Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sekmadienį „Lofte“ – šeimų diena: nuo smalsumą žadinančių dirbtuvų mažiesiems iki smagių pažinčių

Paskutinį šio rudens sekmadienį, lapkričio 26 d., Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyks unikalus Naujamiesčio bendruomenei skirtas renginys „Naujamiesčio dienos: Šeimos sekmadienis“. Visai šeimai skirtoje laisvalaikio šventėje ypatingas dėmesys bus skirtas vaikams ir tėveliams. Mažųjų visą dieną lauks nuotaikingos pramogos ir nuotykiai: nuo smalsumą žadinančių kūrybinių dirbtuvėlių iki įdomių atradimų ir smagių pažinčių.
Šeimos diena
Šeimos diena / Organizatorių nuotr.

Nuo pat 12 val. renginio svečių lauks vaikų laisvalaikio mugė, kurioje mažieji ir jų tėveliai galės susipažinti su Naujamiestyje įsikūrusiomis vaikų studijomis, būreliais ir kūrybinėmis dirbtuvėmis.

Mažuosius visą dieną linksmins animatoriai ir nuotaikingas žaidimų kambarys. Taip pat vyks cirko žonglierių pasirodymai ir kvapą gniaužiantis karatė meistrų šou. Mažieji taip pat galės pasipuošti žaismingais piešiniais ant veidų, smaližiai gardžiuosis puria cukraus vata, sūriau mėgstantis traškins spragintus kūkūruzus.

Kol vaikai linksminsis, tėvelių lauks teatro ir retorikos lektorės, psichodramos ekspertės Vidos Lipskytės kūrybinės dirbtuvės-paskaita apie ugdymą, bendravimą su vaikais ir šeimoje. „Niekada nepamirškite žaisti! Žaisti šeimą. Žaisti mamą, tėtį. Visi buvome vaikais. Ir vargas tam, kuris tai pamiršo... Žaidimas įneša lengvumo nagrinėjant nepatogias temas. Galų gale grupėje žaisdami pajusite, kad nieko tokio būti netobulais tėvais. Linksmai nagrinėsime rimtas tėvų problemas“, – pasakoja V.Lipskytė.

Registracija į šias kūrybines dirbtuves galima užpildant registracijos formą.

Nuo 15 val. vyks perkusijos studijos „Afrikos būgnai“ pasirodymas, kuriame visi galės išmokti groti su nepakartojamu ir vienu populiariausiu Mandinka tautos muzikiniu paveldu – „djembe“ būgnais! Galimybę prisiliesti prie afrikietiškų ritmų turės bet kokio amžiaus smalsuoliai. „Vieni grojimo būgnais subtilybes perpras labai greitai, kiti išmokti groti tik įdėję šiek tiek pastangų, tačiau kiekvienas turės galimybę pabandyti sukurti muziką – užburiančią, užvedančią arba atpalaiduojančią, bet svarbiausia – individualią“, – teigia „Afriko būgnų“ atstovai.

Registracija norintiems išmokti groti būgnais – čia.

Organizatorių nuotr./Savanoriai
Organizatorių nuotr./Savanoriai


Jei pramogų dar bus maža, nuo 16.30 val. vyks jaunimui skirta diskusija apie savanorystę, kurioje dalyvaus menų fabriko „Loftas“, muzikos festivalio „Galapagai“, tarptautinės konferencijos „TEDxVilnius“ atstovai bei Greta Lechavičiūtė iš muzikos vadybos kompanijos „Damn Good“. Diskusijoje bus nagrinėjami klausimai, kaip tapti savanoriu, ko reikia norint tapti geriausiu savanoriu ir kokios perspektyvos juo tapus? Ar savanoriais gali būti neįgalieji? Kokie iššūkiai jų laukia?

Po diskusijos prie DJ pultų stos Victoras Diawara, o dienos pabaigoje vyks „Sunday Sessions“ vakarėlis iki pat nakties.

Renginys „Naujamiesčio dienos“ yra nemokamas ir atviras visiems: mažiems ir dideliems, neįgaliesiems ir senoliams, Naujamiesčio gyventojams ir kitiems vilniečiams. Renginio partneris – Vilniaus miesto savivaldybė.

Daugiau informacijos galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius