Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitę truksiančiame Tauragės gimtadienyje – būrys šalies garsenybių ir dovanos tauragiškiams

510 – tiek metų sukanka Tauragei. Šiemet net savaitę truksiančioje miesto šventėje „Tauro ragas“ dalyvaus būrys šalies įžymybių. Jos metu bus ruošiama įspūdinga dovana kitąmet šimtmetį mininčiai Lietuvai – knyga, kurioje nuguls šimtai palinkėjimų bei fotografijų. Laukiama ir akrobatinių pasirodymų danguje, automobilių gausmo ant žemės, geros muzikos bei daug pramogų vaikams.
Tauragė švenčia 510-ąjį gimtadienį
Tauragė švenčia 510-ąjį gimtadienį / Tauragės rajono savivaldybės nuotr.

O koks gi gimtadienis be dovanų? Keletą jų miestas žada įsiteikti pats sau ir „išpakuoti“ kartu su Tauragės miesto gyventojais: šventės metu bus pristatyti tiek vaikus, tiek suaugusius džiuginsianti didžiulė žaidimų aikštelė bei „Velomaratono“ metu tauragiškių dviratininkų iškovotas riedlenčių parkas, kurį išbandyti pakvies pats Dakaro lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Netrūks ir smagių muzikos renginių. Birželio 2 d. vakarą Tauragės vasaros estradoje įsikurs LRT filmavimo grupė – visai Lietuvai tiesiogiai bus transliuojamos „Duokim gero“ varžytuvės, o šeštadienį šią koncertinę vietą jau okupuos vienas populiariausių dainininkų Lietuvoje – Marijonas Mikutavičius.

„Kviečiame visus aplankyti ypatingų, kovingų, darbščių ir talentingų žemaičių kraštą – Tauragę – ir susipažinti su nuostabia jo istorija bei gamta“, – teigė Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis.

„Tauragė – tai nuostabus miestas, kuriame patogu gyventi, kuriame gyvena darbštūs, talentingi ir gamtai draugiški žmonės. Tai miestas su didinga ir įdomia praeitimi. Kartu minėsime ne tik gimtadienį, bet ir 500 metų reformacijos jubiliejų. Laukiame atvykstant 40 amerikiečių, 45 vokiečių, dviejų Lenkijos delegacijų, 15 gruzinų, ukrainiečių grupelės, svečių iš Slovakijos, Estijos, Prancūzijos“, – kaip niekada atgysiančiu miestu džiaugėsi Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis.

Šventės organizatoriai tikisi, jog į gimtąjį kraštą jo gimtadienio proga sugrįš nemažai svetur gyvenančių tauragiškių. Negalintys parvykti daugelį renginių galės stebėti internetu – vyks tiesioginės transliacijos.

„Kviečiame visus aplankyti ypatingų, kovingų, darbščių ir talentingų žemaičių kraštą – Tauragę – ir susipažinti su nuostabia jo istorija bei gamta. Kokių dovanų tikisi sulaukti Tauragė? Svečių. Į šventę atvyks Lietuvos ir užsienio miestų delegacijos, Tauragės garbės piliečiai“, – patikino S.Mičiulis, pabrėžęs, jog visi renginiai bus nemokami.

Tauragės rajono savivaldybės nuotr./Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis
Tauragės rajono savivaldybės nuotr./Tauragės rajono meras Sigitas Mičiulis

Gegužės 29 d. Tauragės Vasaros estradoje įspūdingu projekto „WOW“ finaliniu pasirodymu pradėta švęsti Tauragės miesto 510-ies metų jubiliejų. Renginio metu amerikiečių grupė „The Young Americans“, kuri muzikos, šokio, vaidybos pagalba skatina pasitikėjimą savimi, moko darbo ir supratimo komandoje, ragina atsikratyti kompleksų, su 350 Tauragės krašto vaikų ir paauglių surengė nepamirštamą dviejų valandų šou.

Ruošdamiesi pasirodymui, jaunieji tauragiškiai išsinarpliojo iš drovumo pančių – šoko, dainavo, vaidino kartu su naujaisiais draugais iš JAV. Ne vienas jų pirmą kartą stovėjo scenoje, ne vienas pirmą kartą rankose laikė ir mikrofoną. Emocijų būta tiek daug, jog kai kuriems liejosi džiaugsmo ašaros.

Valdo Šarakvaso nuotr./Akimirkos iš Tauragės miesto šventės
Valdo Šarakvaso nuotr./Akimirkos iš Tauragės miesto šventės

Antrąją šventės dieną Tauragės kultūros rūmuose atidaryta tautodailininkų paroda „Tauragė menininkų akimis“, surengtas Tauragės Žalgirių gimnazijos instrumentinės grupės „ Gimę čia“ koncertas.

Tauragės miesto šventės „Tauro ragas 2017“ programa

GEGUŽĖS 31 D. (trečiadienis)

Pilies kiemelyje

19 val. Tauragės kultūros centro projekto „Iš Tauragės – Lietuvai“ pristatymas

Pasitinkant Lietuvos šimtmetį, 2016 m. vasario 16 d. Tauragės kultūros centras startavo su nauju projektu „Iš Tauragės – Lietuvai“, kurio tikslas – siekti rekordinių fotografijų ir palinkėjimų Lietuvai skaičiaus. Kultūros centre, prie valstybės simbolių sienos, popieriaus lapeliuose jau parašyta apie 800 minčių Lietuvai, o Facebook‘o paskyroje patalpinta apie 400 šimtai nuotraukų.

Pasitinkant Lietuvos šimtmetį, 2016 m. vasario 16 d. Tauragės kultūros centras startavo su nauju projektu „Iš Tauragės – Lietuvai“, kurio tikslas – siekti rekordinių fotografijų ir palinkėjimų Lietuvai skaičiaus.

Iki projekto pabaigos liko mažiau nei metai. Tauragės kultūros centras, kaip dovaną Lietuvai jubiliejaus proga, išleis visų parašytų minčių ir fotografijų knygą. Tauragiškiai kviečiami prisidėti prie rekordo ir atrasti save naujai išleistoje knygoje. Siekiant įtraukti kuo daugiau žmonių, miesto šventės metu projektą planuojama „išnešti“ į Pilies kiemelį.

Į projekto pristatymą kvies pučiamų ragų garsai. Renginio metu skambės dainos, kurias atliks Moksleivių kūrybos centro (MKC) folkloro studija „Gervės“.

21–22 val. Muzikos ir teatro dialogas „Lelijos – Lietuvai“.

Atlikėjai – Tauragės kultūros centro kolektyvai: liaudies teatras, styginių instrumentų ansamblis „Skercino“, folkloro ansamblis „Jūrupė“, muzikos grupė „Mes“. Išskirtiniai Lietuvos etnografinių regionų muzikos motyvai ir dainos, Maironio poezijos skambesys ir ryškiaspalvės lelijos tautinio drabužio klostėse kurs mūsų visų šaknis menančią programą.

BIRŽELIO 1 D. (ketvirtadienis)

10 val. Atgimimo aikštėje

Vaikų piešinių ant grindinio akcija „Piešiu Tauragę“

Birželio 1-ąją mažieji kviečiami su džiaugsmu ir meile piešti Tauragę. Spalvinga ir linksma iniciatyva, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai ir miesto šventei paminėti.

15 val. Moksleivių kūrybos centro salėje

Tarptautinės piešinių parodos „Mano šalies pasaka“ atidarymas

17 val. Pilies aikštėje

Dantukų valymo rekordo siekimas „Visi šypsosi viena kalba“ bei Tauragės vaikų ir jaunimo kolektyvų koncertas „Šypsenėle, nepabėk!“

Renginio metu bus siekiama užregistruoti daugiausiai vienu metu besivalančių dantis žmonių Lietuvos rekordą. Aikštėje skambės muzika, vaikščios dantukų fėja. Renginio dalyviai pasipuoš vienodomis kepuraitėmis su užrašu „Visas pasaulis šypsosi viena kalba“, sulauks dovanų. Vaikams bus paaiškinta ir rodoma ekrane, kodėl ir kaip reikia valyti dantis. Vėliau visiems bus išdalinta dantų pasta, vanduo stiklinaitėse ir visi, prižiūrimi studentų (būsimųjų burnos higienistų), taisyklingai valysis dantis.

Tuomet iš vaikų bus sudaryta didžiulė šypsena, o atsakę į viktorinos apie burnos sveikatą klausimus, jie laimės prizus. Šventės kulminacija – smagus atlikėjos Lauros Remeikienės ir jos studijos auklėtinių koncertas.

20 val. prie parduotuvės „Iki“ Gedimino gatvėje

Laisvalaikio ir pramogų aikštelės atidarymas

Renginio metu bus siekiama užregistruoti daugiausiai vienu metu besivalančių dantis žmonių Lietuvos rekordą.

Tai pirmoji Tauragės dovana pačiai sau. Nuo šiol tauragiškiai ir miesto svečiai galės nemokamai naudotis 1000 kv. m ploto užimančia moderniausia ir saugiausia žaidimų aikštele mieste.

Ji bus suskirstyta į tris zonas, skirtas vaikams, paaugliams ir senjorams. Vaikų žaidimų aikštelėse bus įrengtas daugiafunkcinis lauko žaidimų kompleksas, spyruoklinės sūpynės, dvigubos sūpynės ant grandinių, nestandartinis įrenginys laipiojimui, čiuožykla. Visos konstrukcijos suprojektuotos taip, kad žaidžiantys vaikai būtų saugūs.

Paauglių zonoje bus įrengtas lauko gimnastikos kompleksas, senjorų zonoje – lauko treniruokliai ir žaidimų stalai.

22 val. Pilies aikštėje

Kinas po atviru dangumi „Tobuli melagiai“

Nacionaliniu Italijos fenomenu vadinama komedija užduoda paprastą klausimą: kaip gerai pažįstate savo geriausią draugą ar vyrą/žmoną? Filmas, į kurį bilietai Lietuvos kino teatruose buvo šluote iššluoti, nepaliks abejingų.

BIRŽELIO 2 D. (penktadienis)

Jono Viktoro Kalvano parke

12 val. Riedlenčių parko atidarymas su Benediktu Vanagu

Šią dovaną sau išsikovojo patys tauragiškiai. Praėjusių metų rugsėjį Vilniuje praūžusiame didžiausiame dviračių renginyje „Velomaratonas“ tauragiškių komanda buvo pripažinta aktyviausia bendruomene ir laimėjo 5 000 JAV paramą, kurią „Amway“ bendrovė skyrė riedlenčių parko statyboms.

Miesto gimtadienio proga, jau antrus metus iš eilės, naujajame riedlenčių parke vyks „TrgJam“ varžybos, suvienysiančios visus ekstremalaus sporto mėgėjus. Jūsų lauks: Bmx dviračių, riedlenčių, triukinių paspirtukų varžybos.

19.30 val. įvyks oficialus „Nutrilite“ riedlenčių parko atidarymas. Šventėje dalyvaus „Velomaratono“ idėjos autorius Benediktas Vanagas.

17 val. Pilies aikštėje

Baltijos galiūnų čempionato II etapas ir Tauragės stipruolių varžytuvės „Tauro ragas 2017“

Renginyje varžysis galiūnų galiūnai: Vidas Blekaitis, Saulius ir Martynas Brusokai, tauragiškis Darius Janutis.

21 val. Vasaros estradoje

Kaimo kapelų varžytuvių ,,Duokim garo“ tiesioginė transliacija LRT kanalu

Žiūrovų pamėgta ir ilgus metus gyvuojanti LRT laida „Duokim garo“ atkeliauja į Tauragę. Nuotaikingą ir margą liaudiškos muzikos, dainų ir šokių pynę pins įvairaus amžiaus atlikėjai. Folkloro ansambliai „Jūrupė“, „Inkstiliuks“, „Palvija“ ir „Traka“ pasveikins Tauragės krašto daina.

Varžytuvėse melodijas raitys dainų ir šokių ansamblis „Jūra“, bandonininkai, liaudiškos kapelos „Miltauja“ iš Norkaičių, „Dobilas“ iš Skaudvilės, „Ringė“ iš Žygaičių, taip pat Tauragės muzikos mokyklos tautinės muzikos ansamblis „TauRagiukai“, MKC modernaus folkloro ansamblis „Gervės“. Programoje dalyvaus ir dainų bei šokių ansamblis iš Lenkijos Bytovo miesto, Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis“. Kartu su Kėdainių kultūros centro liaudiška kapela „Vilainiai“ dainuos tauragiškis Liudas Mikalauskas.

BIRŽELIO 3 D. (šeštadienis)

10–19 val. Bažnyčių gatvėje

Žiūrovų pamėgta ir ilgus metus gyvuojanti LRT laida „Duokim garo“ atkeliauja į Tauragę.

Vieną pagrindinių Tauragės gatvių okupuos tradicinė Lietuvos amatininkų, tautodailės dirbinių mugė.

10–18 val. Jono Viktoro Kalvano parke įsikurs Vaikystės parkas“

Miesto parkas pusdieniui virs vaikų žaidimų oaze: karuselės ir atrakcionai, pramogos, loterijos konkursai, sveikatingumo kampelis ir kt.

15 val. B.Baltrušaitytės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus „Batuoto katino“ lėlių teatro spektaklis „Kartą miške...“

10 val. prie Dariaus ir Girėno gatvės 15-ojo pastato - automobilių slalomas ,,Eolto taurė“

10 val. Vytauto stadione prasidės tarptautinio futbolo turnyro „Tauragė Cup 2017“ kovos

Futbolo turnyre dalyvaus 2005-2010 metais gimę futbolininkai iš Kauno, Šiaulių, Klaipėdos, Gargždų, Mažeikių, Marijampolės, Tauragės.

Tauragės savivaldybės nuotr./Tauragė iš paukščio skrydžio
Tauragės savivaldybės nuotr./Tauragė iš paukščio skrydžio

10–19 val. Pilies kiemelyje vyks renginys susitikimų kiemas „Sveikas sugrįžęs, tauragiški!“

Pilies aikštėje

11–18 val. Senovinių automobilių ir motociklų paroda „Miesto šventėje – „Seni kibirai“

Klaipėdos senovinių automobilių asociacijos „Seni kibirai“ senovinių automobilių kolona apsuks garbės ratą centrinėmis gatvėmis ir 11.30 val., griaudint varikliams, atvažiuos į Pilies aikštę, kur iki 18 val. visi turės išskirtinę galimybę pasigrožėti ir nusifotografuoti šalia įspūdingai atrodančių mašinų. Parodoje puikuosis apie 30 įvairių modelių senovinių automobilių.

12-18 val. Automobilių dekoravimo konkursas ,,Tauragei 510“

Į automobilių stovėjimo aikštelę prie Pilies susirinks dekoratorių komandos iš „Versmės“, Žalgirių, Žygaičių gimnazijų, Profesinio rengimo centro, MKC ir Batakių vidurinės mokyklos. Čia pakvips dažais ir iki pavakarės vyks jaunatviškai spalvingas automobilių dekoravimas. Keturios Tauragės autoįmonės dekoravimo procesui „paskolins“ 6 įvairių markių automobilius ir kiekvienai komandai įteiks po piniginį prizą. Nugalėtojų apdovanojimai, skambant Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos ansamblio „Gentleman's band“ muzikai, įvyks 18-18.30 val.

11.30 val. Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgų pasitikimo ceremonija.

Kariškių rikiuotėje dalyvaus LDK Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai ir apie 100 karių iš Portugalijos, kurie iki rugsėjo vykdys misiją Lietuvoje. Šventišką ceremoniją papuoš Klaipėdos jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras.

12–13.30 val. Šventės „Tauragei 510“ atidarymo koncertas

Tado Šileikos suburtas jaunimo ir studentų varinių pučiamųjų instrumentų orkestras „Sekmadieninis Brass“ iš Vilniaus pristatys įspūdingą programą, kurioje solidi pučiamųjų instrumentų garsų paletė.

13.30–15 val. Koncertas „Muzikos garsų pynė“

Dalyvauja Tauragės kultūros centro, muzikos mokyklos, „Šaltinio“ progimnazijos, Šilalės meno mokyklos pučiamųjų orkestrai, MKC šokėjos.

16.30–18 val. Žalgirių gimnazijos ir Tarailių progimnazijos moksleivių koncertas „Su gimtadieniu, mano mieste!“

11–18 val. Respublikos, Vytauto gatvėse

Tauragės apskrities jėgos struktūros pristatys savo techniką, ginkluotę ir amuniciją.

Tauragės savivaldybės nuotr./Tauragė iš paukščio skrydžio
Tauragės savivaldybės nuotr./Tauragė iš paukščio skrydžio

B.Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje

11.30 val. Šveicarijos lietuvių bendruomenės fotografijų paroda „Lietuvių Šveicarija“

Ši paroda skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti. Savo kelionę po Lietuvą pradėjusi 2016 m. liepos 17 d., minint Pasaulio lietuvių vienybės dieną, paroda po Lietuvos miestų ir miestelių kultūros centrus, švietimo ir mokslo institucijas, muziejus ir bibliotekas keliaus visus keturis jubiliejinius metus.

Parodoje, kuri Tauragėje bus eksponuojama birželio 3-30 dienomis, – dešimties Šveicarijos lietuvių 44 fotografijos, kuriose įamžintas Šveicarijos lietuvių bendruomenės gyvenimas ir veikla.

Parodoje, kuri Tauragėje bus eksponuojama birželio 3-30 dienomis, – dešimties Šveicarijos lietuvių 44 fotografijos, kuriose įamžintas Šveicarijos lietuvių bendruomenės gyvenimas ir veikla, puoselėjant tautinį tapatumą, gimtąją kalbą ir kultūrą, o taip pat šveicariškos tradicijos ir įspūdingiausi Alpių šalies gamtovaizdžiai. Parodos dalyviai: Diana Brunner, Eglė Dranevičienė, Danutė Gudauskienė, Ilona Katkienė, Vilma Kinčiūtė–Kern, Rita Meyer, Feliksas Ostapenko, Rimas Sukarevičius, dr. Lijana Tagmann, Laima Jokimaitė–Tikuišienė.

11–18 val. Automobilių modeliukų paroda „Mano mini garažas“

„Automobiliais domiuosi nuo vaikystės, o automobilių modelius pradėjau rinkti besimokydamas 11 klasėje. Tai – 1/24 mastelio modeliai. Kolekcijoje jų yra apie 50 modelių. Mane labiausiai domina itališki ir neserijiniai automobiliai“, – parodą pristato kolekcionierius Juozas Čepulis.

13 val. aikštelėje prie lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ ims burgzti sportiniai automobiliai

Šioje aikštelėje vyks vadinamųjų „Mini buggi“ slalomo varžybos.

VIDEO: Tauragė – miestas, kuriame malonu gyventi

15–17 val. Bažnyčių gatvėje

Koncertas „Skambanti gatvė“, kuriame dalyvauja Tauragės rajono mėgėjų meno kolektyvai

Nuo 15 val. visi mugės dalyviai bus kviečiami į koncertą „Skambanti gatvė“. 2017 m. – tai tautinio kostiumo, piliakalnių ir kalbos metai, tad visi kolektyvai didžiuodamiesi pristatys savo tautinius rūbus, jų spalvas ir raštus. Koncerte dalyvaus ir lenkų kolektyvas iš Belchatovo. Į skambančią ir muzikuojančią gatvę įsipins daugelis meno kolektyvų iš Tauragės kultūros centro ir jo padalinių. Girdėsis vokalinių ansamblių, chorų skambios dainos, trankios kapelos muzika, vyks šokiai.

Romualdo Vaitkaus nuotr./Akimirkos iš Tauragės miesto šventės
Romualdo Vaitkaus nuotr./Akimirkos iš Tauragės miesto šventės

18.30 val. miesto gatvėse - automobilių paradas

Vasaros estradoje

20.30 val. Tauragiškio lakūno Europos čempiono Eltono Meleckio parodomasis akrobatinis skrydis. Tauragės aeroklubo ir Tauragės pilotų klubo pasirodymai.

21 val. Tauragės kultūros centro lengvosios muzikos orkestro koncertas „Mes esame“

510 metų sukaktį švenčiančiai Tauragei išskirtinę muziką dovanos kultūros centro lengvosios muzikos orkestras, gražiausias dainas atliks jaunoji tauragiškių karta: Ignas Novikovas, Virginija Bartušytė, Gabrielė Nausėdaitė, Kamilė Smaidžiūnaitė, Viltė Kirstukaitė, muzikos mokyklos jaunių ir jaunučių choras, tarptautinių konkursų laureatė smuikininkė Agnė Gečaitė.

22 val. Marijono Mikutavičiaus koncertas

Vakarą užbaigs fejerverkai

BIRŽELIO 4 D. (sekmadienis)

Bažnyčių gatvėje

10–17 val. Lietuvos amatininkų, tautodailės dirbinių mugė

12 val. Ekumeninis renginys „Mes visi – Dievo vaikai“ ir koncertas „Giesmė mano žemei“

10–17 val. Jono Viktoro Kalvano parke ir vėl įsikurs „Vaikystės parkas“

10 val. Vytauto stadione vyks antrosios tarptautinis futbolo turnyro „Tauragė Cup 2017“ dienos kovos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius