Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenografo Gintaro Makarevičiaus paroda nustebino ir jo kūrybą pažįstančius menotyrininkus

Dokumentikos kūrėjas, scenografas Gintaras Makarevičius surengė parodą, kuria nustebino ir jo kūrybą gerai pažįstančius menotyrininkus. Po kelių dešimtmečių G.Makarevičius vėl pradėjo tapyti ir Vilniaus dailės akademijos parodų salėje „Titanikas“ pateikė kelių pastarųjų metų kūrybą.
Scenografas Gintaras Makarevičius surengė parodą, kuria nustebino ir jo kūrybą gerai pažįstančius menotyrininkus
Scenografas Gintaras Makarevičius surengė parodą, kuria nustebino ir jo kūrybą gerai pažįstančius menotyrininkus / Lrt.lt nuotr.

G.Makarevičius, pakvietęs į tapybos parodą, nustebino ne vieną, žinantį šį menininką kaip filmų, konceptualių parodų, instaliacijų ir scenografijos kūrėją. Vilniaus dailės akademijos parodų salėje „Titanikas“ eksponuojama nebūdinga G.Makarevičiui, beveik klasikinė tapybos paroda, kurioje – didelės tapytos drobės.

„Aš laukiau kažkokios panašios reakcijos, bet kadangi pats jau taip nuosekliau beveik trejus metus dirbu, tiesiog niekur neeksponuoju ir mažai kalbu apie tai, dėl to dar ir bus tos reakcijos kurį laiką“, – aiškina menininkas G.Makarevičius.

Menininkas Dailės akademijoje yra baigęs tapybą, tačiau, atsivėrus sienoms, sako susidomėjęs naujomis, nematytomis išraiškos priemonėmis ir daugelį metų tapybą nustūmęs į šalį. Tačiau daug piešdavo. Jis net ir scenografiją spektakliams piešia, nesinaudoja kompiuterine grafika. Prie drobės G.Makarevičių sugrąžino, kaip jis sako, intymumo paieškos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius