Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Ir pašokt, ir paplot!“

Ir vėl penktadienis! Išskėstomis rankomis lankytojų laukia koncertų salės, klubai... Kol rudeniški orai dar mėgina neužleisti vietos žiemai, būtinai papramogaukite, juk taupyti Kalėdų dovanoms laikas bus vėliau.
„Downtown Party Network“
„Downtown Party Network“ / Klubo „Opium“ nuotr.

Tikra legenda šįvakar pasirodys Šv.Jonų bažnyčioje. Čia koncertuos visame pasaulyje garsios grupės „The Kelly Family“ lyderis Paddy Kelly. Kartu su tarptautine muzikantų grupe Paddy rengia net trijų valandų trukmės programą, o geriausia žinia ta, kad renginys visiškai nemokamas. Garsiojo hito „An Angel“ atlikėją ir autorių prikalbinti atvykti į Vilnių po trejus metus vykusių derybų pavyko Vilniaus arkivyskupijos jaunimo centrui. Vizitas sostinėje – atlikėjo Europos turnė „Eurorosarium“ dalis. Tai išties unikali proga išgirsti Paddy Kelly gyvai.

Organizatorių nuotr./Paddy Kelly
Paddy Kelly

Kada – penktadienį, 22 val. Įėjimas nemokamas.

Balalaikos genijų, Aleksejų Archipovskį savo scenoje šįvakar pristatys Vilniaus kongresų rūmai. Už puikią atlikimo techniką, pasirodymų spalvingumą ir neįtikėtinai prakalbinamą instrumentą giriamas muzikantas į sostinę atvyksta iš Rusijos, kur pelnytai vadinamas neeiline asmenybe. Kalbama, kad jo rankose balalaika gali virsti ir gitara, ir bandža. Išgirskite patys vieninteliame soliniame koncerte!

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 23–153 Lt.

Lietuvos rusų dramos teatre penktadienio vakarą skambės džiazas. Čia vyksiančiame festivalio „Vilnius Mama Jazz 2011“ koncerte pasirodys viena įdomiausių jaunų grupių Lietuvos scenoje – talentingas ir savitas kolektyvas „InSearch“. Tiesa, didžiąja vakaro žvaigžde bus pernai festivalio sceną drebinęs amerikiečių pianistas Robertas Glasperis, sugrįžtantis, kad suteiktų jo negirdėjusiems antrąją galimybę.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 28–63 Lt.

Atsinaujinęs „Baltic Salsa Orchestra“ savaitgalį pradėti šokio ritmu kviečia šįvakar klube „Tamsta“. Skambės ne tik klasika tapę Argentinos ir Kubos kompozitorių kūriniai, bet ir iš Niujorko atkeliavusios salsos interpretacijos, kurios neabejotinai privers užsikrėsti temperamentingais ritmais.

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka
Dub Fx koncerto akimirka

Lietuvių pamėgtas garso efektų pedalų meistras Dub Fx vėl sostinėje! Ūkio banko teatro arenoje muzikantas drauge su mylimąja Flower Fairy ir reperiu Cade privers kilnotis lubas. Antrąsyk šiemet į Vilnių atvykstantis Dub Fx buvo sužavėtas šėlstančios gerbėjų minios, tad šįsyk jis žada dar energingesnį šou, kuriam abejingų tikrai neliks.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 56–101 Lt.

Šėlti penktadieniais pamėgęs klubas „Opium“ šįkart susigrąžina prie pultų „Downtown Party Network“ kompaniją. Vakaro svečias – didžėjus iš Stambulo DJ E. Niujorke gyvenęs atlikėjas šiuo metu drebina gimtosios Turkijos klubus, o kartu su lietuviškaisiais vakarėlių kaubojais Saulty, Martin Virgin, Bradka ir Mindu jis žada „užvedančią“ programą.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 10 Lt.

„GM gyvai“ nuotr./„Chirgilchin“
„Chirgilchin“

Pasinerti į tolimosios Tuvos muziką šeštadienį Šv.Kotrynos bažnyčioje kvies iš paslaptingo Rusijos krašto, esančio į šiaurę nuo Mongolijos, atvykusi grupė „Chirgilchin“. Muzikos gurmanus tuvių kolektyvas nudžiugins išskirtine muzika, juolab atėjusieji taps reto reiškinio liudininkais – tradicinis tuvių gerklinis dainavimas, įprastai laikomas tik vyrų privilegija, o „Chirgilchin“ specifinius vokalo sugebėjimus demonstruos ir dailiosios lyties atstovė Aidasmaa Koshkendey. Beje, grupės pavadinimas reiškia „Juodoji arbata“ arba „Arbata be pieno“. Būtinai paragaukite.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 33–83 Lt.

Mykolo Paškausko nuotr./Lietuviškojo roko legenda – grupė „Poliarizuoti stiklai“
Lietuviškojo roko legenda – grupė „Poliarizuoti stiklai“

Rokeriškos linksmybės „Tamstoje“ laukia šeštadienį, kur trankiai švęsti 25-ąjį jubiliejų kviečia „Poliarizuoti stiklai“. Grupės lyderis Šarūnas Mačiulis dovanų viliasi sulaukti įsiaudrinusios ir dainingos publikos, kuri drauge taps kolektyvo hitus ir užsimirš šokių aikštelės sūkuryje.

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Paroda „Nuo mini iki maksi. Septintojo dešimtmečio mada“
„Nuo mini iki maksi. 7-ojo dešimtmečio mada“

Norintiems lavintis kūrybiškai

Nuo šiandien į Taikomosios dailės muziejų (Arsenalo g. 3A) vilioja paroda „Nuo mini iki maksi. Septintojo dešimtmečio mada“ iš mados istoriko Aleksandro Vasiljevo Paryžiaus kolekcijos. Joje eksponuojama per septyniasdešimt 7-ojo dešimtmečio suknelių, kostiumėlių, per 200 aksesuarų, 62 išdidintos fotografijos. „Visa paroda skiriama permainingai septinto dešimtmečio madai, joje rodomi reti aukštosios mados (pranc. haute couture) drabužiai, pasiūti iš geriausių medžiagų geriausių siuvėjų. Aukštoji mada – tai kokybė, prabanga, daugybė valandų rankų darbo, pasiaukojimas ir meilė madai“, – kvietė A.Vasiljevas.

Klubas „Šokiai.lt“ penktadienį kviečia į festivalį „Šokantis Vilnius“, kurio metu vilniečiai nemokamai galės išmokti pirmųjų šokio žingsnių ar išsirinkti tinkamą sau šokio stilių. Pamokos vyks „Forum Palace“ rūmuose, J.Basanavičiaus g. 7 ir Žirmūnų mikrorajone (Žirmūnų g. 68) esančiose salėse. Pramoginių šokių ir salsos kviečiama mokytis poromis, o solo latino, pilvo ir moderniojo šokio, zumbos, regetono bei „pop-dance“ galima mokytis ir po vieną. Iš Kinijos atvykęs meistras Xiyinas Wangas surengs taiči gimnastikos treniruotes. Detalų nemokamų pamokų tvarkaraštį rasite čia.

Sekmadienį „Raganiukės“ teatras rengia pasivaikščiojimą Vilniaus gatvėmis. Jo metu net penkių metrų aukščio Raganiukės lėlė drauge su bičiuliais rinks bendrakeleivių būrį ir kvies į spektaklį. Eisena prasidės 12 val. Lukiškių aikštėje, tuomet keliaus tiesiai Gedimino prospektu link Katedros, žingsniuos Šventaragio ir B.Radvilaitės gatvėmis, kol pasieks Sereikiškių parką, kur 13.30 val. vyks lėlių spektaklis visai šeimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius