Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Užsikrėskite velykiškai šventiška nuotaika

Pagaliau pavasaris ir šilta, beliko tik sužaliuoti medžiams ir, žiūrėk, tuoj vasara. Šį savaitgalį nepatingėkite skirti laiko maloniai buičiai – prisidažykite kiaušinių, kad Velykų rytą „stipriausio kiaušinio“ mūšyje susikautumėte su artimaisiais.
Velykų zuikis
Velykų zuikis / Housefan.com nuotr.

Kiek žinau, šį savaitgalį dauguma skubės susitikti su brangiais ir mylimais žmonėmis, juk graži pavasariška šventė. O jei liksite mieste, pasimėgaukite rimtais Didžiojo penktadienio koncertais bei šeštadienio ramybe arba tiesiog praleiskite laiką taip, kaip patinka, kad tik būtų smagu.

Muzika ir teatras

Apie gyvą muziką šiuolaikiniame mene šią popietę, 16 val., Nacionalinėje dailės galerijos auditorijoje papasakos menininkai Mortenas Norbye Halvorsenas ir Benjaminas Seroras. Abu jie – vizualiosios srities menininkai, pasirodymus pripildantys melodijų, būgnų ritmų ar varpelių. Nemokamai sužinosite, kaip atrodo menu virtusi gyva muzika, o šeštadienio vakarą galėsite juos išgirsti grojančius „Café de Paris“.

Choreografijos ir netradicinių jos sprendimų mėgėjai šįvakar turėtų užsukti į Šokio teatrą (T.Kosciuškos g. 11), kur bus galima pamatyti festivalio „SHOCK academia“ spektaklį „Pupi Pipi Pupi“. Tai – „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatės Eglės Mikulionytės režisuotas judesio spektaklis – žaislų trileris, tinkamas tiek mažiesiems, tiek suaugusiems žiūrovams. Iškart po jo – 20 val. festivalį pabaigs svečių iš Latvijos atsivežtas projektas „DoubleSpace“, režisuotas žymios latvės choreografės Olgos Žitluchinos. Jo žiūrovai išvys net aštuonis mini spektaklius – „10 000 balandžių“, „Tyčia – netyčia“, „Ramunėlės“, „Kepsnys su razinomis“ ir kitus, kurie papasakos apie laukimą, meilę ir pasirinkimus.

Kada – penktadienį, 18.30 val. Kiek – 28–38 Lt.

„Stalo teatro“ nuotr./Spektaklio-regėjimo  „Avinėlio kelionė“ akimirka
Spektaklio-regėjimo „Avinėlio kelionė“ akimirka

Menų spaustuvės Kišeninėje salėje rytoj skirtingo dydžio žiūrovai galės dalyvauti „Avinėlio kelionėje“. Mistiškas vaizdų žaismas iš stiklinių lėkščių, plunksnų, jūros nugludintų akmenukų ir kitų, atrodytų, paprastų kasdienių daikčiukų įtrauks ir nepaleis. Tai tikrai netikėta.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – nuo 15 Lt.

Pirmas gimtadienio tortas

Laikas taip greitai bėga. Pasirodo, Gedimino 27-ajame pastate jau metus gyvuoja „Fluxus ministerija“. Daugybė renginių, koncertų ir naujų gyventojų – štai ką per tą laiką „užgyveno“ vilnietiškoji meno buveinė. Penktadienį visi šios vietos draugai ir mylėtojai dalyvaus tikrame kultūriniame šėlsme. Nuo 17.30 val. Jie žiūrės Jono Meko kiną, vėliau kais kepsninę, šoks, gros ir grožėsis įvairių menininkų pasirodymais.

LVSO nuotr./Michailas Kazakovas
Michailas Kazakovas

Religija rimtai ir populiariai

Susikaupti ir išgirsti tam tinkamos muzikos šįvakar galite Vilniaus kongresų rūmuose, kur skambęs didingas Giuseppe Verdi „Requiem“. Tarsi dangiška migla, o akimirkomis – it likimo rūstybė skambančią kompozitoriaus muziką atliks įspūdingo tembro bosas, Maskvos Didžiojo teatro solistas Michailas Kazakovas, ukrainietis tenoras Marianas Talaba, Kauno valstybinis choras, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir pažįstamos lietuvių solistės Sandra Janušaitė bei Jovita Vaškevičiūtė. Pajuskite prasmingojo mirusiųjų ramybei skirto „Requiem“ alsavimą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 32–102 Lt.

Martynas Sirusas/adfoto.lt/Renginio akimirka
Č.Gabalis

Nuotaikingai bažnytiškai-rokeriškas vakaras pirmadienį laukia Kongresų rūmuose, kur vyks koncertas „Psalmės in Rock“. Jo metu kompozitorius Artūras Chalikovas ir rokeriai Česlovas Gabalis, Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas pristatys visiškai naujas, šiuolaikiškai aranžuotas psalmes. Prieš renginį, nuo 16 val., vyks koncerto įvadas su broliais pranciškonais –  „atvirumo valanda“, kurios metu kiekvienas bus kviečiamas ieškoti dvasingesnės prasmės šių dienų sudaiktėjusiame pasaulyje.

Kada – pirmadienį, 17 val. Kiek – 13–73 Lt

Vakarėlių mėgėjams

Tikras repo tūsas – Lietuvos MC kovos šįvakar vyks „Havana Social Club“. Hiphopo gerbėjams skirtame renginyje susikaus atrinkti 16 stipriausių reperių. Improvizuodami taikliais žodžiais jie stengsis į savo pusę palenkti tiek komisiją, tiek žiūrovus. Organizatorių teigimu, bus ir šokėjų, beatbox‘o atlikėjų, tad jei ši kultūra jums artima, būtinai užeikite.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 16 Lt.

Asmeninio archyvo nuotr./Manfredas
Manfredas

Kartais paklausote ZIP FM? Atsinaujinusios radijo laidos „Manfredas: On Air“ pristatymas šįvakar, nepatikėsite, vyks tiesiai šokių aikštelėje... tikrai išgirsite daug pažįstamų garsų ir sutiksite matytų veidų. Juk į svečius klube „Opium“ eis Kastis Torrau, „Downtown Party Network“, „Mondayjazz“, „Happyendless DJs“, „The Sneekers“ ir kiti.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 15–20 Lt.

Džiaugsmingi akordai

Antrąją Velykų dieną žadama išties puiki muzikinė programa. Choras „Jauna muzika“ kartu su solistėmis Gintare Skeryte ir Saule Šeryte bei Šv.Kristoforo kameriniu orkestru padovanos saulėtas Antonio Vivaldi ir įtraukiančias Johanno Sebastiano Bacho melodijas.

Kada – pirmadienį, 18 val. Kiek – 15–25 Lt.

Dainiaus Labučio nuotr./Vytis Smolskas
Vytis Smolskas

Ryškus jaunosios kartos atlikėjų talentas tą vakarą žėrės Piano.lt koncertų salėje. Renginys „Muzika iš trijų“ į Lietuvą sugrąžino Karališkoje Hagos konservatorijoje besimokantį klavišininką Vytį Smolską. Jam ant scenos talkins tarptautinės pajėgos – italas būgnininkas Francesko de Rubeisas bei olandas kontrabosininkas Lennartas Heyndelsas. Prie trijulės prisijungs ir lietuvių mylimas elektroninės muzikos kūrėjas Leonas Somovas, užburiančio balso savininkė Giedrė Kilčiauskienė ir saksofonininkas Liudas Mockūnas. Jie nusiteikę klausytojui suteikti kuo didžiausią malonumą!

Kada – pirmadienį, 19 val. Kiek – 12–33 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius