-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: o kas po to?

Labas. Kaip jūs? Pošventinė savaitė prabėgo taip greitai, kad net nepadoru būtų sakyti, jog laikomės prastai, ar ne? Juk ir vėl savaitgalis.
Ką čia slėpti – Vilniaus vakarėliai niekada nenusileido didžiųjų pasaulio miestų vakarėliams. Nei idėjomis, nei profesionaliais atlikėjais.
Ką čia slėpti – Vilniaus vakarėliai niekada nenusileido didžiųjų pasaulio miestų vakarėliams. Nei idėjomis, nei profesionaliais atlikėjais. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tiesą pasakius, kai laukiau švenčių, galvojau, kad po jų kas nors pasikeis, mes išgyvensim vidinį atgimimą ir nuo tos akimirkos elgsimės tik geriau. Su savimi ir su aplinkiniais. Tačiau pasivaikščiojusi po šiukšlėmis nusėtus Vilniaus paupius, aš suprantu, kad to atgimimo teks palaukti.

Gal susiimkim? O kol geresni laikai patys pas mus atkeliaus, siūlau pasižvalgyti po sostinės renginių vietas. Tikiuosi, kiekvienas ras savo.

Trypimui iki ryto

Ką čia slėpti – Vilniaus vakarėliai niekada nenusileido didžiųjų pasaulio miestų vakarėliams. Nei idėjomis, nei profesionaliais atlikėjais. Štai kad ir šįkart – tikrai turim dvi vietas, kur būtina nušuoliuoti ir kaip reikiant patrypti. Pirmiausiai šiąnakt atiduosim duoklę rožinei spalvai klube „WOO“ grindis įlaužiančiame vakarėlyje „I like Pink!“.

Tikiuosi, kad jums, kaip ir man, rožinė spalva siejasi su vaikystėje taip mėgta pantera, todėl tikrai nepraleisit progos jos paieškoti „WOO“ pakampėse. O paieškoms diriguos ne kas kitas kaip didžiai gerbiamas Rimas „Forusų Majoras“ Šapauskas. Jam talkins Groozdas.

Kada – nuo 22 val.
Kiek – 10-15 Lt.

Kitoje diskotekoje šoksim su pasauline žvaigžde King Unique. Jo muzika skamba visur - nuo geriausių pasaulio klubų ir festivalių iki reklamų ir filmų garso takelių. Penktus metus iš madingiausių didžėjų ir prodiuserių pasaulio neiškrentantis King Unique vardas šiais metais vėl džiugina visus žemynus. Ne išimtis ir Europa bei joje esanti Lietuva, kurios sostinės šokėjai klube „Gravity“ ir išgirs garsųjį svečią.

Britui šiąnakt talkins bene stipriausias „Atari“ kumštis Ignas ir Kastis Torrau.

Kada – nuo 22 val.
Kiek – 30-40 litų.

Kerintys pasauliai

Turbūt nėra ko gėdytis, kad nė karto nesu šokusi iš lėktuvo (žinoma, su parašiutu), skridusi oro balionu ar patyrusi kitų nesvarumo pojūtį „įjungiančių“ nuotykių. Tačiau viskas, kas siejasi su žodžiais oras ar dangus man yra stebuklinga, paslaptinga ir gaivu. Būtent todėl, išgirdusi apie 7 dienas Vilniaus erdves puošiančias „Oro architektų“ oro pilis – stryktelėjau. Varom nedvejodami!
Jau šį savaitgalį trys skirtingi liuminariumai (didingos instaliacijos, kuriose slypi kerintis šviesos, spalvų ir muzikos pasaulis) bus pastatyti skirtinguose sostinės rajonuose: pievoje prie Šv. Jono Bosko bažnyčios ir baseino, Naujojoje Vilnioje – psichiatrijos ligoninės teritorijoje, ir Santariškėse – pievoje prie Vilniaus universiteto onkologijos instituto. O balandžio 22-26 dienomis trys luminariumai susijungs dešiniajame Neries krante, pievoje prie Baltojo tilto.

Beje, prie „Oro architektų“ palapinių Lazdynuose šįvakar, Naujojoje Vilniuje rytoj ir Santariškėse poryt nuo 18 val. vyks istorijų pasakojimo konkursas „Vilniaus miesto kiemų istorijos“. Taigi, miestiečiai turės puikią progą išduoti net ir pačias slapčiausias savo istorijas.
Skamba taip smagiai, kad net tirtu!

Angelai – vaikams

Sekmadienį praleiskime visi drauge – vilniečių seniai pamiltame Mokytojų namų kiemelyje jau aštuntąjį kartą vyks tradicinė specialiųjų mokyklų ir pensionatų auklėtinių Atvelykio darbų mugė-paroda ,,Angelų vaikai – su meile Jums“. Renginys prasidės 10 valandą ryto ir lankytojų lauks iki 16 valandos. Kasmet į šią gražią šventę suvažiuoja apie du šimtus neįgaliųjų vaikų, kurie atveža vis įdomesnių, kartais net garsių menininkų kūriniams prilygstančių darbų. Visi už vaikų darbus gauti pinigai atitenka patiems autoriams. Šiemet vaikus ir mugės lankytojus linksmins žinomi dainininkai ir grupės. Milžiniškose keptuvėse šio renginio šeimininkės pačios keps gardžią kiaušinienę. Nepraleiskim progos parodyti gerą širdį.

P.s. Šį savaitgalį klausom „General elektriks“ gabalo „You don‘t listen“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius