta“ – geriausia įmanoma kombinacija.

– Kokių populiarių atlikėjų galima tikėtis šių metų festivalio programoje?

– „Satta“ niekuomet nebuvo ypač didelių vardų festivalis. Vietoj vienos superžvaigždės esam linkę pristatyti keletą ar net kelioliką įdomių, ambicingų, savo srityse šį tą pasiekusių atlikėjų kurie, mūsų įsitikinimu, yra pakeliui į tikrąjį išgarsėjimą. Taip – atrandant ir eksperimentuojant, o ne renkantis akivaizdžius sprendimus – įdomiau. Žinoma, ir sudėtingiau. 

– O koks tavo asmeninis TOP5 šių metų programoje?

Kolegos neleis sumeluoti – festivalio organizatoriui pasiseka, jei per savaitgalį pamato bent vieną pasirodymą nuo pradžios iki pabaigos. Didžiąją laiko dalį lakstom po teritoriją, atsiliepinėjam į skambučius, bendraujam su interesantais ir veikiam daug kitų dalykų, visuomet turėdami omenyje, kad jau tuoj tuoj prasidės vienas ar kitas įdomus pasirodymas. Bet yra laikas dirbti ir yra laikas linksmintis. Atsigriebiam kituose festivaliuose ir renginiuose, kuriuos lankom apskritus metus. 

– Ar festivalyje „Satta“ bus Latvijos muzikantų?

– Žinoma – jų yra buvę ir anksčiau, kai kurie pasirodė jau ne po kartą. Geri mūsų draugai, Rygos kolektyvas „Dirty Deal Audio“, žino, ką pasikviesti, kad sukeltų kuo didesnį efektą. Būna nenuspėjama  ir labai įdomu – pavydžiui, duetas TV Maskava ir MC WC Kokx... Arba jaunasis latvių prodiuseris Niklavz, pernai laimėjęs tradicines ir labai tarp festivalio lankytojų populiarias „Ritmo kovas“. Taigi su Latvijos scena esam susipažinę ir planuojam pažintį pratęsti šiemet.

– Festivalyje latvių publika neabejotinai lankėsi ir anksčiau. Visgi ką patartum tiems, kuriems šiemet bus pirmas kartas?

– Na... „Satta“ – alternatyvus kurortas, utopija, neegzistuojanti realybėje ir neperžengianti ilgo savaitgalio pajūryje ribų. Reikėtų pamiršti viską, ką žinojote iki šiol, bet prisiminti, kad nesate vieni. Būti atviriems naujiems žmonėms, idėjoms bei garsams ir siekti pažinti „Satta“ kaip vientisą potyrį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius