-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Neries krantinę nušvies ugnies skulptūros ir lazerių šou

Rugsėjo 19 ir 20 dienomis Vilniuje įvyks du renginiai, kviečiantys prisiminti tradicinę lietuvių kultūrą, pajusti žmogaus ir gamtos harmoniją.
Vilniaus Rotušės aikštėje parodytas ugnies šou.
Savaitgalį Neries krantinę nutvieks ugnies pasirodymai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Neris Europa

Šeštadienį 20 valandą Neries upės krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto įvyks ugnies reginys „Dialogas su senąja Europa“. Čia skambant Veronikos Povilionienės ir grupės „Trys keturiose“ dainoms ir sutartinėms, šiaudinės skulptūros pavirs ugninėmis. Reginį, sukurtą pagal mokslininkės Marijos Alseikaitės – Gimbutienės darbą „Senoji Europa“, lydės lazerių pasirodymas.

Ugnies skulptūras kurs profesionalūs skulptoriai – Rytas Jonas Belevičius, Marius Grušas, Viktoras Geraščenko, Gediminas Piekuras, Kazys Venclovas. Skulptūros simbolizuoja lietuvių tradicinės kultūros sąsajas su senosios Europos kultūra.

Sekmadienį toje pačioje vietoje 20-22 valandą įvyks Lietuvos tūkstantmečiui ir rudens lygiadieniui paminėti skirtas muzikos, garsų ir šviesų renginys „Vilniaus legenda“.

Jo metu dešiniojoje Neries krantinėje susirinkę moksleiviai ir studentai iš žvakių išdėstys ir uždegs iš kunigaikščio Gedimino laikų pasiekusius ženklus: Gedimino stulpus-Aukso vartus, Vilko pėdos ir XIV amžiaus apeiginio kirvelio ženklus. Juos komponuos dailininkė Julija Ikamaitė.

Krantinėje su ugnimi šoks Vilniaus fakyrų klubo „Ugniniai ženklai“ nariai. Neries upe atplauks trys Gedimino sapną ir Vilniaus miesto viziją simbolizuojančios kompozicijos: Gedimino medžioklė, Žynys Lizdeika, Vilniaus miesto vizija. Šių kompozicijų autoriai – Mindaugas Aliukas, Daumantas Kučas, M.K.Čiurlionio meno mokyklos jaunieji skulptoriai. Muzikos ir garso kompozicijos bei improvizacijų autorius – Gediminas Žilys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius