-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Mintyse saulėta

Baisu pagalvoti, kad dar kelios dienos ir beliks tik dvi rugpjūčio savaitės. Tačiau vasaros įspūdžiais dalintis ankstoka – dar liko laiko patirti vieną kitą gerų, saulėtų įspūdžių dozę. Nors mano mintys klajoja toli nuo Lietuvos, veiklos apstu ir čia, tad įsispirkime į patogius batus ir lėkime ieškoti vasariškų nuotykių ir giedrų minčių.
Karštis
Karštis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Džiazas siejamas su tokia gausybe emocijų. O kiek jausmų įdėta į garsiosios Ellos Fitzgerald dainas, pažįstamas kiekvienam šio stiliaus mėgėjui! Šįvakar Šv. Kotrynos bažnyčioje keturi jauni, profesionalūs ir atsidavę džiazui muzikantai atliks nepamirštamas E.Fitzgerald dainas. Nepriekaištingo balso amerikietę koncerte pakeis „Sounds in G“ gospelo choro vadovės Kristinos Žaldokaitės vokalas.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 20–50 Lt.

Ilsėkitės aktyviai

Photos.com nuotr./Kepsnys jūsų stalui
Kepsnys

Menininkų prieglobsčiu virtusi „Fluxus ministerija“ (Gedimino pr. 27) penktadienį ir šeštadienį kviečia nemokamai papramogauti. Šįvakar nuo 18 val. grilio asas pamokys greitai ir skaniai marinuoti mėsą, o norintys galės vietoje išmėginti marinavimo meną ir išsikepti atsineštos mėsos. Nuo 21 val. čia pat skambės džiazo grupės „Independent Artists Ensembe“ koncertas, o šeštadienį nuo 20 val. „Fluxus ministerijoje“ pasirodys skirtingų stilių įkvėpta grupė „Volumetears“.

Beje, penktadienį, 20 val., muzikos klube „Artistai“ (Šv. Kazimiero g. 3) ir sekmadienį, 19 val., „Boom Boom Opus 3“ terasoje galite išgirsti nemokamą svečių iš Italijos – grupės „Maybenot“ –koncertą.

Asmeninio archyvo nuotr./Aistė Smilgevičiūtė
Aistė Smilgevičiūtė

Vasarą visuomet pulkai traukia link pajūrio. Prisiminkite, Šventojoje šį savaitgalį jūsų laukia „Satta Outside“ fiesta. Bet jei ne ten, tai juk galima ir kitu. Pavyzdžiui, „Žilvičio“ stovykloje, Karklėje paplūdimys atgis nuo muzikos. „Karklė 2010 – Live Music Beach“ pavadintas koncertas ne tik puiki proga išgirsti geros muzikos, bet ir galimybė pamatyti akmenuotus paplūdimius, susipažinti su įžymiuoju „Olando kepurės“ skardžiu, pasivaikščioti ekologiniu pažintiniu taku „Litorna“.

Pasimėgaukite ant jūros kranto ir kopų vykstančiais koncertais. Čia gros puikios grupės BIX, G&G Sindikatas, „Biplan“, SSG su Algiu Greitai, Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“, „Rebelheart“, Neda ir „Blues Makers“, „Flamingo“ ir daugybė kitų.

Kada – šeštadienį nuo 12 val. Kiek – 30 Lt, su nakvyne palapinėje – 40 Lt. Automobilio stovėjimo vieta parai – 10 Lt.

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Riterių turnyras
Riterių turnyras

Jei norite vykti iš miesto, bet netoli – savaitgalį Trakų istorijos muziejus kviečia į kasmetę, jau šeštąją, senųjų amatų šventę, kurioje apie 30 meistrų pristatys 15 skirtingų viduramžių amatų. Šventės svečius linksmins senosios muzikos ir šokio kolektyvai, fakyrai, vyks riterių turnyrai, konkursai svečiams, bus galima paragauti viduramžių pilies virtuvės gardėsių. Abi šventės dienas nuo 10 val. pilies kieme vyks viduramžių kalvystės, liepos žievės dirbinių gamybos, gotikinės keramikos lipdymo ant stovylos ir žiedimo pristatymai. Gardus istorijos kąsnelis.

Praalkus ramybės

Esate suplanavę poilsį Palangoje? Šeštadienį užsukite į Gintaro muziejaus terasą. Čia galėsite susitikti su gyva Lietuvos legenda – Algimantu Čekuoliu. Šalies visažinis, nuotaikingas ir šiltas žmogus ne tik įdomus pašnekovas, bet ir malonus klausytojas. Susitikti su A.Čekuoliu kviečia festivalis „Palangos vasara 2010“, kuris žada ne vieną staigmeną ramią vasaros naktį.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 20 Lt.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Giedrė Kilčiauskienė su grupe
Giedrė Kilčiauskienė

Yra koncertų, kurių niekuomet negana. Yra muzikos, kurios galima klausytis nesustojant. Vienas tokių pasirodymų – „Nostalgiškoji Bossa Nova“, kuri šį sekmadienį užlies Širvintų rajone esantį Šešuolėlių dvarą. Puikiai pažįstamas, svajingas ir šiltas Giedrės Kilčiauskienės balsas, meistriškas muzikantų pritarimas, nuneš klausytojus į Braziliją ar kitur, kur tik skries jų svajonės. Pajuskite meilės ir muzikos laimę ir skaidrų gyvenimo saldumą.

Kada – sekmadienį, 17 val. Kiek – 25 Lt.

Netūnokite namie per Žolinę

Dera prisiminti, kad šį sekmadienį švenčiama Žolinė. Vilniečiai tądien kviečiami apsilankyti Rumšiškėse įsikūrusiame Lietuvos liaudies buities muziejuje. Žolinės šventadienis muziejuje bus švenčiamas Aukštaitijos sektoriuje. Įvairūs koncertai, užsiėmimai, pasirodymai, tradicinių valgių degustacijos bei kitos pramogos vyks beveik kiekvienoje šio muziejaus sektoriaus sodyboje. Nuo pat 10 iki 17 val. prie koplyčios šventoriaus vyks kermošius.

13 val. Gyvakarų sodyboje Rokiškio liaudies teatro aktoriai vaidins A.Keturakio spektaklį „Amerika pirtyje“. Tuo tarpu 17 val. Klojimo teatre svečiams bus pristatomas Alytaus miesto teatro ir Roko Radzevičiaus roko opera „Žuvų piemuo“.

Jei norite Žolinę sutikti trankiai, rinkitės kelionę vandeniu. Klaipėdos kruizinių laivų terminale visi norintys galės praleisti pašėlusią naktį „Smiltynės perkėlos“ kelte, kuriame vyks vakarėlis „Power on Water Žolinės“. Muzikinius užtaisus ruošia gausi didžėjų įgula ir elektriniu smuiku grojantis svečias iš Baltarusijos ARIF.

Kada – šeštadienį, 23 val. Kiek – 25 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius