-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: „Žiema, neik į kiemą!“

Pats laikas iš giliausių spintos kampų traukti šiltus drabužius, profilaktiškai gerti daug arbatos su citrina, o kam patinka – ir su imbieru. Reikia ruoštis išvykoms – juk savaitgalį namuose nesėdėsi. Juk negalima ranka numoti į džiazo festivalį, koncertus ir trankius vakarėlius, kurių negali sugadinti jokios šalnos.
Grupė „BrassBastardz“
Grupė „BrassBastardz“ / Grupės archyvo nuotr.

Būdų sušilti – daugybė

Atšilti su ispaniška muzika galėsite „La Guitarra Espanola“ koncerte Šv.Kotrynos bažnyčioje. Penktadienį šios žavios koncertų salės skliautus užlies svečio iš saulėtos Ispanijos Jose Miguelio Moreno muzikos garsai. Šiuo metu jis garsėja kaip žymiausias senovinių gitaros šeimos instrumentų ekspertas ir atlikėjas, stebinantis sugebėjimu vienodai puikiai valdyti tiek originalius renesanso ir baroko instrumentus – vihuelą, liutnią, theorbo, – tiek romantinę gitarą. Meistriškumu pasižyminčiam svečiui scenoje pritars Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 27–52 Lt.

Paskutinis „Brassbastardz“ koncertas įvyks šį vakarą. „Kodėl paskutinis?“ – vis spėlioja gerbėjai. Slapukauti nusiteikusi grupė šią žinią paskelbti ketina tik šiandien. Tad laukite naujienų, o vakare keliaukite į klubą „Tamsta“ atsisveikinti. Nesvarbu, ar ilgam, ar trumpam, bet proga pašėlti iš širdies puiki, juk „Brassbastardz“ nemėgsta liūdesio! Po koncerto nepabėkite, nes jūsų lauks nuotaikingas festivalio „Vilnius Jazz“ jam session‘as.

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

BFL/Tomo Lukšio nuotr./„Gerai Gerai & Miss Sheep”
„Gerai Gerai & Miss Sheep”

Nemokamą geros muzikos grupės „Gerai Gerai & Miss Sheep“ koncertą šįvakar gausite kokteilių bare „Berlin“ Islandijos gatvėje. Spalvingas atlikėjų duetas nusiteikęs išjudinti svečius su šokių programa ir kaitinančia atmosfera. „Rytoj mes nusiteikę šokiams! Lėtas dainas paliksim namuose su vilnonėm kojinėm, o patys šildysimės šokių aikštelėje“, – žadėjo Miss Sheep. Ateikite ir patikrinkite, ar pažadus išpildė!

Kada – penktadienį, 22 val. Įėjimas nemokamas.

Gal kas ir nusistebės, bet prieštaringai vertinamos Lietuvos estrados dainininkės Džordanos Butkutės koncertuose bene visada gausybė lankytojų. Tad jaučiu pareigą atlikėjos gerbėjams pranešti, jog su praėjusiu gimtadieniu Dž.Butkutę Vilniuje galite pasveikinti šįvakar klube „New York“.

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – nuo 17 Lt.

 Vidmanto Balkūno nuotr./Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė

Šįsyk turiu pasiūlymą ir mažiesiems – šeštadienio vidurdienį Vilniaus Kongresų rūmuose vaikai galės išgirsti koncertą „Pasaka“. Teatralizuotame pasirodyme dalyvaus žavioji Ona Kolobovaitė, jai pritars smuikininkė Agnė Doveikaitė-Rubinė, kontrabosininkas Danielis Rubinas, pianistė Birutė Asevičiūtė ir šmaikštusis aktorius Dominykas Vaitiekūnas. Nusikėlę į svajonių pasaulį, palėpę, pilną netikėtumų, tikrai nusijuoksite ar bent nusišypsosite.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 12–22 Lt.

Mėgstantiems dalyvauti iki ryto

Vakarėlių liūtų kiek primirštas klubas „G“ Jasinskio gatvėje šįvakar mėgins prisivilioti publiką breaks stiliaus muzikos didžėjumi Krafty Kuts. Trečiąsyk Vilniuje viešėsiantis atlikėjas turi pasaulinės patirties šokdinant didžiules minias tiek klubuose, tiek festivaliuose, tad pajudėti tikrai teks. Jei patinka breaks, electro, dubstep, drum‘n‘bass ar net hip hop, šis vakaras jums turėtų būti nuostabus.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 18 Lt.

Organizatorių nuotr./Brolių didžėjų duetas „Deep Inc“
 „Deep Inc“

Išgirsti „kūno muziką“ rytoj klube „Soul Box“ kviečia didžėjų duetas Deep Inc ir projektas „Bodymusic“. Rengėjai žada jaukią prietemą, vos girdimus šnabždesius, house muzikos ritmą, instrumentinę muziką ir net vokalo intarpus. Leiskitės vedžiojami aksominės jų muzikos koridoriais.

Kada – penktadienį, 23 val. Kiek – 10 Lt.

Riešutautojai, pramogautojai ir ne tie, kas nemėgsta riešutų, bet nori šokti, šįvakar keliaus į klubą „Opium“. Audringame vakarėlyje „Riešutinės“ medžius atstos rankų miškas, o dosnūs didžėjai nuo scenos dalins gardžiausius savo muzikos vaisius. Kalbama, kad paryčiais į klubą žengti gali pats Chuckas Norrisas, tik kas juo taps?

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – 10 Lt.

Džiazo jūra

Vilniusjazz.lt nuotr./„Das Kapital“
„Das Kapital“

Šiuo metu sostinėje vykstantis festivalis „Vilnius Jazz 2011“ nuo šiandien iki sekmadienio vakaro kviečia į savo koncertus. Šįvakar Rusų dramos teatro scenoje koncertuos vieni laukiamiausių svečių – trio iš Vokietijos „Das Kapital“ ir balkaniško džiazo grupė „Jazzta Prasta“ iš Austrijos. „Das Kapital“ festivaliui parengė specialų projektą, kartu su vaizdo menininke Aurelija Maknyte sukurdami vaizdo partitūrą, pagal kurią atliks improvizacijas. Šią grupę scenoje pakeis originali Balkanų džiazo grupė „Jazzta Prasta“. Ši būtinai įsuks klausytojus į energingą, kupiną humoro ir optimizmo šėlsmą.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 24–50 Lt.

Šeštadienį Rusų dramos teatre klausytojai išgirs Arūno Šlausto ir Tomo Kutavičiaus projektą. Jame – įdomios džiazo ir akademinės muzikos jungčių paieškos. Kita vakaro grupė – svečiai „Logic“ iš Australijos – pristatys savito ir skoningo „fusion“ stiliaus programą. Joje susilieja tradicinis džiazas, drum&bass, folkloras, Lotynų Amerikos ritmai, klasikinė ir popmuzika.

Kada – šeštadienį, 16 val. Kiek – 24–50 Lt.

Tą patį vakarą, tik kiek vėliau, publikai koncertuos gana egzotiški svečiai iš Pietų Korėjos „Miyeon – Park Je Chun“ ir šveicarai „Colin Vallon Trio“. Korėjiečių kompozicijose liesis laisvosios improvizacijos, džiazo, šiuolaikinės akademinės ir Korėjos tradicinės muzikos elementai, o iš Šveicarijos atvykę muzikantai dovanos poetišką, gerai subalansuotą, gaivų ir spontanišką džiazą.

Kada – šeštadienį, 20 val. Kiek – 24–50 Lt.

Sekmadienį Rusų dramos teatre vyks jaunų grupių koncertas „Vilnius Jazz 2011: Vilnius Jazz Young Power“, po jo pasirodys Lietuvos džiazo scenos grandų Petro Vyšniausko ir Juozo Milašiaus duetas, o vakarą baigs svečių iš Prancūzijos „Jean Louis“ melodijos.

Daugiau informacijos apie festivalio renginius: http://www.vilniusjazz.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius