Savaitgalio kodas: Išsišvarinkime mintis ir kitus pakampius

Saulėta ir šilta – geriausi įmanomi orai. Man regis, pats laikas autis pavasarinius batus ir vilktis margaspalvius paltus. Rytoj pasipuoškite ir ūkio prekių parduotuvės aksesuarais, juk numatyta „Darom“ talka iš širdies su draugais ir kaimynais. O likusiu laisvu metu gerai nusiteikti padės karšti bei pakvaišę arba jaukūs ir širdžiai mieli vakarėliai, koncertai, susitikimai…
Roko vakarėlis „Liverpool“
Roko vakarėlis „Liverpool“ / Organizatorių nuotr.

Šeimos pramogoms puikiai tiks apsilankyti apie artėjančias Velykas skelbiančioje „Velykų kiškių“ parodoje Vilniaus mokytojų namuose. Jei šiandien atsikelsite anksti, galite iškart skubėti į kiemelį, nuo 10 val. ryto ten vyks muzikos garsų kupinas parodos pristatymas.

Mylėtojams ir nekentėjams

Vargu ar reikia aiškinti, kas toks austrų klasikas, kompozitorius Wolfgangas Amadeusas Mozartas. Tačiau tiesa, kad pasaulyje per amžius pripažintą muziką galima ir mylėti, ir nekęsti. Mylintiems siūlau pasigrožėti „bohemiečių“ Vilniaus kongresų rūmuose atkuriama opera „Užburtoji fleita“. Skambės pasakiška muzika, žerės auksu tviskantys kostiumais, o oda tiesiog eis pagaugais nuo virtuoziškų solistų balsų. Ko verta vien Nakties karalienės ariją!

Kada – penktadienį – sekmadienį, 19 val. Kiek – 52 – 132 Lt.

„Scanpix“ nuotr./V.A. Mozartas
W.A. Mozartas

Jei W.A.Mozartas nepatinka, su bendraminčiais šįvakar galite susitikti kino teatre „Pasaka“, kur specialiai jums bus rodoma video opera „I Hate Mozart“. Išgirsite ne tik solistus, bet ir sukamas vinilines plokšteles, o ekrane rutuliosis istorija apie tai, kas dažniausiai nutylimą – veiksmą užkulisiuose. Juose slėpsis ne tik persekiotojas W.A.Mozartas, kurio muzika iš atlikėjų reikalauja per daug, bet ir įvairiausi pažeidžiami menininkai. Tai – neeilinė istorija.

Kada – penktadienį, 19 val. Nemokamus bilietus galite gauti kino teatro kasoje likus valandai iki video operos peržiūros pradžios.

Na, jei jau prakalbome apie operas, šeštadienį „Menų spaustuvėje“ vyks 4-ojo šiuolaikinės operos festivalio NOA (Naujosios operos akcija) uždarymas. Jo proga Juodojoje salėje vyks operos „Galinė linija“ premjera. Spektaklyje – tokios nevisai patogios temos kaip gyvenimo pagundos, slystančios perspektyvos, nutolusi šlovė ir artėjanti bedugnė. Elektroninė muzika derės su akustiniais instrumentais, operinis dainavimas su repu, o ir kitų staigmenų netrūks. Prieš eidami pagalvokite, gal verta įsimesti sporto aprangą – prieš spektaklį, 17 val., „Menų spaustuvės“ kieme rengiamas NOA krepšinio turnyras 3x3, o po spektaklio – 20 val. viešas „afterparty“.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 23, 28 Lt.

Šok ir trypk

„Ciklopas“ nuotr./„G&G Sindikatas“: Donatas Juršėnas – Donciavas, Andrius Glusakovas – Pushaz, Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Kastytis Šarnickas – Kastetas ir Artūras Matkevičius – DJ Mamania
„G&G Sindikatas“

Tiesiog jaučiu pareigą pranešti, kur šįvakar gros „G&G Sindikatas“, juk kur jie, ten ir „tūsas“. Šįsyk vakarėlio vieta nelabai reperiška – klubas „Brodvėjus“. Bet vargu ar tai galėtų sutrukdyti hiphopo mylėtojui pasilinksminti iš širdies. Nuoširdumu, iki kaulų smegenų pažįstamais tekstais ir nesumeluotu draugiškumu „G&G Sindikatas“ tikrai papirks. Vyrai moka užkurti pirtį, tad pasiruoškite paprakaituoti. Visi laukiami.

Kada – penktadienį, 20.30 val. Kiek – 23 Lt.

Triukšminga gimtadienio šventę šįvakar įsisiūbuos Menų fabrike „Loftas“. Ketverių metų sulaukę „Liverpool“ vakarėliai pakvies visus alternative / indie / rock / britpop muzikos klausytojus šėlti iki paryčių pagal mėgstamą muziką. Maža to, ruošiamas visas būrys gyvų atlikėjų – nuo scenos linksmybes užkurs publiką šokinėti priverčiantys „Freaks On Floor“, „Flamingo“, „Chairs and Tables“ bei Markas Palubenka. „Liverpool“ – tai savanorišku pagrindu veikiantis judėjimas, nešantis savyje gerą muzikinį užtaisą. Jų gimtadienis vertas kuo geriausio atšventimo.

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek - 10 Lt.

Mėgstantys neramius savaitgalius trokštamą draugiją ir muziką atras Islandijos gatvėje, klube „Opium“. Prieš mėnesį „Silence“ gimtadienį atšventę Mario Basanov ir Vidis ten „kels bangas“ pasikvietę vieną savo albumo titulinio kūrinio „Changed“ remiksuotojų, vokietį Andre Lodemanną. Bus daug kalbų apie po mėnesio pasirodysiančią singlo plokštelę ir geros muzikos, o solidžią sceninę patirtį turinčius vyrus palaikys jaunoji divizija – specialiai atrinkti švieži talentai.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki vidurnakčio 15 Lt, vėliau – 20 Lt.

Festivalio „Blitzkrieg“ organizatorių nuotr./Ankstesnio festivalio „Blitzkrieg“ akimirka
Festivalio „Blitzkrieg“ akimirka

Tam tadam, gerbiami sunkiosios elektronikos mėgėjai! Ar pasiruošę pašėlusiam judesiui? Šįvakar Vilniaus klube „Aparat“ jūsų laukia festivalis „Blitzkrieg 6“. Atėjusiems tikrai teks ne tik išmėginti kūną ir ausis, bet ir gurkštelėti tik kartą per metus įmanomą dozę elektronikos. Keturiose erdvėse šėls svečiai iš užsienio: vokiečių didžėjus The Panacea, jo tautietis Hardtrax, iš Škotijos, atvykstantys „Shitdisco“ didžėjai, ir dešimtys lietuvių. Kai kurie tautiečiai ne vieną savaitę repetavo, kad šiandien stotų prieš jus. Mobilizuokite pajėgas!

Kada – penktadienį, 22 val. Bilietų kaina – 43 Lt.

Fotodiena.lt nuotr./„No Theatre“
„No Theatre“

Esate girdėję apie „No Theatre“? Jei atsakymas taip, žinote, kas yra „No Concert“. Šis spektaklis-koncertas su daugybe jaunų ir labai linksmų aktorių (dalį pažįstate iš grupės „Suicide Djs“) rytoj jūsų lauks teatre „Lėlė“. Pasiruoškit intymiai ir gedulingai komedijai.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 15 – 20 Lt.

Nenoriu daug tuščiažodžiauti, bet žaliajame „Green Hall“ rytoj vyks fetišo vakarėlis. Tad jei jus intriguoja uniformos, šilkas, botagėliai, aukštakulniai ir dar bala žino kas – puoškitės ir pirmyn. Jūsų ten lauks.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 18 Lt.

Dėl savęs

Ieškantiems nematyto užsiėmimo, negailintiems tam išleisti pinigų ir geras keturias valandas, patiks spalvingas indėnų mandalų kūrimo seminaras „Artotekoje“. Kalbama, kad kuriant šiuos rankdarbius ne tik išmoksite pynimo ornamentų, mazgų ir spalvų derinimo būdų, bet ir galėsite pažvelgti į save.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 80 Lt, registracija margarita@artoteka.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius