Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį Vilniaus gatvėmis žygiavo muzikinė eisena

Spalio 15–21 dienomis vyksiantis jubiliejinis Vilniaus Mokytojų namų organizuojamas Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI–AŠ“ pradeda įžanginius renginius.
Muzikinė eisena
Muzikinė eisena / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį 15 valandą nuo Rotušės aikštės Vilniaus senamiesčiu žygiavo muzikinė eisena.

Jaunieji bardai ir Vilniaus miesto gyventojai bei svečiai savo pėdomis nupiešė nematomą smuiko raktą. Palankus oras padėjo sėkmingai jį išraityti maršrutu Didžioji g., Pilies g., Šv. Jono g., Domininkonų g., Stiklių g., Savičiaus g., Bokšto g., K. Sirvydo skveras.

Eisenoje dalyvavusi atlikėja Neda Malūnavičiūtė džiaugėsi šiuo renginiu ir pačia festivalio iniciatyva: „Dainuojamoji poezija – tikra, gyva ir prasminga. Ją klauso žmonės, kurie jaučia ir mąsto. Smagu, kad yra tokių festivalių – žmonės pavargę nuo paviršutiniškumo ir elektronikos.“

Organizatorių archyvo nuotr./Muzikinė eisena
Organizatorių archyvo nuotr./Muzikinė eisena

Festivalio vadovas Juozas Žitkauskas pastebi, jog renginys kiekvienais metais keičiasi: „Dainuojamoji poezija visada išliks mįslingas žanras – iki šiol neapibrėžiama, kas yra dainuojamoji poezija, ji nuolat keičiasi. O pats festivalis išaugo nuo trijų dienų iki savaitės.

Jeigu pirmajame festivalyje buvo surengti bene šeši–septyni koncertai, tai šiemet jų bus 37. Kažkas naujo atsiranda kiekvienais metais – ar tai būtų kūrybinio meistriškumo dirbtuvės, ar naujos vietos koncertams“.

16 valandą gyvosios muzikos klube „Aula“ įvyko bardų koncertas, kuriame pasirodė  Valerijus Šerelis, Gabrielė Malinauskaitė, broliai Romanas ir Dmitrijus Timofejevai, savo poeziją skaitė Aidas Baublys.

Organizatorių archyvo nuotr./Muzikinė eisena
Organizatorių archyvo nuotr./Muzikinė eisena

Spalio 15–21 dienomis vyksiantis Vilniaus Mokytojų namų organizuojamas Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „TAI–AŠ“ švęs savo dešimtmetį. Šią progą pažymi ne tik įvairialypė festivalio programa, tačiau ir jį pristatantys renginiai.

Kitas artėjantis renginys – spalio 9 d. 18 valandą Vilniaus Mokytojų namuose „Pasidainavimai su Veronika“, kuriame bus pristatyta Juozo Žitkausko knyga „TAI–AŠ. Bardų istorija. Pirmasis tarptautinis festivalis“ ir kompaktinė plokštelė „TAI–AŠ“ (sudarytojas Gediminas Storpirštis).

Vakarą ves dainininkė Veronika Povilionienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius