Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sausį sostinės Valdovų rūmuose – A.Brodžio koncertas

Abrahamas Brodis, sugrįžęs po meninės rezidencijos prestižiniame Nacionaliniame Sawdust Teatre (angl. National Sawdust Theatre) Brukline, Niujorke, sausio 31 d. sostinės Valdovų rūmuose pristatys savo unikalų garsų pasaulį. Vilnius taps pirmąja stotele muzikanto ture lankant Baltijos šalis.
Abrahamas Brodis
Abrahamas Brodis / Projekto partnerio nuotr.

Pasitelkdamas balsą, smuiką, fortepijoną, elektroniką bei kitus instrumentus, A.Brodis žaidžia Lietuvių liaudies melodijomis, suteikdamas joms modernų skambesį. Koncerte bus atliekami albumo „Iš turtingos tamsios žemės” kūriniai ir naujos dainos lietuvių bei anglų kalbomis, kurios buvo sukurtos rezidencijos Niujorke metu.

A.Brodis, gimęs lietuvių ir ukrainiečių imigrantų šeimoje Jungtinėse Valstijose, kelis pastaruosius metus praleido bendradarbiaudamas su Lietuvos atlikėjais bei domėdamasis Lietuvių liaudies muzika. Sąsaja su protėvių tradicijomis A.Brodžio kuriamoje muzikoje užaugo kartu su stiprėjančiu atlikėjo ryšiu su savo šaknimis.

A.Brodis tiki, kad kiekvienas turėtų prisidėti prie tradicijų puoselėjimo, jų išsaugojimo, o svarbiausia sklaidos: Lietuva turtinga giliomis, niekur kitur nepažintomis tradicijomis, privalu neleisti joms nuklysti užmarštin, inkorporuoti į šiuolaikinių atlikėjų darbus ir dalintis pasirodymuose svetur, kad žmonės turėtų galimybę susipažinti su šalies tradicijų unikalumu.

Po koncerto Viliuje, Valdovų rūmuose, A.Brodis vasario 1 d. pasirodys Utenos kultūros centre, o vasario 3-ią dieną „Great Amber Hall” Liepojoje, kur jis koncertuos kartu su latvių atlikėja Laima Jansone ir sutartinių giedotojų grupe „Trys Keturiose”.

Kovo mėnesį numatomas europinis turas kartu su Aleksanderiu Arkhincheevu, muzikantu iš Buriatijos.

Balandį A.Brodis grįš į Jungtines Valstijas, šįsyk kartu su minėtu ansambliu „Trys Keturiose”, kur pasirodys Nacionaliniame Sawdust teatre Niujorke ir Kennedy Centre Vašingtone.

VIDEO: Abraham Brody on Lithuanian TV Labas Rytas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius