Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Laukimui galas. Atėjo nauja pradžia

Pasibaigus visoms šventėms ir nupuošus eglutes beliko laukti pavasario. Ir gal dar simpatiško vaikino ar merginos skambučio. Tačiau nuobodžiam laukimui nėra laiko – vėl atėjo savaitgalis, vėl pasitinka smagios žiemiškos linksmybės ir intelektualios bei nutrūktgalviškos pramogos.
Vienas iš komisijos atrinktų Lietuvos moksleivių darbų.
Vienas iš komisijos atrinktų Lietuvos moksleivių darbų. / Organizatorių nuotr.

Pradėti savaitgalį galite kultūringai – apsilankydami Lietuvos technikos bibliotekoje (Šv. Ignoto g. 6) „Tako“ galerijoje I a., kur bus atidaryta geriausių Lietuvos mokinių fotografijos darbų paroda. Lankytojai galės pamatyti vertinimo komisijos atrinktus jaunųjų kūrėjų darbus, kurie gali nustebinti sumaniomis interpretacijomis ir žaismingumu.

Kada – penktadienį, nuo 12 val. Kiek – nemokamai.

Kiekvieno skoniui

Literatūros mėgėjai taip pat ras sau malonų užsiėmimą. Rašytojų klube (K.Sirvydo g. 6) vyks Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės rašytojos Ramutės Skučaitės kūrybos vakaras, kuriame dalyvaus ne tik pati autorė, bet ir skambės muzika bei bus rodomos improvizacijos.

Kada – penktadienį, 17 val. Kiek – nemokamai.

Šįvakar visu gražumu nuskambės bardų dainos. Vilniaus mokytojų namų svetainėje vyksiančiame koncerte pasirodys IV bardų žygio per Lietuvą dalyviai. Jau apsilankę Raseiniuose ir Kaune, savo dainas keliaujantys bardai pristatys Vilniaus publikai. Žaismingos, lyriškos ir ritmiškos dainuojamosios poezijos „pionierių“ melodijos tikisi ištirpdyti sostinės gyventojų širdis kartais suspaudžiantį šaltuką

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 20–30 Lt, bilietai parduodami prie salės likus 1 val. iki koncerto.

Jei dar liks jėgų, užsukite į „Tamstą“ pasiklausyti grupės „Bitės“ (pradžia 21 val., kaina 15 Lt) arba pasikliovę vakarėlių mylėtojų įstatymu „Naktį švęsk“, keliaukite per klubus. Pavyzdžiui, „Woo“ vakarėlyje „Dancing Guns“ pajėgas surems jaunų širdžių daužytojas St.Stereo (Love in Slow Motion),  Amenų Brolis JaZzy  ir visiškai „technuotas“ min_for ideologas Shn. „Gravity“ vilios „Openmind“ vakarėlių ciklo muzikine šviežiena ir kokteiliais už 10 Lt iki 24 val.

Pradžia apie 23 val. „Woo“ kaina 10 Lt. „Gravity“ – 20–30 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šv. Onos bažnyčią planuojama rekonstruoti iki 2011 metų.
Šv. Onos bažnyčia

Atsikėlę šeštadienį galite vykti į Vilniaus turizmo informacijos centro organizuojamą ekskursiją, kuri padės pažinti savo gerai (arba nelabai) pažįstamo miesto grožį. Šį šeštadienį ekskursijos „Vilniaus bažnyčios ir šventovės“ metu bus lankomos skirtingų tikėjimų bei architektūros stilių bažnyčios.

Kada – šeštadienį, 12 val. Svarbu – reikia užsiregistruoti iš anksto. Darbo dienomis 9–18 val., savaitgaliais – 10–16 val., tel. (8 5) 262 96 60.

Žiemos alsavimas

Jei nebaugina žiemos šaltukas, o sniegas ir ledas jūsų stichija – nepamirškite, kad savaitgalį galite nemokamai pačiuožinėti prekybos centro „Ozas“ automobilių stovėjimo aikštelėje įsikūrusioje čiuožykloje. Jūsų lauks ne tik nemokamas ledas ir pačiūžos, bet ir diskoteka ant ledo nuo 16 iki 22 val.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Šeštadienį Liepkalnio žiemos trasoje, Vilniuje, susirinko snieglenčių sporto mylėtojai.2006 metais snieglenčių diena buvo pradėta švęsti tarptautiniu mastu, 2008-aisiais, sulaukusi didelio pasisekimo, ši šventė paplito ne tik Europoje, bet taip pat įžengė į Kanadą, JAV, Rusiją, kitas Pasaulio šalis
Snieglentininkas

Slidžių ir snieglenčių mėgėjai, neturintys laiko pabėgti iš miesto, prieglobstį ras ant Liepkalnio, kur ne tik yra sniego, bet ir veikia keltuvai bei įrangos nuomos punktai. Daugiau informacijos galite rasti čia.

Žiemos pramogos apims ir Lietuvos gražuolę Nidą. Čia visą savaitgalį varžysis greičio, vėjo ir ekstremalių pojūčių mėgėjai, mat prasideda žiemos jėgos aitvarų čempionatas. Kam pakeliui į pajūrį, užsukite.

Įvairovės netrūks

Tiems, kam šeštadienio vakarą savaitgalis tik prasideda rekomenduojama su 2-uoju gimtadieniu pasveikinti klubą „Tarantino“. Čia svečių lauks ne tik dovanos bei nemokami kokteiliai, bet ir gardi muzikinė programa – specialų pasirodymą ruošia „No DJs“, Martin Virgin (Love in slow motion) ir Thomas Anders (U2s). Gimtadieniai rūsiuose būna labai pašėlę!

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – su skrajute 10 Lt, kitiems 15 Lt.

Kadras iš filmo/„Susitikimas su žuvininkais“
Kadras iš filmo/„Susitikimas su žuvininkais“

Ar žinote, kaip atrodo erelis žuvininkas? Jei ne, sužinosite sekmadienį Verkių rūmų Baltojoje salėje, kur vyks dokumentinio filmo „Susitikimas su žuvininkais“ peržiūra. Jos metu filmo autorius Mindaugas Survila papasakos apie šio sudėtingo filmavimo ypatumus. Jis Labanoro girioje, įsiropštęs į 30 metrų pušį, ilgą laiką stebėjo čia gyvenančius retai sutinkamus erelius žuvininkus.

Kada – sekmadienį, 15 val.  Kiek – nemokamai.

Sportiškieji nesnaus ir nenustygs vietoje ir sekmadienį. Juos prie Verkių rūmų suburs „Snaigės“ žygis slidėmis. Daugiau informacijos apie jį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius