Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje – fotografijos dirbtuvės

Nacionalinės dailės galerijos (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) Edukacijos centras kviečia šeimas ir visus menu besidominčius lankytojus turiningai praleisti gegužės 8 – 9 d. savaitgalį, dalyvaujant pirmą kartą rengiamose kūrybinėse fotografijos dirbtuvėse.
Nacionalinė dailės galerija
Nacionalinė dailės galerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Dailė Fotografija

Galerijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad šįkart lankytojai susipažins su unikalia fotografavimo technika – pin–hole. Įėjimas į šiuos renginius – nemokamas, tačiau dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiama registruotis iš anksto.

Visą savaitgalį lankytojai dalyvaus pokalbiuose apie fotografiją, lankys neseniai NDG duris atvėrusią Algirdo Šeškaus parodą „Archyvas (Pohulianka)“, kuri parodė, jog ir „mėgėjiškomis“ priemonėmis sukurta fotografija gali turėti nepaneigiamą meninę vertę, patys gamins fotoaparatus, ryškins juosteles, gamins nuotraukas.

Projektas unikalus tuo, kad NDG svetingumo savaitgalių lankytojo Mindaugo iniciatyva vyksiančiose dirbtuvėse kiekvienas išmoks profesionaliai nueiti taką „nuo žvilgsnio iki fotografijos“, įdomiai praleis laiką, įgyvendins savo „auksinio kadro“ svajonę.

Ka yra  pin–hole techniką?

Pinhole fotoaparatas – tai fotoaparatas be objektyvo. Jame šviesos srautas eina pro labai mažą skylutę ir projektuojamas ant jautraus šviesai paviršiaus. Pinhole tipo vaizdo projektavimo principas buvo žinomas jau nuo antikos laikų: Camera Obscura (lot. tamsus kambarys) buvo naudojama kaip optinis prietaisas tiksliems piešiniams ar matavimams daryti.

Meno edukatoriai lankytojų lauks visą savaitgalį Edukacijos centro darbo laiku.

Antradieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais 12.00–19.00 val.
Ketvirtadieniais 13.00–18.30 val.
Sekmadieniais 12.00–15.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius