-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sekmadienį Kaune atidaroma sensaciją pasaulyje sukėlusi žmogaus kūnų paroda

Sekmadienį Kaune bus pristatyta itin atvira žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“: autentiškų žmogaus kūnų, jų dalių, organų, sistemų bei struktūrų ekspozicija.
Žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“
Žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“ / „Body Worlds Vital“ nuotr.

Kaip atrodo vidaus organai, kas nutinka, kai žmogus suserga, kaip sąveikauja kaulai, raumenys ir raiščiai mums užsiimant įvairiomis sporto šakomis bei kokią įtaką mūsų organizmui daro pasirinktas gyvenimo būdas – tai tik dalis žmogaus kūno paslapčių, kurias atskleis paroda „Body Worlds Vital“.

Parodos kūrėjų teigimu, daugybė žmonių visame pasaulyje, išvydę, kokį poveikį daro ilgalaikiai susirgimai ar polinkis į tabaką bei alkoholį, susimąsto apie sveikesnį gyvenimą ir žalingų įpročių atsisakymą. Tarp daugybės „Body Worlds Vital“ eksponatų lietuviai galės išvysti ir tokiose jų pamėgtose sporto šakose kaip bėgimas ar plaukimas sustingdytus kūnus.

„Body Worlds Vital“ nuotr./Žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“
„Body Worlds Vital“ nuotr./Žmogaus kūnų paroda „Body Worlds Vital“

Bene prieštaringiausiai pasaulyje vertinamos parodos eksponatai paruošti vokiečių anatomo dr. Giunterio fon Hagenso išrastu plastinavimo metodu: acetono pagalba iš kūno pašalinami tirpieji riebalai ir skysčiai, tuomet vakuume acetonas pakeičiamas silikonu, vėliau pavyzdžiui yra suteikiama reikalinga forma ir pasitelkus dujas, šviesą ar karštį jis yra sutvirtinamas. Tam, kad kūnas taptų edukacinę funkciją atliekančiu eksponatu dr. G. fon Hagenso komandai reikia mažiausiai 1 500 darbo valandų – tai trunka maždaug vienerius metus. Visi parodoje „Body Worlds Vital“ eksponuojami žmonių kūnai paaukoti savanorių donorų – jau daugiau kaip 14 000 žmonių yra išreiškę tokį norą.

Paroda atidaroma sausio 18-ąją, ją bus galima išvysti prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ antrajame aukšte esančioje ekspozicijų salėje. Paroda Kaune veiks iki balandžio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius