Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitė Kauno „Fluxus ministerijoje“: nuo vegetariškos vakarienės iki nežemiškos muzikos koncertų

Pasaulinės vegetarų dienos proga, spalio 1d., Kauno „Fluxus ministerijoje“ (Jonavos g.3) įsikūrusiame „Infoshope“ 19 val. prasidės vegetariškų patiekalų vakarienė. Vegetarai ir veganai kviečiami atsinešti savo patiekalus ir pasidalinti savo kulinariniais atradimais su bendraminčiais.
Fluxus ministerija
Fluxus ministerija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Artėjantį ketvirtadienį, spalio 4d., 19 val., anime žanro gerbėjai kviečiami į režisieriaus Susumu Kudo filmo „Mardock Scramble: The First Compression“ peržiūrą. Pagrindinę filmo heroję jauną prostitutę Rune Ballot nužudo jos klientas, tačiau merginos gyvenimas nesibaigia. Nužudymas – tik istorijos pradžia. Rune tampa kiborge ir prižiūrima specialiųjų tarnybų bando pradėti naują gyvenimą. Žengti pirmuosius naujojo gyvenimo žingsnius nėra taip lengva – mergina susiduria su psichologiniais ir fiziniais sunkumais.

Po filmo peržiūros, 21 val., vyks pirmasis, nemokamas grupės „Music InWallved“ koncertas Kaune. „Music InWallved“ – tai nuo 2004-ųjų kartu grojantys ir augantys penki vaikinai, kurie improvizuodami ir kurdami kompoziciją po kompozicijos vis labiau tobulėjo instrumentalinėje muzikoje. Tai šviežias projektas Lietuvos muzikos padangėje, kuris savo naują programą „Orange Almbum“ pristatė vos keliuose koncertuose ir audiovizualiniame festivalyje „Ad Astra“.

Penktadienį, spalio 5d., „Fluxus Ministerijoje“ grupė „The Perfect Pill“ pristatys savo debiutinį mini-albumą „The Wake“.  „The Perfect Pill“ (anksčiau žinomi kaip „IR“) vaikinų kuriama muzika – tai stiprių ir grynų emocijų mišinys. „The Perfect Pill“ tikslas – priversti klausytojus išgyventi tas pačias emocijas. Koncerto pradžia 21 val., įėjimas su Lietuvos studento pažymėjimu (LSP) nemokamas, kitiems – 10 Lt.

Šeštadienį, spalio 6d., iš Berlyno į Kauno „Fluxus Ministeriją“ atkeliauja muzikinis projektas „Whale Vs Elephant“. Indietronic stilių atstovaujantis vokiečių projektas „Whale Vs Elephant“ savo kūrybai įkvėpimo semiasi vokiečių ir islandų muzikoje. Pasirodymų metu „Whale Vs Elephant“ elektroninę muziką jungia su akustiniais instrumentais. Renginio pradžia 21 val., įėjimas nemokamas.

Visą savaitę „Fluxus Ministerijos“ antrajame aukšte veikia Sauliaus Vaitiekūno instaliacija „Requiem orkestrui“, Beno Navanglausko fotografijos paroda, Tado Černiausko paroda „Blow Job“, Liucijos Meškauskaitės piešinių parodą „Mėnulis“ ir Gražvydo Kardoko paroda „Forewer...16“.  Be to, „Fluxus Ministerijoje“ veikia interaktyvios parodos „Apie fotografiją“ dalis, kviečianti menininkus atnešti savo darbus ir prisijungti prie bendros ekspozicijos. Ekspozicijoje jau dalyvauja Jovita Poviliūnaitė (Lietuva), Lokey (JAV), Eager (Red Line Portraits, Olandija). Iki gegužės mėnesio „Fluxus Ministerijos“ pirmajame aukšte lankytojų laukia įspūdingo dydžio legendinio britų atlikėjo Džono Lenono smėlio skulptūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius