Savaitgalio kodas: Gaivių įspūdžių gurkšnis

Savaitgalį žadami trumpi lietūs, bet dėl to visai neliūdna, pagaliau dangus mus, sukaitusius per savaitę, atgaivins. Jei nenorėsite sušlapti, slėpkitės po stogais ir skėčiais, klausydamiesi roko, klasikos ar draugo kalbų. Aptarti visada yra ką, o liksiantiems savaitgalį mieste, yra ką pamatyti ir kur sudalyvauti.
„The Artrace“
„The Artrace“ / Grupės archyvo nuotr.

Besidominčius Tekančios Saulės šalies – Japonijos – kultūra nuo vakar iki savaitgalio galo kviečia 6-oji Tarptautinė „Bonsai ir suiseki“ paroda. Jos metu „Litexpo“ parodų rūmuose taip pat vyks 2-asis Japonijos menų festivalis, kuriame bus rodomos net 20 Japonijos meno šakų. Jas pristatys žinomi japonų menininkai, nutarę atvykti į Lietuvą nepaisant tragiškų įvykių po žemės drebėjimo Japonijoje, turėjusių įtakos daugeliui šios šalies gyventojų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./II-asis Japonijos kultūros festivalis
II-asis Japonijos kultūros festivalis

Parodos lankytojai galės pamatyti daugybę bonsai medelių, kuriuos rodys garsūs bonsai meistrai net iš 20 pasaulio šalių. Įdomybių sau atras ir gerai Japonijos nepažįstantys – čia pat bus pristatyta įvairialypė šios šalies kultūra, dailių akmenų menas – suiseki, kimono, kaligrafija, japoniški sodai, interjero dizainas, tapyba ant kriauklių, Noh teatro kaukės, haiku poezija, arbatos gėrimo ceremonijos, japoniška keramika, tapyba... Margomis spalvomis ir garsais parodą praturtins dėmėtos Nishikigoi žuvys, filmai, puokščių menas ikebana, Japonijos džiazas, suši gaminimo ir net  kovos menai. Tik spėkite žiūrėti!

Kada – penktadienį – sekmadienį. Kiek – 11 – 26 Lt, visoms dienoms – 51 Lt.

Rokas, romantika ir jaunas garsas

Muzikos klubas „Brodvėjus“ kviečia į paskutinįjį sezono koncertą, o kartu ir paminėti 11-ąjį „Brodvėjaus“ gimtadienį. Gyvos muzikos dozę gausite iš daugybės dėmesio sulaukusių artistų – nuoširdžiomis dainomis dalinsis Kostas Smoriginas ir Olegas Ditkovskis, o romantikos įpūs Erico Claptono dainas atliekanti grupė „Blues Makers“.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 18 Lt.

Primenu, kad šįvakar sostinėje turime svečių iš Baltarusijos. Rokeriai „Lyapis Trubeckoy“ rengia koncertą menų fabrike „Loftas“. Jei jums prie širdies kova už žodžio laisvę, aštrios tiesos pilni tekstai ir kaimynų dainos – ateikite.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 33 Lt.

LVSO archyvo nuotr./Jeronimas Milius
Jeronimas Milius

Jausmingo roko mylėtojai šeštadienio vakarą rinksis Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje, kurį užlies melodingos roko baladės. Gerai Lietuvos publikai pažįstami solistai Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis ir Povilas Meškėla padovanos išskirtiniausius grupių „White snake“, „Led Zeppelin“, „Metallica“, „Aerosmith“ ir „U2“ dainas, primins primirštus, bet vis dar mylimus Bon Jovi ar Ozzy Osborne‘o kūrinius.

Negana to, didingos dvasios jų pasirodymams suteiks Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro akompanimentas. Muzika po atviru dangumi itin graži.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 27 – 77 Lt.

Jaunų grupių konkursą „Garažas“ laimėjęs duetas „The Artrace“ sparčiai renka vis didėjančias gerbėjų gretas. Būtent jiems šį sekmadienį iš „Fluxus Ministerijos“ scenos nuskambės naujausia vaikinų daina „What's Unrobotizable“. Tiesą sakant, vyks ne tik koncertas, bet ir tikros iškilmės, juk čia bus pažymimas kompozitoriaus, Naujųjų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) vadovo Gedimino Gelgoto gimtadienis. Tad trumpo šventinio koncerto metu nuskambės ir kiti jo kūriniai, dainos „X 21, Free“ popversiją pristatys Tri Real ir Camille, G.Gelgoto kūrinių originalus atliks jo vadovaujamas NIKO, o sudėtingą dainą vokalui ir styginiams „To The Skies“ atliks grupės „Empti“ dainininkė Giedrė Kilčiauskienė.

Kada – sekmadienį, 20 val. Įėjimas laisvas.

Beje, pučiamųjų garsai prabudins vasarišką Rotušės aikštę sekmadienio vakarą. 18 val. Nemokamą pasirodymą vilniečiams dovanos Lietuvos kariuomenės orkestras. Praeidami pasiklausykite!

Kas vyks vandenyje?

Tikras vandens pramogų mylėtojų susirinkimas šeštadienį nuo ryto vyks prie Pilaitės mikrorajone esančio Salotės ežero. Jo pakrantę nuo 10 val. užims „wakeboard‘ų“ arba kitaip – vandenlienčių sporto mėgėjai. Prie Salotės atidaromas išskirtinis pramogų parkas „Cablepark“. Jo lankytojai nuo atidarymo kasdien galės mėginti vandenlentę ir tobulinti įgūdžius. Tam, kad plauktum vandenlente, tereikia įsispirti į specialią lentą, įsitveri už rankenos ir laikyti pusiausvyrą, kol ežero paviršiumi jus tempia speciali įranga. Nepamirškite maudymosi aprangos, mat geri įspūdžiai garantuoti, o atidarymo proga šeštadienį lankytojų laukia nemokami bandymai, profesionalų varžybos ir daugybė vandens purslų.

Kada – šeštadienį nuo 10 val.

Tomo Tumalovičiaus/ Reporteris.com nuotr./„Ančiukų lenktynių“ akimirka
„Ančiukų lenktynių“ akimirka

Matėte visą tuntą geltonsnapių ančiukų? Šį šeštadienį Vilnelėje jų bus itin daug – vyks kasmetinės „Ančiukų lenktynės“. Šio labdaros renginio metu guminiai paukšteliai varžysis dėl greičiausio plaukiko vardo, o šalia netrūks pramogų visai šeimai, muzikos ir juoko.

Kada – šeštadienį, 11 val. Ančiuko kaina – 50 Lt.

P.S. Vėlyvais vakarais ilgai nemiega Mokytojų  namų kiemelyje įsikūrusi „Vasaros terasa“, Pilies gatvėje šurmuliuojantis „Gorky“, „Tarantino“ Trakų gatvėje, „Chaplin“ terasa Totorių gatvėje ir kiti, būtinai pasilinksminkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius