Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: „sostinę užvaldo švenčių laukimas“

Kaip smagu, kad pagaliau Vilniuje įsižiebs Kalėdų eglė. Juk kai užsidega šventinės girliandos, atrodytų, taip neilgai lieka laukti iki švenčių. Atrodo, pasaulis sukasi taip greitai, kad nė nespėsiu nupirkti kalėdinių dovanų. Tačiau kam pasiduoti pirkimo vajui, kai tiesiog kartu leisti laiką taip smagu.
Kalėdinis žaisliukas
Kalėdinis žaisliukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiandien baigę darbus skubėkite į Nacionalinę dailės galeriją  (NDG)kur 16.30 val. vyks edukacinis susitikimas su eksperimentinio ir dokumentinio kino kūrėju Jonu Čergeliu, o 18 val. NDG Auditorijoje žiūrovai turės galimybę pamatyti mažai rodyto šeštojo–devintojo dešimtmečių Lietuvos mėgėjiško kino programą, sudarytą iš 1957–1985 metais sukurtų Vidmanto Valento, Jono Čergelio, Vitolio Laumakio, Juozo Ruzgo, Jono Lauraičio filmų.

Kada – penktadienį, 16.30 val. Kiek – suaugusiems – 2 Lt, vaikams – 1 Lt.

Norėtumėte išgirsti pianistą – virtuozą? Amerikietis Ranas Blake‘as drauge su gitaristu Davidu Fabris Šv.Kotrynos bažnyčioje šįvakar kviečia į džiazo improvizacijos vakarą. Išpuoselėta ir elegantiška, išradinga ir intelektuali muzika skambės ilgiau nei truks koncertas. Leiskite širdžiai pasimėgauti.

Kada – penktadienį 19 val. Kiek – 50 Lt.

Elektronines Kalėdas į Vilnių šiandien atsigabena švedų trijulė „Covenant“, kuri electro ir industrial muzikos vakarėlyje „ElectroXmas“ drebins Menų fabriko „Loftas“ sienas. Elektroninės muzikos scenos veteranai žada gerą garsą, ypatingą šou ir tikrą muzikos energiją.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 53 Lt.

Šeštadienį nepatingėkite išsibudinti iki vidurdienio. Nes tuomet Vilniaus Kongresų rūmuose vyks koncertas „Artėjančių Kalėdų skambesy“, į kurį kviečia Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ chorai. Balsai liesis nuo krištolinio vaikiško skaidrumo iki sodraus ir šilto skambesio. Choristai iš visos širdies kviečia kiekvieną pasinerti į nuotaikingą Kalėdų muzikos skambesį.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek - 10 – 40 Lt.

Į tango sūkurį šeštadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje įsuks Šv.Kristoforo kamerinis orkestras ir solistas Eduardo Gimenezas. Gruodžio 11-ąją švenčiamai, Pasaulinei tango dienai pažymėti skirtame koncerte sužidės visa tango dainų puokštė. Aistros kupini motyvai, meilės istorijų atbalsiai tarsi pieš žavius tolimos Argentinos peizažus...

Kada – šeštadienį, 17 val. Kiek – 27 – 62 Lt.

Na ir, žinoma, nepraleiskite ilgai laukto, šeštadienį vyksiančio Kalėdų eglės įžiebimo ir kalėdinio miestelio atidarymo, kuris įvyks 19.30 val., Katedros aikštėje. Vilniečių ir miesto svečių laukia muzikinis spektaklis „Žiemos tango“. Pagrindinius vaidmenis kuria Evelina Anusauskaitė, Vaida Genytė ir Justas Lapatinskas.

Savaitgalį pabaikite nuotaikingoje „Kultūros spalvų paletėje“. Sekmadienį Lietuvos vaikų ir jaunimo centre įvyks koncertas, kurio metu bus pristatoma spalvinga mėgėjų meno kolektyvų kultūrinės ir meninės veiklos „paletė“, kuria siekiama sugriauti nusistovėjusius stereotipus ir sugretinti kontrastingas meninės veiklos rūšis. Teatralizuotoje koncertinėje programoje – originalūs muzikos stiliai ir įvairūs šokių žanrai, kuriuos pristatys skirtingo amžiaus ir tautybių atlikėjai.

Kada – sekmadienį, 18 val. Kiek – nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius