Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „Nėra kada šalti!“

Neleiskite, kad vėstantys orai ir lietų žadantis dangus atimtų jūsų gerą nuotaiką. Nuo pat šiandien iki vėlaus sekmadienio vakaro vilniečių laukia spalvingi koncertai ir renginiai, iš kurių bene kiekvienas padovanos po saulės spindulį. Kad ir ne dangišką, bet mielą širdžiai.
„FM Belfast“
„FM Belfast“ / „RELAX Live!“ nuotr.

Trankus vakarėlis šįvakar laukia klube „New York“, kur susirinkusius linksmins iš tolimos Islandijos atvykusi grupė „FM Belfast“. Prieš 6 metus Reikjavike susibūręs kolektyvas groja elektroninės, pop ir roko muzikos mišinį su indie toko prieskoniu. Jų skambesį muzikos kritikai apibūdina kaip avangardinį, drąsų ir jaudinantį. Nekantriai pasirodymo laukiantys „FM Belfast“ klausytojus pakerėti ketina savitu stiliumi ir giliomis, tačiau ausiai maloniomis, dainomis.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 53–83 Lt.

„Vilnius Temperature“ nuotr./Justė Starinskaitė
„Vilnius Temperature“ nuotr./Justė Starinskaitė

Pasimėgauti kokybiška lietuvių muzika šįvakar galite „Tamstoje“, kur vyks nuotaikingojo „Saulės Kliošo“ koncertas. Grupė su vokaliste Juste Starinskaite publikai dovanos savo naujausių, energija spinduliuojančių dainų pluoštą iš neseniai jų įrašyto antrojo albumo „Energy“. Pasiruoškite gerai pakrutėti!

Kada – penktadienį 20.30 val. Kiek – 20 Lt.

Klasikos ir romantikos mėgėjams

Guinesso rekordų knygoje sėkmingiausiu pasaulio pianistu vadinamas prancūzas Richardas Claydermanas jau šįvakar Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos su styginių ansambliu. Jei norite sukurti romantišką nuotaiką, padovanoti geros, raminančios, bet jausmingos muzikos, griebkite antrąją pusę ir pasimėgaukite fortepijono skambesiu. Kuri moteris atsispirtų garsiajam kūriniui „Baladė Adelinai“...

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 100–200 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Donatas Katkus
/Donatas Katkus

Į sezono pradžios koncertą klausytojus vakare kviečia ir Šv.Kristoforo kamerinis orkestras. Įprasta šio kolektyvo pasirodymų vieta tapusioje Šv.Kotrynos bažnyčioje skambės pianistės Sonatos Alšauskaitės-Mikulės ir orkestro atliekami Josepho Haydno, Fryderyko Chopino, Piotro Čaikovskio ir Gražinos Bacevič kūriniai.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 27–52 Lt.

Ir poezija, ir teatras

Nors liko vos keli bilietai, galbūt spėsite įsigyti paskutiniuosius į šįvakar „Siemens“ arenoje rengiamą „Idioteatro“ spektaklio „Menas“ premjerą. Šis spektaklis papasakos apie draugystę, neišskiriamus, bet skirtingus draugus, kuriuos Dainiaus Kazlausko „Meno“ pastatyme įkūnija Arūnas Sakalauskas, Darius Meškauskas ir Giedrius Savickas. Ilgalaikei draugystei kyla pavojus dėl brangaus paveikslo. Juokingai ir subtiliai aktoriai prabils apie trijulės santykius ir kiekvieno iš mūsų gyvenimą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 40–60 Lt.

Itin renginių dosnų penktadienį veiksmo netrūks ir Menų fabrike „Loftas“, kur vyks audiovizualinės poezijos festivalis „TARP 2011“. Šiemet organizatoriai jį skyrė miesto šamanų regėjimams. Teatrališko renginio metu pasirodys elektronikos grupės „Planningtorock“ iš Vokietijos, lietuviai „Avaspo“ ir „Vilkdujos“, o mistiškieji lenkai „Hati“ erdvę apvalys gongų gaudesiu. Daugiau informacijos apie festivalį www.tarpfest.lt

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – nuo 25 Lt.

Laiko patikrinta muzika

Šeštadienį gyvybė Vilniaus kongresų rūmuose virs tango ritmu. Argentinos dvasia alsuojančias melodijas dovanos Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantai – smuikininkė Svetlana Maigienė, fagotu grojantis Andrius Puplauskis, kontrabosininkas Dainius Rudvalis ir jų kolegos Andrius Balachovičius, grosiantis akordeonu, ir pianistė Jonė Punytė. Be pietietiškų ritmų, atlikėjai padovanos kiekvienam žiūrovui norą, kurį klausytojai turės spėti sugalvoti, kol skambės vieno įdomiausių šiandienos Lietuvos kompozitorių Teisučio Makačino „Krentanti žvaigždė“.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 17–42 Lt.

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Ivanauskas
Aleksandras Ivanauskas

Mėgstančius lietuvišką estradą, keliai šeštadienį ves į „Brodvėjų“, mat čia pasirodys „Rondo“ vyrai. Daug kartų populiariausia šalies grupe vadintas kolektyvas sostinėje pasirodo ne taip jau dažnai, tad nepraleiskite progos kartu sudainuoti dainas apie „Margaritą“, legendinę „Egle, mano sese“, „Sudie, Eliza“ ir kitas. „Rondo“ šlageriai – pamėgta ir nepamiršta klasika.

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 23 Lt.

Pramogos visai šeimai

Pasidžiaukite rudens spalvomis ir gėrybėmis. Penktadienį ir šeštadienį Vilniaus mokytojų namų kiemelyje ir Vilniaus gatvėje, prie Mokytojų namų, šurmuliuos tradicinė paroda-mugė „Sodo kraitė“. Vaismedžiai, vaiskrūmiai, daugiamečių gėlių daigai, reti dekoratyviniai augalai, rudens gėrybės, medus – visa tai ir dar daugiau bus galima įsigyti iš patikimų ūkininkų ir gėlininkų, renginyje dalyvaujančių ne vienerius metus.

Šeštadienį, 12 val., kiemelyje vyks nuotaikingas renginys „Nepaprastų žmonių, nepaprastos salotos“, kurio metu bus gaminamos įvairios salotos iš „Sodo kraitės“ dalyvių atvežtų daržovių ir vaisių. Susirinkusieji galės ne tik sužinoti vienokį ar kitokį salotų receptą, bet ir jų paragauti. Mugė veiks penktadienį nuo 9 iki 18 val., šeštadienį nuo 9 iki 15 val.

Asmeninio albumo nuotr./A.Mamontovo kelionės po Zambiją akimirka
A.Mamontovo kelionės po Zambiją akimirka

Mėgstate stebėti dangų? Jei tik nebus apsiniaukę, šeštadienio vakarą, 19 val., Katedros aikštėje vyks renginys „Tarptautinė Mėnulio stebėjimo naktis 2011“. Jo metu praeiviai galės pažiūrėti pro teleskopus ir pabendrauti su didžiausio Lietuvoje astronomų mėgėjų klubo „Albireo“ nariais.

Baigiantis savaitgaliui, sekmadienį, galite padaryti gerą darbą. Menų fabrike „Loftas“ vyks Zambijai skirtas koncertas „Angel's Eyes“. Jo metu pasirodys Andrius Mamontovas, Viktoras Diawara ir du atlikėjai iš Zambijos – Maiko Zulu ir Sister D. Šį renginį rengia organizacija „Gelbėkit vaikus“, o surinktos lėšos bus skirtos skurstantiems Afrikos šalies žmonėms.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – tiek, kiek negaila.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius