-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: Saulėta nuotaika – madinga

Šiandien penktadienis tryliktoji, bet jokiu būdu nemanau, kad tai – blogas ženklas. Ir net jei lis, nesigadinkite gero ūpo, juk madingiausias sezono aksesuaras – saulėta nuotaika. O ją palaikyti padės stilingi, įdomūs ir įtraukiantys renginiai – nuo „Dizaino savaitgalio“ iki specialių kino seansų, nuo teatralizuotų koncertų iki fantastų susibūrimo.... Šypsokitės ir rinkitės.
Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė / Vidmanto Balkūno nuotr.

Taigi dizaino banga apima T.Ševčenkos gatvės loftų kvartalą (Ševčenkos g. 16a). Nuo šiandien iki pat sekmadienio vakaro čia galėsite domėtis, pirkti, parduoti, justi naujus mados vėjus, matyti gražius vaizdus, klausytis muzikos, šokti, valgyti ir tiesiog gerai jaustis. Trečiasis „Dizaino savaitgalis“ neabejingiems šiandienos Lietuvos ir pasaulio dizaino tendencijoms siūlo net 50 renginių. Šiandien laukia publikos diena, rytoj – šeimos, o sekmadienį – turgaus. Įdomybių netruks, o kadangi visko nė negaliu nupasakoti, programą rasite čia.

Grupės archyvo nuotr./ „Tesla Boy“
 „Tesla Boy“

Smagų synthpopą ir new wave garsus penktadienį girdėsite menų fabrike „Loftas“. Čia šįvakar pirmąsyk vieši Rusijos electro-pop scenos žvaigždės „Tesla Boy“. Šie simpatiški vaikinai tik praėjusiais metais išleido debiutinį albumą „Modern Thrills“, bet jau skaičiuoja gerbėjų pulkus ir žurnalų viršelius. Pamatę charizmatišką grupės vokalistą Antoną Sevidovą suprasite, kad stebėti juos ne ką mažiau malonu, nei klausytis. Lietuvišką palaikymą garantuos gyvai grojantys „Proper Hear“ bei didžėjai Kym Wild ir St.Stereo.Aštuoniasdešimtųjų ritmai, skani elektronika, gyvi instrumentai – puikus derinys muzikaliai pradėti savaitgalį.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 33 Lt.

Pašėlusiai linksma

Grupės archyvo nuotr./„The Artrace“
„The Artrace“

Pagaliau! Tokia pirma mintis apima išgirdus, kad pagaliau sezoną pradeda „Vasaros terasa“, įsikūrusi Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Šįvakar ši jauki vieta ir vėl bus sausakimša, mat atidarymo proga lankytojų laukia dvigubas koncertas. Ant scenos lips jaunų grupių konkursą „Garažas“ laimėjęs neprognozuojamas duetas „The Artrace“ ir pašėlę rokeriai „Freaks on Floor“. Vėliau didžėjaus pultą užims vilniečių mylimas Rimas Šapauskas bei broliai „Deep Inc“.

Kada – penktadienį, 20 val. Renginys nemokamas.

Vartus atkelia ir kitas  - baro-muzikinio klubo „Artistai“ – kiemelis. Čia šįvakar galėsite šėlti kartu su grupėmis „Arbata“, „Sweetsalt“ ir „Skyders“.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 10 Lt.

Ieškantys triukšmingo pasilinkminimo penktadienį keliaus į klubą „Opium“, kur vyks „Silence“ klubinio sezono pabaigtuvės su svečiu iš Vokietijos – Marcusu Worgullu. Taip pat už pulto stos Mario Basanov ir Vidis, „Downtown Party Network“, Tito Sid bei pasirodys debiutuojanti lietuvė vokalistė Sirena, nustebinsianti nu disco stiliaus dainomis. Beje, vakarėlis skirtas pažymėti Mario ir Vidžio plokštelės „Plastic People“ išleidimą. Bus šventė!

Kada – penktadienį, nuo 22 val. Kiek – 15, 20 Lt.

Labai muzikalu

Unikalią ir prasmingą premjerą rytoj galite išvysti Vilniaus Kongresų rūmuose. 70-ies metų sukaktį švenčianti Lietuvos kompozitorių sąjunga rengia net septynių kūrinių pasaulines premjeras. Organizatorių teigimu, sąvoką „koncertas“ šį kartą keičia sąvoka „seansas“, mat 70 minučių skambėsiantys 7-ių garsių lietuvių kompozitorių kūriniai virs savotišku garso takeliu vaizdo menininkų Džiugo Katino ir Grėtės Krivickaitės vaizdo sprendimams. Išgirskite šviežią ir intriguojančią Fausto Latėno, Vaclovo Augustino, Gintaro Sodeikos, Algirdo Martinaičio, Giedriaus Puskunigio, Lino Rimšos ir Zitos Bružaitės muziką.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 17 – 37 Lt.

Michailo Raškovskij nuotr./Vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis
Vilhelmas Čepinskis

Simfoninės muzikos koncertų sezoną baigianti Lietuvos nacionalinė filharmonija šeštadienį kviečia į įspūdingą koncertą, kurio metu, su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru , diriguojant maestro Modestui Pitrėnui, pasirodys vienas ryškiausių Lietuvos smuikininkų Vilhelmas Čepinskis ir Kauno valstybinis choras. Atlikėjai žada pavasariškai vasariškų nuotaikų puokštę.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 20 – 70 Lt.

Sekmadienį ne prieš šiek tiek pakeliauti? Vykite į Užutrakio dvaro sodybą. Ten, Gobelenų salėje vyks teatralizuotas koncertas visai šeimai „Pasaka“. Jo metu atlikėjai papasakos apie mergaitę, apdulkėjusioje palėpėje atradusią  ir prakalbinusią muzikos instrumentus, o vėliau ir uždainavusią. Nuotaikingą pasaką mažiems ir dideliems ruošia „Trupė liūdi“ aktorius, grupės „Liūdni slibinai“ narys Dominykas Vaitiekūnas, o pasakos personažus įkūnys gerai pažįstama dainininkė konkurso „Triumfo arka“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė, smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė, kontrabosininkas Danielis Rubinas bei pianistė Birutė Asevičiūtė. Pajuskite vaikystę.

Kada – sekmadienį, 15 val. Kiek – 22 Lt

Duris atvers muziejai

Galbūt pamiršote ar net nežinojote, šį šeštadienį kai kurie muziejai prisimena iniciatyvą „Muziejų naktis“, kuri šiemet vyks šeštadienį. Parodyti muziejaus eksponatus naktį, kitoje šviesoje nutarė Vinco Mykolaičio-Putino memorialinis butas-muziejus (Tauro g. 10-3). Ten vyks renginys „Lietuvių alternatyvioji kultūra tarp Viliaus Orvido ir Jurgio Mačiūno“. Bus rodomas Antano Maciulevičiaus režisuotas filmas „Akmenorius“ apie liaudies menininko gyvenimą, vėliau vyks diskusijos.

Kada – šeštadienį, 18 val. Renginys nemokamas.

Visai greta, Tauro g. 10-1, Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialiniame bute-muziejuje nuo 20 val. vyks renginys „Lietuviai laike ir erdvėje“, bus pristatytas to paties pavadinimo filmas.

Tą pačią progą Venclovų namuose-muziejuje  (Pamėnkalnio g. 34) vyks literatūrinis vakaras su slovėnų aktore ir rašytoja Dragica Potočnjak, o vėliau  skambės dainuojamoji poezija, kurią atliks bardai Vygantas Šimkus, Gytis Ambrazevičius ir Andrius Zalieskas-Zala. Renginį vainikuos fakyrų grupės „Ugnies ženklai" pasirodymas“

Kada – šeštadienį, 17 val. Renginys nemokamas.

Duris atvers ir Vilniaus Universiteto Zoologijos muziejus (M.K.Čiurlionio g. 21/27). „Muziejų nakties“ proga galima užsisakyti nemokamą ekskursiją „Lietuvos gyvūnai“ nuo 19 ir 21 val. Registruotis el.paštu: grita.skujiene@gf.vu.lt arba telefonu 8 5 2398269 galima iki penktadienio 20 val.

Kino mėgėjams

Norite, kad penktadienį trylikąją per nugarą eitų šiurpas? Keliaukite į kino centrą „Multikino“. Visi norintys turės galimybę pažiūrėti net tris filmus – „Kunigas 3D“ premjerą, „Egzorcizmą“ ir „Aušros karius“ – pigiau ir klykti iš siaubo bendraminčių būryje.

Kada – penktadienį, 20 val. Kiek – 20 Lt.

Sekmadienį skirkite laiko artimiesiems, nes tądien švenčiama Šeimos diena. Pabūti kartu galite ir kine. Tiesa, švęsti šeimos dieną kino teatras „Pasaka“ kviečia jau jos išvakarėse, šeštadienį, gegužės 14-ąją, ir dideli, ir maži žiūrovai kviečiami į lietuviško režisieriaus Vladislavo Berežoko animacinio filmo „Zuikio kopūstai“ premjerą. Sekmadienį, gegužės 15-ąją, nuo 13 iki 14 val. kino teatro „Pušku Pušku“ salėje visi norintys galės susipažinti su „Smagiąja kino istorija“, o vėliau skirtingų kartų animacijos mėgėjus suvienys lietuviškos animacijos programa „Pasakų skrynelė“, netrūks ir animacijos iš užsienio. Iš ekrano šmaikštaus „Meškiukas Jogis“, iki ašarų prajuokins prancūzų filmas „Mažylis Nikolia“.

Filmo „Zuikio kopūstai“ premjera ir „Smagiosios kino istorijos“ pamokėlė – nemokamos. Į kitus filmus 4-ių asmenų šeima galės patekti už 30 Lt.

Puota vaizduotei

Kaip gali atrodyti žemė po globalios branduolinės katastrofos, kaip gali atrodyti protingos būtybės kitose planetose? Šiomis ir kitomis temomis šį savaitgalį Vilniaus „Holiday Inn“ viešbutyje diskutuos fantastikos gerbėjai. Savaitgalį vyks 22-asis fantastikos mėgėjų suvažiavimas „Lituanicon 2011“. Šių metų sąskrydžio tema – gamtos, mokslo ir fantastikos sąveika: fantastinės rasės, gyvūnai, augalai, genetika, ekologija, technologiniai eksperimentai ir tarprasinė etika bei teisė. Renginio metu bus rodomi fantastiniai ir dokumentiniai filmai, skaitomos paskaitos, organizuojami stalo žaidimai, įvairios neįprastos rungtys, konkursai, diskusijos ir seminarai.  Patekimas į konventą nemokamas, daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius