Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Magiški skaičiai žada meniškas pramogas

Ką gi, atėjo ta magiškų skaičių diena – 2011 metų 11-to mėnesio 11-ta diena. Pagal astrologines prognozes šiandien tinka susituokti ar apsipirkti, bet neabejoju, kad puikiai tinka ir nueiti į parodą, koncertą ar iš širdies pasišokti. Bet apie viską nuo pradžių.
Akordeonininkas Pietro Adragna iš Italijos
Akordeonininkas Pietro Adragna iš Italijos / Organizatorių nuotr.

Besidomintieji menu nuo šiandienos iki sekmadienio gali apsilankyti Nacionalinėje dailės galerijoje vos už vieną litą. Čia baigiama rodyti žinomo Lietuvos dailininko paroda „Vytautas Šerys. Retrospektyva“. Joje atskleidžiama įvairiapusė menininko V.Šerio asmenybė – jis kūrė ne tik skulptūrą, bet ir tapybą, monotipijas, piešinius, rašė eilėraščius ir esė. 1995 m. jam buvo skirta Nacionalinė kultūros ir meno premija.

Intelektualiam laisvalaikiui

Nuo šeštadienio Radvilų rūmuose (Vilniaus g. 24) duris atveria Juozo Gecevičiaus kūrybos paroda „Žemiško grožio daina“. Joje – daugiau kaip 60 akvarelės technika atliktų darbų, grafikos piešinių, per 10 keramikos kompozicijų.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Egidijaus Sidaro kolekcijos pristatymas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Egidijaus Sidaro kolekcijos pristatymas

Šiuolaikinio meno centre šiandien ir rytoj karaliaus mada, mat čia vyks pirmąsyk gerbėjus rudenį pasitinkantis festivalis „Mados infekcija“. Šiemet lankytojai išvys 6-ių dizainerių iš užsienio ir 10-ies Lietuvos mados kūrėjų – Mildos Čergelytės, Gabrielės Januškevičiūtės, Linos Gudanavičiūtės, Lauros Dailidėnienės, Jurgitos Januškevičiūtės-Žiugždienės, Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės, Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbanavičiūtės, Lilijos Larionovos, Sandros Straukaitės bei Eglės Žiemytės – darbus.

Kada – penktadienį ir šeštadienį 19 val. Kiek – 43–203 Lt.

Prancūzišką teatrą Vilniuje bus galima išvysti sekmadienį „Meno forte“ (Bernardinų g. 8/8). Teatras „Clef“ čia pristatys naujausią spektaklį „Ca, c‘est Paris! / Tai Paryžius“. Pažvelkite iš arti, koks gyvenimas verda po meilės miestu tituluojamo Paryžiaus dangumi, kur tiek daug žmonių nesupranta vieni kitų... Spektaklis bus rodomas su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Kada – sekmadienį, 18 val. Kiek – 17 Lt.

Prisimins išėjusią

Sekmadienį Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vyks scenografės Jūratės Paulėkaitės atminimui skirtas vakaras „Gyvasis vyšnių sodas“. Pabūti drauge kviečiami visi pažinoję J.Paulėkaitę ar dirbę kartu.

Kada – sekmadienį, 18 val. Įėjimas į vakarą laisvas. Nemokamą bilietą su vieta salėje galima gauti „Tiketos“ kasose. Bilietų kiekis ribotas.

parodos organizatorių nuotr./Parodos „AudioGourmet 2011“ organizatoriai žada nustebinti lankytojus.
Parodos „AudioGourmet 2011“ organizatoriai žada nustebinti lankytojus.

Besidomintiems muzika

Muzikos mylėtojai savaitgalį kviečiami apsilankyti „Radisson Blu Lietuva“ konferencijų centre, kur vyks tikras garso gurmanų sambrūzdis – paroda „AudioGourmet /2011“. Šiemet lankytojai galės ne tik išvysti Hi-Fi ir High-End aparatūros parodą, bet ir išgirsi klasikinės Johno Coltrane’o epochos tradicijas menantį džiazo projektą. Susirinkusiems pasirodys Juozo Kuraičio Trio ir jo meistriškai valdomas klasikinis instrumentų derinys – saksofonas, kontrabosas bei mušamieji. Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Kada – šeštadienį, 11–19 val., sekmadienį – 11–17 val. Kiek – vienai dienai – 16 Lt, dviem – 19 Lt, bilietai brangs.

Jaukus koncertas „Gėlės Beatričei“ penktadienio vakarą vyks Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4). Renginio metu pasirodys jaunieji atlikėjai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai, kurie atliks lietuvių autorių dainas ir instrumentinius kūrinius. Vakaro programa bus skirta artėjančiai unikalaus balso savininkės Beatričės Grincevičiūtės 100-ųjų gimimo metinių sukakčiai.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 23 Lt.

Vilios akordeono festivalis

Geros nuotaikos ir kokybiškos muzikos pilnas XIV Tarptautinis akordeono festivalis penktadienį kviečia į italų atlikėjo Pietro Adragna koncertą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Muzikantas, pasižymintis kunkuliuojančiu itališku temperamentu, siautės scenoje prakalbindamas savo akordeoną netikėčiausiomis natomis.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 25 Lt.

Liepsnojančios tango aistros šeštadienio pavakarę vilios į Šv.Kotrynos bažnyčią. Ansamblis „4TANGO“, suvienijęs jėgas su smuikininku Džeraldu Bidva, sieks pažaboti laukinę tango ekspresiją.

Kada – šeštadienį, 16 val. Kiek – 22– 42 Lt.

Argentinietiškas melodijas pakeis iš JAV atvykstantis akordeonininkas Frankas Marocco. Šis muzikantas visame pasaulyje laikomas išskirtinio ryškumo žvaigžde, dirbančia su garsiausiais džiazo meistrais. Jis yra bendradarbiavęs su įvairaus žanro garsenybėmis – nuo Franko Sinatros iki „Pink Floyd“, nuo Madonnos iki Luciano Pavarotti. Sostinės scenoje F.Marocco pasirodys kartu su lietuvių muzikantais – gitaristu Artūru Chalikovu, būgnininku Dariumi Rudžiu ir kontrabosininku Eugenijumi Kanevičiumi.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 32–62 Lt.

Vakarėlių smaguriams

Mėgstantiems stebėti šokančias merginas turėtų patikti pilvo šokių koncertas „Perlų vėrinio magija“. Vilniuje tokie renginiai nedažni, tad jei norėtumėte išvysti – skubėkite vakare į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro salę. Į sceną lips 6-ąjį gimtadienį švenčiantis klubas „Gervės plunksna“, žadantis malonių vaizdų rytietiško šokio gerbėjams.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 23 Lt.

Asmeninio archyvo nuotr./Recoco
Recoco

Klube „Opium“ penktadienio vakarą šeimininkaus gerai vakarėlių mėgėjams pažįstamas didžėjus Recoco. Jis žada daug žemų tonų, vieningai judančią šokių aikštelę, o kartu pasirodysiantys Rubenas, Manfredas ir St Stereo meistriškai žongliruos gera nuotaika ir mėgstama muzika. Pagrindinis 11.11.11 nakties patiekalas – daug naujos elektroninės šokių muzikos.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – nuo 10 Lt.

Gyvos muzikos klube „Tamsta“ šeštadienį liesis įvairiaspalvė muzika ir greičiausiais bus valgomas tortas, mat čia pirmąjį gimtadienį švęs linksmas kolektyvas „Tofu Bubble“. Skambės R&B, hiphopo, funk ritmai. Patys jie sako, kad tiks ir patiks kuo skirtingiausiai publikai.

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 10 Lt.

LNK nuotr./Baiba Skurstenė
Baiba Skurstenė

Šeštadienį nuotaikingą vakarą rengia Islandijos gatvėje esantis kokteilių baras „Berlin“. Jo svečiai galės nemokamai išgirsti „No DJ‘s“ projektą, kurio metu pasirodys Viktoras Diawara ir dainininkė Baiba Skurstene. Naujais suskambėsiantys pažįstami hitai neleis ramiai stoviniuoti ir užkrės energija.

Kada – šeštadienį, 22 val. Įėjimas nemokamas

P.S. Šeštadienį tie, kas gali gyventi be „Mados infekcijos“ keliaus į Kauną. Juk ten „Žalgirio“ areną drebins žymus amerikiečių dainininkas, dainų autorius ir prodiuseris Lenny Kravitzas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius