Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Iššūkis: aplėkti viską vienu metu“

Šį savaitgalį tingiai rąžytis namuose prieš televizorių nebus kada. Mieste tiek veiklos, kad tik patys šokliausi spėtų visur. Tad rinkitės ir mėgaukitės gyva muzika, kiek pamišusiais didžėjais ir smagiais vakarėliais.
Bėgimas
Bėgimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Savaitgalį Vilniuje karaliauja net du festivaliai – tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ bei šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“.

Penktadienio vakarą Šv.Kotrynos bažnyčioje įvyks didysis „Tai – aš“ koncertas, kuriame savo dainomis publiką lepins „Saulės broliai“, Domantas Razauskas, Kęstutis Jablonskis ir grupė, kiti bardai bei gausybė užsienio svečių.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 22–52 Lt

Pasibaigus Didžiajam koncertui aistringiausi dainuojamosios poezijos gerbėjai keliaus į Vilniaus mokytojų namų svetainę, kur nuo 22 val. vyks Naktinėjimų koncertas.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

 Lino Vasiliausko nuotr./Andrius Kaniava su sunkiosios muzikos orkestru „Musė“.
  A.Kaniava su sunkiosios muzikos orkestru „Musė“.

Šeštadienio vakarą Šv.Kotrynos bažnyčią užims Andrius Kaniava ir sunkiosios muzikos orkestras „Musė“, o po jų koncerto publika galės apsilankyti dar vienuose naktinėjimuose. Sekmadienio vidurdienį vaikams gros bardai Giedrius Arbačiauskas, Gediminas Storpirštis, Linas Švirinas bei Philippe'as Grangeris iš Prancūzijos. Naują ir netikėtą tėvo ir sūnaus duetą pristatys Saulius ir Jokūbas Bareikiai, o vakare visi jie kartu su likusiais festivalio dalyviais koncertuos „Tai – aš“ Pabaigos koncerte Šv.Kotrynos bažnyčioje. Daugiau informacijos www.bardai.lt

Šįvakar Vilniaus kongresų rūmuose iškilmingu simfoninės muzikos koncertu prasideda XXI tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“. Šįvakar nuskambės net keturios lietuviškos premjeros, pirmą kartą bus teikiama Mikalojaus Konstantino Čiurlionio premija ryškiausiam pastarųjų metų muzikos kūrėjui.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 12–37 Lt.

Šeštadienį „Gaidos“ gerbėjai galės Menų spaustuvėje išgirsti originalų kontrabosų orkestrą „Ludus Gravis“ iš Italijos, o sekmadienį Šiuolaikinio meno centre klausytojų laukia vieno geriausių pasaulio kvartetų „Quatuor Diotima“ iš Prancūzijos pasirodymas. Daugiau informacijos http://www.vilniusfestivals.lt

Organizatorių nuotr./Kauniečiams gros grupė „My Favourite Gun“.
Grupė „My Favourite Gun“.

Saldainiai rokeriams

Pasidalinti džiaugsmu su gerbėjais skuba grupė „My Favourite Gun“, kuri šįvakar klube „Brodvėjus“ pristatys savo debiutinį albumą „Sins“. Nuobodžiauti neteks, mat rokeriai su Justinu Lapatinsku priešakyje ne tik džiugins savo dainomis, bet ir pasikvies svečių – į sceną lips „žasas“ Marijus Berenis bei žavieji „Skamp“.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 15 Lt.

Daug daug roko, klyksmų ir šokių penktadienį bus klube „Soulbox“. Kurį laiką tylėję pašėlusių „Šok Rok“ vakarėlių rengėjai sugrįžta su trenksmu. Tad traukite iš spintos rokerio atributiką ir pirmyn kratyti galvą su Kym Wild, Miss America, Sibiru ir „Reed No Brass“. Girdėjau, vienintelis pasiteisinimas nedalyvauti – tik egzaminas šeštadienio rytą...

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Visvaldo Morkevičiaus nuotr./Mario Basanov ir Vidis
Mario Basanov ir Vidis

Mokantiems saugoti paslaptis

Šįvakar klube „Opium“ kūrybinio susivienijimo „Silence“ įkūrėjas Vidis žada premjerą – jis pristatys pirmąją dukterinės „Silence“ įrašų kompanijos „Best Kept Secret“, orientuotos į kokybišką klubinį skambesį, plokštelę. Atėjusiuosius prie didžėjaus pulto linksmins patys albumo, pavadinto „Staar Wars“, kūrėjai Mario Basanovas ir Vidis. Laukiama ir paslaptingo svečio – Berlyno house judėjimo senbuvio.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 24 val. – 10 Lt, vėliau – 15 Lt.

Grupės archyvo nuotr./„The Artrace“
„The Artrace“

Su gimtadieniu!

Net neabejoju, kad Menų fabrikas „Loftas“ šiandien bus pilnutėlis. Juk ten vyks 5-asis radijo stoties „Opus 3“ gimtadienis. Daugybė „opuso“ draugų ir bičiulių mėgausis alternatyvia kokybiška muzika. Atlikėjų sąrašas ilgas – „Lofte“ pasirodys senokai girdėta Alina Orlova, daugybę gerbėjų turintis Golden Parazyth, neseniai į „KeyMono“ persivadinę „Brassbastardz“, perspektyvusis duetas „Artrace“ ir kt. Nepraleiskite progos dideliais šaukštais kabinti gardaus muzikinio torto.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – nuo 23 Lt.

Vos spėję atsikvėpti po vieno „baliaus“, galėsite ruoštis į kitą. Šeštadienį „Soulbox“ penkias žvakutes užpūs „Opus 3“ stoties senbuvė, laida „Mix Subas“. Dviejose šokių aikštelėse klubinėtojus linksmins beveik 20 pripažintų ir radijo bangomis girdėtų atlikėjų. Tarp jų – gerai žinomi didžėjai Justas Fresh, Martin Virgin, Vidis, Nostra, Loranas Vaitkus, Intakz, St.Stereo... Ir taip galėčiau vardinti, ir vardinti.

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Jonas Sakalauskas
Jonas Sakalauskas

Pailsėti nuo miesto

Sekmadienio popietę į muzikalią popietę kviečia Užutrakio dvaras, kur baritonas Jonas Sakalauskas drauge su styginių kvartetu  surengs koncertą „Neužmirštamas Geršvinas“. Renginys vyks dvaro Baltojoje salėje, kuri tądien bus pirmąsyk atidaryta po beveik pusantrų metų trukusių restauracijos darbų. Grožėdamiesi vaizdu į Galvės ežerą ir Trakų pilį klausytojai išgirs naujai suskambėsiančius legendinio amerikiečių kompozitoriaus George‘o Gershwino kūrinius

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 30 Lt,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius