-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Saulė, jūra ir Ispanijos karštis

Šįsyk kas savaitinėje festivalio rubrikoje pristatome vieną karščiausių Europos festivalių – tarptautinį rytinėje Ispanijos pakrantėje vykstantį Benikasimo festivalį.
Benikasimo festivalis
Benikasimo festivalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per sąlyginai trumpą savo gyvavimo laiką 1995-aisiais įkurtas festivalis spėjo suburti nemažą gerbėjų būrį. Daugiausia jų – iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Prancūzijos, Danijos, Austrijos, Vokietijos, Italijos ir, žinoma, pačios Ispanijos.

Festivalis, dar vadinamas „FIB Heineken“, laikomas didžiausiu Ispanijos festivaliu. Kiekvieną vasarą 4-iose jo scenose pasirodo daugiau kaip 100 atlikėjų. Benikasimas, tai tarp Valencijos ir Barselonos įsikūręs mažas miestelis Kosta del Asaharas – lietuviškai ši vietovė vadintųsi „apelsinų žiedų krantu“.

Festivalis puikus tuo, kad vyksta prie Viduržemio jūros, tad jį pasirinkusiems atostogos neprailgsta.

Nuostabios atostogos

Festivalis puikus tuo, kad vyksta prie Viduržemio jūros, tad jį pasirinkusiems atostogos neprailgsta. Po siautulingų naktų trypiant kartu su minia per populiarių muzikos atlikėjų pasirodymus, labai smagu įmerkti kojas į drungną jūrą. Arba prigulti ant smėlio, apsilankyti turguje ar užvertus galvą į dangų voliotis ant žalios žolės. O labai pavargusiems – išsitiesti hamake, pritvirtintame medžių pavėsyje.

Vykstant festivaliui subruzda visas miestelis – gatvėse ir paplūdimyje iškabinami menininkų darbai, nerimsta šokiai, atvykėlius linksmina gatvės aktoriai. Muzika netyla kiekviename kampelyje, nes festivalio organizatoriai per beveik 15 jo gyvavimo metų sugebėjo renginį paversti visos apylinkės švente ir pajamų šaltiniu. Festivalio dienos neapseina ir be mados, filmų demonstravimo, flamenko ir modernių šokių pamokų.

Magija, įsivyraujanti Ispanijos pakrantėje festivalio metu, net organizatorių vadinama „Benikasimo patirtimi“, kuri, be abejo, visiems skirtinga.

Patogiausia pasiekti lėktuvu

Lietuviams patogiausia į festivalį vykti lėktuvu. Arčiausiai Benikasimo miestelio yra įsikūręs Valencijos oro uostas, esantis vos už 92 km. Kitas netoliese esantis oro uostas – Reuso mieste, už maždaug 167 km. Taip pat galima skristi ir į Barselonos ar net tolimą Madrido oro uostą, o iš šių miestų į festivalį vykti tarpmiestiniu autobusu. Į artimiausią Valencijos oro uostą skraidina pigių skrydžių kompanijos „Vueling“, „Clickair“, „Ryanair“, „Airberlin“ ir „Easyjet“.

Tiesa, nemažai jaunuolių neatsispiria pagundai kelionėje užtrukti ilgiau ir iki saulėtos Ispanijos keliauja autostopu.

Bilietai

Į liepos 16-19 dienomis vyksiantį „FIB Heineken 09“ bilietas vienam asmeniui kainuoja 170 eurų (apie 587 Lt). Į kainą įeina kempingas nuo liepos 13 iki 21 dienos. Organizatoriai, stengdamiesi apsisaugoti nuo sukčių, bilietus platina tik per tam tikras prekybos bilietais kompanijas.

Daugiau informacijos ir oficialių bilietų platintojų sąrašą rasite www.fiberfib.com

Festivalio atlikėjai ir grupės

Liepos 16-oji
Oasis, Aldo Linares, Anni B Sweet, The Bishops, The Coronas, Glasvegas, Mystery Jets, Naive New Beaters, No Reply, The Walkmen, We Are Standard.

Liepos 17-oji
Kings of Leon, Boys Noize, Fight Like Apes, The Horrors, Joe Crepúsculo, Magazine, Maxïmo Park, Nacho Vegas, nudozurdo, Paul Weller, Yuksek.

Liepos 18-oji
Franz Ferdinand, Lily Allen, Aeroplane, Bell X1, Elbow, Gui Boratto, Josele Santiago, The Mighty Stef , Peaches, Steve Aoki, Tadeo.

Liepos 19-oji
The Killers, Lykke Li, White Lies, CatPeople, Friendly Fires, Klaus & Kinski, Late Of The Pier, Laurent Garnier, The Psychedelic Furs, TV on the Radio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius