-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio renginiai – kad tik pavyktų ištverti stebuklų laukimą

Mažais žingsneliais pas mus tipena Kalėdos, o gal ir sniegas. Kita vertus, laukti dar visai nemažai. Nenuostabu, kad ne vieną slegia visų metų nuovargis, sumišęs su artėjančių švenčių jauduliu. Vykite šalin niūrias mintis ir leiskite sau pasimėgauti savaitgaliu. Renginių ir vėl marios – kad laukti nebūtų sunku.
Parodos eksponatas
Parodos „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas: 1945–1970“ eksponatas / Organizatorių nuotr.

Nacionalinės dailės galerijos paroda „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas: 1945–1970“ susilaukė didelio vilniečių dėmesio, tad gražiai sutikę, gražiai ir išlydėkime. Šįvakar įvyks jos dviejų dalių uždarymo koncertas.

Organizatorių nuotr./Parodos eksponatas
Parodos eksponatas

Pirmojoje koncerto dalyje skambės XX a. antros pusės kompozitorių Philipo Glasso, George‘o Crumbo ir Dmitrijaus Šostakovičiaus kūriniai, kuriuos atliks jaunosios kartos šiuolaikinės muzikos atlikėjai. Antroji dalis skiriama Vilniaus planetariumo erdvę interpretuojančiam audiovizualiniam koncertui-instaliacijai. Projektą realizuos „Šaltojo karo metų modernizmo“ parodos architektūrinio sprendimo autoriai Tomas Grunskis (garsas) ir Lukas Miceika (vaizdo instaliacija), jiems talkins garso menininkas Denisas Šafovalas.

I koncerto dalis prasidės 19 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22). II dalis – vyks Vilniaus Planetariume (Konstitucijos pr. 12 A ) nuo 20.30 val. Įėjimas į pirmąją koncerto dalį su Nacionalinės dailės galerijos bilietu. Bilieto kaina 5 Lt. Bilietus į antrąją koncerto dalį galima bus įsigyti Planetariumo kasoje valandą prieš koncertą. Bilieto kaina 10 Lt.          

Jubiliejus

Šv. Kotrynos bažnyčia šįvakar pakvies vilniečius į Vilniaus miesto savivaldybės choro „Jauna muzika“ jubiliejinių koncertų maratono „Vakar, šiandien ir rytoj“ pradžią. Choras ketina nustebinti klausytojus spiričiueliais, vokaliniu džiazu ir roko muzikos aranžuotėmis koncerte „Kiekvienam – kiekvieną dieną“. Koncerte dalyvaus ir vokalistas Jurgis Brūzga bei instrumentalistai Dmitrijus Golovanovas (fortepijonas), Julius Valančauskas (bosinė gitara) ir Gediminas Augustaitis (perkusija).

Kada – penktadienį 19 val. Kiek – 15–30 Lt

Norintiems šviestis

Kino mėgėjams šeštadienį suteikiama paskutinė galimybė pamatyti legendinę Philipo Gröningo juostą „Didžioji tyla“. 2006-ųjų filmas pasakoja apie žmones, paskyrusius savo gyvenimą Dievo apmąstymui nuošaliame, ypatinga askeze pasižyminčiame Kartūzų vienuolyne (Grande Chartreuse) Prancūzijos Alpėse. Šis vienuolių atsiskyrėlių ordinas, iki šiol pasauliečio žvilgsniui buvęs nepasiekiamas, gyvuoja beveik toje pačioje maldos, tylios meditacijos, širdies pokalbio su Dievu ervėje ir laike kaip ir savo įsikūrimo dieną 1084 metais. Leidimo filmuoti režisierius laukė net 16 metų ir buvo pirmasis prašalaitis, peržengęs šio tylos vienuolyno slenkstį. Juk negali būti neįdomu.

Kada – šeštadienį 16 val. Kiek – 12 Lt

Menų spaustuvės nuotr./Menų spaustuvės Infoteka
Menų spaustuvės Infoteka

Menų spaustuvės Infotekoje šeštadienį nemokamų paskaitų apie šiuolaikinius scenos menus seriją visiems, besidomintiems šiuolaikinio meno formomis scenoje, pradės kompozitorius ir charizmatiškas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas Mindaugas Urbaitis. Jis skaitys paskaitą „Operos žanro metamorfozės 21-ame amžiuje“, kuri iš tiesų virs pusantros valandos kelione po operinės muzikos istorija pagardinta garso ir vaizdo medžiaga.

Kada – šeštadienį 16 val. Kiek – nemokamai.

Užutrakio rūmuose veikianti paroda „Grožis atėjo pas mane...“ paskutinį savaitgalį kviečia pasimėgauti žymaus lenkų tapytojo Wojciecho Weisso ir jo žmonos bei mokinės Anrei Irenos Weissowos paveikslais.

Kada – 11 – 19 val. Kiek – 5 Lt.

Drabužiai linksmai

Dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė, kuriančios prekės ženklą „LT-Identity“, kviečia vaikus su tėvais į nuotaikingą patriotiškos drabužių kolekcijos mažiesiems pristatymą bei šmaikščią fotosesiją.  „Nacionalinėje dizaino ir mados galerijoje“ (Gedimino 9, 4 aukštas), kur vyks renginys galima bus pažaisti ir pasmaližiauti. Girdėjom bus net šokoladinis tortas. Vaikams patiks.

Kada – sekmadienį 13 val. Kiek – nemokamai.

„Kamane.lt“ nuotr./Liudas Mikalauskas
Liudas Mikalauskas

Prasideda Kristupo Kalėdos

Charizmatiškas jaunas operos solistas Liudas Mikalauskas sekmadienį kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru atidarys spalvingąjį žiemos festivalį „Kristupo Kalėdos“. Sodriu balsu ir artistiškumu pasižymintis solistas padovanos šventiškos nuojautos sklidiną arijų ir dainų puokštę. Jei tikite nesumeluotais jausmais, užsukite.

Kada – sekmadienį 18 val. Kiek – 20–50 Lt

P.S. nepamirškite penktadienio vakarą apsilankyti Lietuviškame metų koncerte – nuo 20 val. Ūkio banko teatro arenoje pasirodys visa „Silence“ šeima – Jazzu, Vidis, Mario Basanov, Leon Somov ir Few Nolder.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius