-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Kaune viešės prancūzų kinas

Prancūzų filmų festivalis „Žiemos ekranai“ šį savaitgalį atkeliauja į Kauną. Sausio 28-30 dienomis naujos kino juostos ir klasika bus rodomos jau įprastoje vietoje – Mykolo Žilinsko dailės galerijoje.
Šių metų festivalio programoje – net keli filmai, kuriuose vaidina prancūzų aktorė S.Boonaire (nuotr.). Taip pat juosta, kurią režisavo pati aktorė.
Šių metų festivalio programoje – net keli filmai, kuriuose vaidina prancūzų aktorė S.Boonaire (nuotr.). Taip pat juosta, kurią režisavo pati aktorė. / Organizatorių nuotr.

Šių metų festivalio programa akcentuoja atskirties ir didesnės tolerancijos kitam poreikį. Pamąstyti apie tai skatins skirtingų kūrėjų ir laikmečių kino filmai.

„Žiemos ekranų“ seansus Kaune pradės Lietuvoje gerai žinomo prancūzų režisieriaus François Ozono filmas „Prieglobstis“, pasakojantis apie gražius ir turtingus jaunuolius, kurių gyvenimus griauna narkotikai. Vaikinui mirus nuo perdozavimo, mergina sužino, kad laukiasi. Siekdama išsaugoti kūdikį ir atkurti vidinę ramybę ji keliauja į atokią pajūrio vilą.

Šių metų „Žiemos ekranuose“ kauniečiai galės susipažinti arba dar geriau pažinti garsią prancūzų kino aktorę Sandrine Bonnaire, kuri vaidino didžiųjų kino kūrėjų Agnes Varda, Maurice‘o Pialat ir Claude’o Chabrolio juostose.

Šeštadienį bus galima pamatyti 1983-aisiais M.Pialat sukurtą filmą „Už mūsų meilę“, su kuriuo prasidėjo S.Bonnaire kino karjera. Tuomet 16-metė pradedanti aktorė suvaidino paauglę, bandančią susidoroti su byrančios šeimos krize. Už šį vaidmenį aktorė buvo apdovanota Cezario prancūzų kino vilties apdovanojimu. Filmo sėkmė atvėrė jai kelius į kitų garsių kūrėjų juostas. Prireikė tik trejų metų ir 1986 metais įsibėgėjo tarptautinė S.Bonnaire karjera. Tas šuolis buvo – vaidmuo A.Varda filme „Bastūnė“, pasakojančiame apie vienišą klajoklę. Šis darbas S.Bonnaire pelnė antrąjį prestižinį „Cezario“ apdovanojimą. Išvysti pripažintą juostą Kaune bus galima sekmadienį.

Tą pačią dieną žiūrovai galės susipažinti ir su S.Bonnaire debiutu režisūroje – bus rodomas pirmasis jos sukurtas filmas „Jos vardas Sabina“. Tai – dokumentinė juosta apie aktorės autizmu sergančią seserį, sumontuota iš 25 metus filmuotų vaizdų.

Aktuali informacija

Bilietus į „Žiemos ekranus“ galima įsigyti „Bilietų pasaulyje“, sausio 28-30 dienomis, nuo 16 val., bilietai bus parduodami ir M.Žilinsko galerijoje prie kino salės. Bilieto kaina – 8 litai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius