Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Dangiški ir velniški malonumai“

Žvarbūs orai vis mėgina įgnybti tiems, kurių imunitetas nusilpęs. Tad skanaukite daug citrinos, medaus, imbiero ir, nepaisydami darganų, gerai leiskite laiką. Šį savaitgalį būtent tokio ryžto jums linkiu, juolab programa paruošta tiek tiems, kurie eina miegoti anksti, tiek tiems, kuriems savaitgalis prasideda penktadienį ir baigiasi tik pirmadienio rytą...
„Metal On Metal“ didžėjai
„Metal On Metal“ didžėjai / Kolektyvo archyvo nuotr.

Į jaukią, muzikalią džiazo ir klasikos šventę šįvakar vilniečius kviečia žavioji miesto Rotušė. Koncertų salėje drauge su garsiu pianistu Povilu Jaraminu pasirodys žinomi ir puikiai vertinami solistai – scenos grandas Virgilijus Noreika, Gintarė Skerytė, Dainius Puišys, Laura Jaraminaitė, Vita Rusaitytė ir kiti. Staigmenų atsivežti žada ir Šiaulių miesto simfodžiazo orkestras, o vakaro vedėjas Viktoras Gerulaitis taip pat užantyje laiko viena kitą netikėtumą.

Kada – penktadienį, 18.30 val. Kiek – 20 Lt.

Organizatorių nuotr./Pianistas Lukas Geniušas
Pianistas Lukas Geniušas

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje šiandien prie fortepijono sės jaunas, tačiau tarptautiniu mastu jau puikiai įvertintas pianistas Lukas Geniušas. Koncerte „Trys gyvenimo tarpsniai“ jis publikai skambins skirtingu gyvenimo laiku Fryderyko Chopino kurtas sonatas, kurių puikiu atlikimu vaikinas ir garsėja.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22–42 Lt.

Dangaus muziką Vilniaus kongresų rūmų salėje žada Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, choras „Vilnius“ ir net keturi solistai – Joana Gedmintaitė, Vilija Mikštaitė, Algirdas Janutas ir Steinas Skjervoldas. Penktadienio koncerto metu skambės iškilmingosios W.A.Mozarto Didžiosios mišios, manoma, genialaus austro sukurtos jo tuoktuvių su mylimąja Constanza Weber garbei ir Algirdo Martinaičio „Missa Misericordiae“. Šios primins klausytojams gerokai senesnius laikus, o jų metu bus girdimi autentiško grigališkojo choralo intarpai.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22–72 Lt.

Šokiai kad ir iki šeštadienio

Mažosios jungle muzikos mėgėjų Kalėdos šįvakar bus švenčiamos „Lofte“, kur rengiamas „Kings On Fire“ vakarėlis. Paskutinis šiemet serijos vakarėlis turėtų virsti tikra puota, kurioje it pakvaišę šėls jungle, reggae ir dub muzikos mėgėjai. Net neabejoju, kad jei tokia muzika jums artima, jau girdėjote apie artėjančias linksmybes.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 28 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Aistė Pilvelytė
Aistė Pilvelytė

Legendinės Cher dainos penktadienio vakarą atgims klube „New York“, kur į scenos virtuozės amplua įsigyvens dainininkė Aistė Pilvelytė. Ilgai brandinto pasirodymo „Tribute to Cher“ metu charizmatiškoji lietuvių dainininkė leis publikai mėgautis sodriu jos balsu, puikia vokalo technika ir neįtikėtinu persikūnijimu. Populiariausioms Cher dainoms didingai suskambėti padės gyva grupė „Green Bridge Band“ ir gitaros meistras Tomas Varnagiris.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 43–63 Lt.

Įvairaus plauko talentus „Metal On Metal“ didžėjų komanda kviečia į klubą „Opium“, kur vyks tikrų tikriausias talentų šou. Jo dalyviai rungsis ne dainomis ar šokiais, kaip jau tapo įprasta, bet ir daug paprastesniais, kasdieniame gyvenime pagelbėjančiais talentais. Ne visai kompetentinga komisija ketina ne tik išrinkti talentingiausią Lietuvos reiverį, bet ir priversti atėjusius gerai pašokti. Bus renkami „Šokio talentai“, „Baro ramstymo talentai“, „Užkalbinimo talentai“ ir, žinoma, „Talentai, stovintys eilėje į tualetą“. Tad galite pradėti repetuoti.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – nuo 10 Lt.

Atsimenat žalią superžmogų nerealųjį Halką? O ar žinojote, kad jis mėgsta funk muziką? Taip šiandien sako klubo „Soul Box“ didžėjai. Būsimiems renginio dalyviams siūloma suvalgyti vitaminų, kad nepritrūktų jėgų linksmintis ir sukalbėti maldą – už visas būsimas nuodėmes.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Vaikams ir jaunimui

Gatvės šokiai šeštadienį karaliaus „Forum Palace“ rūmuose, kur vyks „Urban Dance 7vs7“ tarptautinis gatvės šokių turnyras. Jau šeštus metus gyvuojančios varžybos šiemet pagardintos japonišku prieskoniu – Japonijai skirtame renginyje kiekviena dalyvaujanti komanda privalės pademonstruoti pasirodymą susijusį su Tekančios Saulės šalimi. Žiūrovus ir dalyvius užves nuotaikinga DJ Mamanios ir DJ Vaiper muzika.

Kada – šeštadienį, 14 val. Kiek – 35 Lt.

D.Matvejevo nuotr./Spektaklio „Mama katinas“ herojai
Spektaklio „Mama katinas“ herojai

Jei norite sekmadienį nudžiuginti vaiką ar jauną giminaitį, keliaukite drauge į Vilniaus mažąjį teatrą. Pagal Luiso Sepulvedos apsakymą „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“ pastatytame spektaklyje „Mama katinas“ garsūs šalies aktoriai pasakos storo ir tingaus katino Zorbo istoriją.

Kada – sekmadienį, 12 ir 14 val. Kiek – 12 Lt.

Prasmingai savaitgalio pabaigai

'Mėgstantys akustinę ir kokybišką lietuvišką muziką sekmadienį kviečiami į Šv.Kotrynos bažnyčią, kur originalaus balso tembro savininkas Ovidijus Vyšniauskas surengs puikiai žinomų ilgesingų ir romantiškų dainų vakarą.

Kada – sekmadienį, 18 val. Kiek – 33–73 Lt.

Legenda apie Moterį Deivę turbūt tokia pat sena kaip žemė. Šį sekmadienį ji atgims „Menų spaustuvėje“ pristatomoje premjeroje „Moters kelias“. Mistiškas dainininkės bei kompozitorės Andrės Pabarčiūtės šokio, teksto ir muzikos spektaklis akcentuos moters vaidmenį, gilinsis į moters-deivės prigimtį. Kokios šiandien reikia moters, ar ji dar gali būti talentinga Tverėja, turinti unikalius talentus ypač giliai jausti ryšį su žeme, gamta, jausmų pasauliu, gyvenimo stichija...

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 18–23 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius