-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Liepos mėnesis sveikinasi muzikaliai

Jei šį savaitgalį nulis ar pagriaudės, nenukabinkite nosies, juk vasarą niūrų dangų taip greitai išblaško saulė. Sunku patikėti, kad šiandien jau prasideda liepa. Kiek aprimusį miestą iš tingaus stingulio nuo šiandien gaivins Kristupo vasaros festivalis, šiemet paruošęs net 51 koncertą. O išvykę iš sostinės neabejotinai susipakavo daiktus į „Bliuzo naktis“, pajūrio kurortus ar jau mėgaujasi koncertais lenkiškame „Heineken Open‘er“.
Šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks koncertas „Simfoninis rokas“
Šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks koncertas „Simfoninis rokas“ / Kristupo vasaros festivalio organizatorių nuotr.

Apie viską iš eilės... Šiandien vakare Nacionaliniame dramos teatre bus paskelbtas didysis Kristupo vasaros festivalio atidarymas. Šia proga susirinkusius linksmins tikri muzikinės komedijos meistrai, lenkų kvartetas „MozART Group“. Nors muzika skambės išties nepriekaištingai, nesitikėkite iš šių vyrų klasikams būdingo rimtumo – jau po pirmųjų akimirkų jie jus juokins. Neveltui „MozART Group“ vadinami linksmiausiu pasaulio kvartetu. Tad nenustebkite išgirdę netikėtas klasikinės Antonio Vivaldi ar Wolfgango Amadeuso Mozarto muzikos interpretacijas su humoro gaidele.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 32 – 82 Lt.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Airių rokeriai „U2“
Airių rokeriai „U2“

Rytoj į melodingą vakarą pakvies Vilniaus mokytojų namų kiemelis, kur vyks koncertas „Simfoninis rokas“. Dar nematėte, kaip šėlsta orkestro muzikantai skambant gitarai? Neįprastą skambesį po atviru dangumi maišys gitaristas Martynas Kuliavas, grupė „Ingenious“ ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras, kuriam diriguos nepailstantis maestro Donatas Katkus.

Klausytojai patirs, ką reiškia prasiveržusios roko energijos ir elegantiškos klasikos sąjunga, o greta Josepho Haydno ar Sergejaus Prokofjevo kūrinių savitai nuskambės roko hitai iš grupių „Coldplay“, „Nirvana“, „U2“ stalčiukų.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 32 – 82 Lt.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laidos filmavimo akimirka
Liudas Mikalauskas

Jausminga daina sekmadienį lankytojus mėgins privilioti Vilniaus universiteto Botanikos sodas (Kairėnų g. 43, Vilnius). Ši nauja „Kristupo piknikų“ vieta pradžiugins ne tik sužaliavusia augalija, bet ir Liudo Mikalausko bei Šv.Kristoforo kamerinio orkestro atliekama muzika. Saulei artėjant lyg horizonto klausytojams solistas sakys „Viskas, ko tavęs prašau...“, taip vadinasi šis koncertas. Sužinokite, ko taip trokšta L.Mikalauskas, o galbūt paprašykite ko nors patys.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – 30 Lt.

Valio kelionėms

Kadangi vasarą iš miesto išvykti kur kas lengviau bent jau morališkai, daugelis miestiečių nesibodi apsilankyti toli už sostinės ribų vykstančiuose susibūrimuose. Jei seniai lankėtės Kaune, galbūt vertėtų aplankyti XVI Pažaislio muzikos festivalio renginiuose. Šįvakar Maironio lietuvių literatūros muziejaus kiemelyje vyks pučiamųjų koncertas, kurio metu bus atskleistas šių instrumentų muzikinis žavesys.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 10 Lt.

TV3 nuotr./Vytautas Rumšas vyresnysis
Vytautas Rumšas

O sekmadienį, artėjančio Mindaugo karūnavimo – Valstybės dienos proga Kauno pilies prieigose vyks išties didingas muzikos šou. Pasak rengėjų, bendradarbiaujant su Lietuvos valstybiniu dramos teatru Pažaislio muzikos festivalis užbaigs garsiąją Justino Marcinkevičiaus trilogiją, parodydamas trijų dalių giesmę, pavadintą „Mažvydas“. Režisieriaus Vytauto Rumšo sukurtas reginys padovanos nepamirštamus įspūdžius, įsimenančią muziką ir scenoje besisukančius žinomus aktorius.

Kada – sekmadienį, 21.30 val. Kiek – 10 Lt.

Žinote, kas šiandien prasideda Varniuose? Prie Lūksto ežero dieną naktį visą savaitgalį šėls bliuzo ir muzikos bendrąja prasme gerbėjai, mat Telšių rajoną užima „Bliuzo naktys 2011“. Festivalio rengėjai žada hipiškai bliuzišką atmosferą, danguje sklendinčius aitvarus, katapultas, ugnies žonglierius...

Linos Obolevičiūtės nuotr. /"Bliuzo naktys"
Bliuzo naktys

Devynioliktasis festivalis lankytojams paruošė visą glėbį muzikinių ir nemuzikinių atrakcijų. Sporto varžybos, ežero ramybė, ugnies šou ir koncertų šėlsmas susilies į vientisą dar neatrastą potyrį. Beje, girdėjau, kad kai kurie šio festivalio lankytojai jau sukalbėjo burtažodžius, kad apsieitų be lietaus arba jis būtų trumpas. Šiltų jums botų ir gero bliuzo!

Kada – penktadienį nuo 20 val. ir šeštadienį. Kiek – 60 Lt.

Tūkstančiai lietuvių jau išvyko ir į kitą, jau tradicine tapusią kelionę – į Lenkiją, Gdynę. Ten šiemetvyksta jubiliejinis, 10-asis muzikos ir meno festivalis „Heineken Open‘er“, kuriame šiemet linksmybėms diriguos „Coldplay“, „Pulp“, legendinis Prince‘as, „The Strokes“, Kate Nash, Deadmau5, M.I.A., Caribou ir kiti.

P.S. Kiek žinau, šeštadienį vakarėlis vyks Arklių gatvėje, kokteilių bare „Mojito Naktys“, mat ši vieta švenčia 4-ąjį gimtadienį. Dideli sveikinimai, skanių kokteilių ir lengvo sekmadienio ryto!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius