-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savigynos specialistai demonstruos lengvai pritaikomus gynybos pratimus

Smurtą patiria kas trečia Lietuvos moteris. Tačiau tik labai maža dalis nusprendžia su smurtu nesitaikstyti. Psichologinė, seksualinė, ekonominė, fizinė prievarta – tokia dažna ir taip įaugusi į kraują, kad daugelis jos net neatpažįsta ir priima kaip normą.
Smurtas prieš moterį
Smurtas prieš moterį / Fotolia nuotr.

Lapkričio 25 – gruodžio 10  dienomis,  visame pasaulyje vyksta tarptautinė socialinė akcija – „16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris“. Šiemet vienas iš akcijos renginių – išskirtinai naudingas praktikoje. Gruodžio 7 dieną, prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“, 2-ąjame aukšte prie „Vero Cafe“ nuo 14:00 iki 16:00 bus vykdoma savigynos pratimų demonstracija. Wing-Chun akademijos profesionalų komanda, su Mantu Rušėnu priešakyje, demonstruos smurtinių veiksmų situacijas ir kaip iš jų išsisukti bei apsiginti nuo puolančiojo.

"Pastaraisiais metais savigynos kursai tampa vis populiaresni - sunku pasakyti ar tam įtakos turi didėjantis nusikalstamumas ar problemos šeimoje. Iš ties, vis dažniau renkamąsi nesunkiai praktiškai pritaikomos, kasdienybėje aktualios savigynos kursus. Tokiuose kursuose savigynos pratimų mokytis metų metus nereikia. Daugelyje situacijų ko iš tikrųjų reikia, tai bendro suvokimo kaip greitai ir efektyviai atremti puolimą ir imtis kitų veiksmų - skambinti policijai, bėgti, ar slėptis. Tokio tipo savigyna gali būti ypatingai aktuali moterims, patiriančioms smurtą šeimoje" - teigė M. Rušėnas. Kovos menų specialistas minėjo, kad būtent tokio pobūdžio savigynos pratimai ir bus demonstruojami šeštadienio renginyje.

Renginyje apie smurtą prieš moteris kalbės Moterų informacijos centro darbuotojos bei savanorės. Bus galimybė užsiregistruoti nemokamai teisinei konsultacijai Moterų informacijos centre.

Renginio metu  bus eksponuojama paroda „Suknelių istorijos“. Šioje parodoje – tikros moterų istorijos. Jas išgirdo ir užrašė su smurto aukomis dirbančių organizacijų darbuotojai.

Tiesa, renginio organizatoriai ragina nenusiminti negalėsiančius sudalyvauti gyvai – visi pratimai bus filmuojami ir kelių dienų bėgyje atsidurs internete.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius