Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Vilniuje bus švenčiama Tarptautinė vinilo diena

Šį sekmadienį Vilniuje jau antrą kartą bus švenčiama „Tarptautinė vinilo diena“. Visame pasaulyje vinilo diena (ang. „Vinyl Record Day“) yra minima rugjūčio 12-ą dieną, tačiau dėl įtempto muzikos festivalių Lietuvoje kalendoriaus ir ilgojo Žolinių savaitgalio ji bus švenčiama rugpjūčio 7 dieną.
Patefonas
Patefonas / Organizatorių nuotr.

Kaip praneša renginio organizatoriai Garsiau.lt pirmąjį kartą „Tarptautinė vinilo diena“ Lietuvoje buvo minima 2015 metais. Vinilinė plokštelė Lietuvoje išgyvena renesanso amžių. Vis daugiau muzikos mėgėjų sugrįžta prie patefonų ir klasikinio vinilinės plokštelės įrašo, o jaunimo tarpe tai jau tapo ir mados aksesuaru.

Dar 1877 metais išradėjas Tomas Edisonas patentavo fonografą, tapusiu patefono pirmtaku, o dabar tai evoliucionavo iki moderniausių ir net nešiojamų patefonų, leidžiančių vinilo klausytis bet kur – draugų kompanijoje gamtoje, savo kaimo sodyboje ar tiesiog turint stilingą nešiojamą patefoną namuose.

Didysis vinilo sekmadienis Užupyje

Ne paslaptis, kad sekmadienis yra vinilo fanų diena, tad rugpjūčio 7-ąją vinilinės plokštelės gerbėjai rinksis Užupyje įsikūrusiame „Downtown Forest Hostel & Camping“. Čia vilniečiai kviečiami maloniai praleisti sekmadienį su gyva vinilo muzika ir vietoje ruošiamais grilio patiekalais.

Taip pat renginyje naujomis ir nebe pirmą gyvenimą skaičiuojančiomis plokštelėmis prekiaus „Rūdninkų knygynas“, „Vinilo Studija“, „Plokštelių parduotuvė“ iš Kauno ir kiti prekeiviai, o aktyvesni šventės svečiai galės keistis vinilais ir tarpusavyje.

„Prieš metus Tarptautinę vinilo dieną Lietuvoje minėjome pirmą kartą ir nors pusę dienos plovė lietus, tačiau susirinko tikrai nemažai vinilo fanų. Taip pat sulaukėme didelio palaikymo iš muzikos pasaulio asmenybių, kurie sveikino šią iniciatyvą. Skaitmeninės muzikos amžiuje labai daug atsigręžia atgal į analoginę laikmeną, kuri yra kur kas šiltesnė, jaukesnė, kelianti daug sentimentų ir vertinama didžiųjų melomanų. Todėl šį sekmadienį ir darome jaukų, malonų ir šiltą renginį su gyva vinilo muzika,“ – teigia Garsiau.lt vadovas Saulius Masonas.

„Tarptautinė vinilo diena“ bus minima nuo 12 iki 20 val. „Downtown Forest Hostel & Camping“, Paupio g. 31A, Vilnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius