Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seime pristatomos Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti skirtos parodos

Vasario 14 d., penktadienį, 11–15 val. ir vasario 16 d., sekmadienį, 14–17 val. – atvirų durų valandos Parlamento galerijoje, kurių metu Seimo svečiai gali apžiūrėti eksponuojamas parodas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.
Seimo rūmai
Seimo rūmai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Įėjimas per I rūmus, nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos pusės. Atvirų durų valandų lankytojams nereikalinga išankstinė registracija.

Parlamento galerijoje eksponuojamos Seimo kanceliarijos parengtos parodos, skirtos Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Parodoje „Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio Tarybos 1949 m. vasario 16 d. deklaracijai – 65“ eksponuojamos Genocido aukų muziejaus fotografijos, kuriose pristatomi Lietuvos Laisvės Kovos Sąjūdžio (LLKS) Tarybos istorijos fragmentai, 1949 m. vasario 16 d. deklaracijos signatarai ir jų talkininkai, LLKS Tarybos memorialas Minaičių kaime.

Knygų ekspozicijoje pateikiami dokumentų rinkiniai, atsiminimai, dienoraščiai, Lietuvos istorijos mokslo rezultatai, tyrinėjant Lietuvos laisvės kovų istoriją. Galerijoje taip pat galima susipažinti su knygų paroda „Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena“, kurioje pateikiami svarbiausi straipsnių ir dokumentų rinkiniai, moksliniai tyrimai, knygos apie 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarų gyvenimą ir veiklą.

Atvirų durų lankytojai Parlamento galerijoje gali apžiūrėti parodą, kurioje pristatoma Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų kūryba.

2013 metais premijomis apdovanoti: kino operatorius Jonas Gricius – už Lietuvos kino poetikos pagrindų sukūrimą, aukščiausią vizualinę kino kultūrą, už profesinę sąžinę; aktorius Donatas Banionis – už Juozo Miltinio teatro legendos tąsą šiuolaikiniame teatre ir kine; kompozitorius Faustas Latėnas – už Lietuvos teatro skambesį, už muziką kaip visavertę teatrinio vyksmo dalyvę; kompozitorius Giedrius Antanas Kuprevičius – už plačią muzikinės raiškos gamą, nuo miuziklo iki operos ir baleto; rašytojas Vladas Braziūnas – už poetinius atradimus, gilinantis į lietuvių kalbos lobyną ir baltiškąją pasaulėvoką; aktorius Juozas Budraitis – už kūrybą, apimančią platų kultūros lauką, už novatorišką ir intelektualią aktorystę, atvėrusią langą į Lietuvą. 2013 m. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo renginys Seime įvyks vasario 16-ąją 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius