-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: kur ieškoti įkvėpimo?

Klausimas apie įkvėpimą ir jo paieškas mane kankina jau gerą savaitę. Praėjusį savaitgalį aš gurkšnojau sultis viename sostinės bare ir įdėmiai apžiūrinėjau jame besilankančius vilniečius. Vieną akimirką pasijutau kaip populiaraus televizijos serialo apie drauges iš Niujorko herojė ir suvokiau, kad savąjį įkvėpimą aš randu ne kur kitur kaip mane supančiuose žmonėse.
Tomas Sinickis
Tomas Sinickis

Savaitgaliais jie keliauja į renginius, apie kuriuos jums nuolat postringauju. Tad galiausiai padariau išvadą, jog viskas susipina savotiškuose mainuose – aš jiems, jie man. Šį savaitgalį išimties nebus. Aš ir vėl ieškosiu įkvėpimo, o žmonės ir toliau keliaus į trasą. Tad pirmyn!

Sportinė diskoteka

Ne juokais spaudžiant šaltukui, pastarosiomis dienomis norisi užsidaryti namuose, susiraityti po antklode ir nedideliais intervalais varstyti šaldytuvą svarstant, kaip čia užmušus tą apatijos kirminą viduje.

Ne, keturi sumuštiniai ir „bliūdas“ makaronų su tunu tikrai nepadės. „Tarantino“ siūlo kitokį artėjančio savaitgalio planą. Užsimeskite prabangiausią sportinį kostiumą, prisiklijuokite plačią šypseną ir pirmyn į sostinės senamiesčio rūsyje įsikūrusį klubą. Jau rytoj ten virs pats tikriausias sporto vakarėlis. Šūkis „Citus, Altus, Fortus!“ kalba pats už save.

Vyriausiasis vakarėlio treneris – kultinė grupė „Sportas“.

Vienas po kito muzikines treniruotes ves: Hockeypunks dj's, Canada Munchen, Ruksejis, Luis Meets Giorgio.

Atpalaiduosim raumenis!

Bendrasis kodas

Regis, nepasakojau jums apie naujausią parodą Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC)?

Nors jos pristatymas vyko prieš porą savaičių, šį savaitgalį jūsų lauks ne ką mažiau įdomybių.
Taip, kalbu apie parodą „Bendrasis kodas“.

Tad jau penktadienį kviečiu jus į unikalią ekskursiją po parodą  kartu su jos kuratoriumi Simonu Reesu.

S.Reesas yra kilęs iš Naujosios Zelandijos, kur dirbo Nacionaliniame šiuolaikinio meno muziejuje. Prieš atvykdamas į Vilnių jis daug metų gyveno ir dirbo Australijoje. 10-ame dešimtmetyje jis daug keliavo po Pietryčių Aziją, dirbo Los Andžele, yra gavęs stipendijas tiriamajam darbui Stokholme ir Niujorke.

Kuratorius detaliau papasakos apie darbus, paaiškins, kodėl pasirinko šiuos kūrinius ir kaip nusprendė, su kuriomis bienalėmis bendradarbiaus. S.Reesas taip pat aptars bendras meno pasaulio tendencijas, kurios atsispindi ir šioje parodoje.

Puikiai tiks akiračio praplėtimui!
 
Pašokim!

Jau seniai norėjau jus pakviesti į „Tamstą“, kur periodiškai gražiausi miesto berniukai ir mergaitės mokosi šokti ir ne bet ką, o lindyhop‘ą. Taigi jau rytoj skuoskit į Subačiaus gatvę ir sukitės ant parketo kartu su profesionalais. Jums pasirodys ne tik geriausi Vilniaus šokėjai, tačiau ir sparčiai garsėjantis „Magic Time Orchestra“. Ūūūū, bus smagu!

Sugrįžimas

Tomas Sinickis nėra mano mėgstamiausias žmogus, tačiau jo drąsą ir pasiryžimą galima pasveikinti – vaikinas grįžta į muzikinę sceną.

Nežinia, ar ilgam, tačiau pirmasis jo solinis pasirodymas penktadienį vyks „Šampano bare“. Tomui talkins jo brolis ir būgnininkas Mikas Dulevičius.

„Man muzika kaip seksas po išgertuvių – nori atsisakyti, bet nelabai pavyksta. Čia jau fiziologinė priklausomybė. Norėjom baigti karjerą, mes ją ir baigėm, šįkart koncertuosiu tik su broliu, kadangi politiku netapau, todėl tarnauti Lietuvos žmonėms galiu atlikdamas dainas“, – sako T.Sinickis.

Belieka nueiti į „Šampano barą“ ir paspausti Tomui dešinę. Gal toks piktas ant visų ir visko nebus.

Jokios ramybės

Net du nuolatiniai vienų didžiausių pasaulyje šokių muzikos festivalių „Love Parade“ ir „Mayday“ dalyviai savaitgalį siaubs Lietuvą. Daugiau nei dešimt metų pasaulio diskotekas purtantis, superhito „Loneliness“ autorius Tomcraft ir šiandien labai madingas Lützenkirchen gros vienoje scenoje! Šiąnakt jie pasirodys renginyje „Atari Escape“ Vilniaus klube „Gravity“. Kartu su garsiaisiais vokiečiais prie pulto stos Donatello.

„Tomcraft ir Lützenkirchen yra labai stiprūs atlikėjai, žiemas leidžiantys Europoje, vasaras Ibizoje. Svetur nuolatos jų veidus galima išvysti ant įvairiausių muzikai skirtų žurnalų viršelių, o jų kiekvieną naują singlą visuomet groja patys populiariausi didžėjai ir radijo stotys. Tiek kaip didžėjai, tiek kaip prodiuseriai jie visuomet turi ką pasakyti ir ką parodyti net ir visko mačiusiems šokių muzikos gurmanams“, – tvirtina renginio organizatoriai.

Tačiau ar jie kalba tiesą teks įsitikinti patiems. Susitiksim.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius