Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Su vasarišku džiaugsmu

Kai ryte pažadina saulės spinduliai, vis pagalvoju – bus graži diena. Kad ir su lietumi. Juk svarbiausia tikėti, kad viskas gerai. O ir mylima vasara ateina dideliais žingsniais. Jau šiandien ją pajusime po atviru dangumi, taigi pirmiausia ten ir kviečiu.
Prancūzijoje oro balionų varžybos
Oro balionų varžybos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįvakar su dideliu džiaugsmu pradėsime 5-ąjį mylimos „Vasaros terasos“, įsikūrusios Mokytojų namų kiemelyje, sezoną. Ši muzikos ir draugų vieta – visuomet vakarais sulaukia būrių vilniečių ir miesto svečių. Nes čia jauku ir gera. Terasą atidarys lietuviška gyvos elektronikos naujiena „Baltic Riddim“ ir „Silence Music“ duetas Few Nolder bei Leonas Somovas. Su atėjusiais sveikinsis ir didžėjai – iš Niujorko atostogų į Lietuvą grįžęs Zhill („Discomafia“ / „Bagpak“), „Happyendless DJs“ generolas Benua ir sparčiai laužyto house karjeros laiptais šuoliuojantis aout6. Susitikime ten!

Kada – nuo 20 val. Kiek – nemokamai.

Beje, pakeliui į „Vasaros terasą“ galite užsukti į autorinės juvelyrikos galeriją ,,ArgenTum“, Latako g. 2, kur 17 val. pristatoma Juozo Tarailės ir Daivos Jusiūtės Tarailienės stiklo ir kalvystės parodą ,,kažKADA“.

Pilis
Pilis

Trakuose

Ežerais apglėbti Trakai – puikus pasirinkimas norintiems ištrūkti iš miesto, bet netoli. Šįvakar 17 val. Trakų salos pilyje (kazematuose) bus atidaryta Trakų istorijos muziejaus restauratorių Kazimiero Barišausko ir Virginijaus Stančiko autorinių darbų paroda, kurioje lankytojams bus parodyti juvelyrikos, drožybos, tapybos dirbiniai.

Nepamirškite, kad rytoj Trakų istorijos muziejus atsiskleis ir naktiniu grožiu. Renginys „Naktis muziejuje“, jau penktą kartą pakvies Trakų salos pilyje apsilankyti naktį. Naktinė pažintis su muziejaus ekspozicija ir viduramžių pilies gyvenimu neapsieis be susidūrimų su paslaptingomis dvasiomis, riterių kovų, dainų, šokių ir kitų linksmybių.

Kada – penktadienį  nuo 19 iki  1.30 val. Kiek – 10–20 Lt. 

Iškilmės

Šeštadienį Vingio parką užplūs uniformuotų žmonių būriai. Čia vyksianti Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė šiemet apims net 600 kariuomenės metų – nuo šiandienos iki Žalgirio mūšio. Atėjusieji į šventę tarp gausybės kitų renginių pamatys ir teatralizuotą šachmatų partiją. Šachmatų lentoje atgysiančias figūras vaidins 32 teatralizuotais kostiumais apsirengę Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai.

Taip pat į šventę atėję šachmatų mėgėjai turės puikią progą sužaisti simultaną su 2009 metų Lietuvos šachmatų čempionu ir tarptautiniu didmeistriu Šarūnu Šulskiu 15, 16 ir 17 val. Šventės dalyviai taip pat pamatys  pirmą kartą visuomenėje pasirodysiantį „Vytautą Didįjį“ su savo raitąja palyda, besirengiančia vykti į Lenkiją, stebės Žalgirio mūšio inscenizaciją, išvys šiuolaikinės kariuomenės specialiąją karinę  operaciją, išbandyti karinę techniką ir ginkluotę bei patirti kitų įspūdžių. Net gniaužia kvapą.

Kada – šeštadienį nuo 15 val. Kiek – nemokamai.

Ansamblio nuotr./Dainų ir šokių ansamblis „Siaudelė“
Ansamblis „Siaudelė“

Dainų ir šokių ansamblis „Siaudelė“ šiandien kviečia visus vilniečius į nuotaikingą koncertą Šokio teatre (Kosciuškos g. 11), kuriuo paminės savo15-os metų sukaktį. Gimtadienio koncerte svečiams koncertuos per 80 kolektyvo dainininkų, muzikantų ir šokėjų. Programoje – labiausiai žiūrovams patinkantys, linksmi, nuotaikingi  instrumentiniai kūriniai, dainos ir šokiai. Linksma!

Kada – penktadienį 18 val. Kiek – nemokamai.

Premjeros

Rusų dramos teatre šeštadienį teatro mėgėjai išvys Lietuvai dar nepažįstamą, tačiau visame pasaulyje populiarią Georgo Friedricho Handelio operą „Xerxes“. Operoje netrūks dramos ir intrigų, ištikimybės priesaikų ir ilgesio. Ar gali egzistuoti meilė be pavydo?  Operos siužetas sukasi apie istorinę asmenybę, tironą Persijos karalių, tačiau realiems faktams šioje painioje meilės istorijoje vietos mažai... Intrigų netrūks.

Kada – šeštadienį 19 val. Kiek – 15–40 Lt.

Vaikų turintys tėvai turėtų nepraleisti progos apsilankyti pasakišką sapną siūlančiame „Lėlės“

D.Sarapino nuotr./Liunės nuotykiai
Liunės nuotykiai

teatre. Jo aktoriai visus, mėgstančius sapnuoti, kviečia į spektaklio „Liunės nuotykiai“ premjerą. „Liunės nuotykiai“ – tai sapną primenanti pasaka apie mažą mergaitę Liunę, kuri patenka į paslaptingą salą. Šalia nėra nei Mamos, nei Tėčio, todėl Liunė privalo būti drąsi. Saloje mergaitė patiria netikėčiausių nuotykių: susipažįsta su mielomis ir juokingomis Beždžionėlėmis, ponui Begemotui iš tarpdančio ištraukia medį, o nuo grėsmingų Liūtų porelės sprunka Jūros Ežį pasikinkiusi... Pasaka!

Kada – šeštadienį 12 ir 14 val., sekmadienį 14 val. Kiek – 10 Lt.

Viskas ore!

Viskas ore, kai žiūri į dangų. Į jį žiūrėkite Birštone, mat čia vyks 18-asis Lietuvos karšto oro balionų čempionatas. Prasidėjęs vakar jis žiūrovų lauks iki savaitgalio pabaigos. Gal tai – puiki proga nuvykti į seniai nelankytą kurortą? 31 varžybose dalyvausiantis ir 3 šventiniai balionai į Birštono padangę kils du kartus per dieną – anksti ryte (apie 6.00 val.) ir vakare (apie 18.30 val.), jei tik bus palankus skrydžiams oras. Varžybų dalyviams iš viso numatyti 5 skrydžiai, o sekmadienį planuojamas rezervinis skrydis. Čempionato metu kurorto svečiai galės grožėtis įspūdingu reginiu, o birštoniečiai pasidžiaugti ir išskirtiniu miesto oro balionu.

P.S. Šeštadienį, jei liksite Vilniuje, nepamirškite žvilgtelėti į Nerį, nes čia vyks trečioji „Neries regata“ – plauks keli šimtai įvairių plaukimo priemonių: baidarės, patys originaliausi plaustai, akademinės valtys, įspūdinti drakono laivai bei vikingų laivai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius