-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Vilniuje – muzikinė afrikietiškų ritmų terapija

„Kas sakė, kad lietuviai nejaučia ritmo? Dar ir kaip jaučia!“ – įsitikinę Malio muzikos ir šokių savaitgalio organizatoriai, lapkričio 8 dieną Vilniuje kviečiantys į Afrikos energingą ritmą ir Lietuvos subtilumą sujungsiantį projektą „Africa night: Mali Jam“.
Vienas iš programos renginių – Vakarų Afrikos būgnų mokyklos pamoka.
Vienas iš programos renginių – Vakarų Afrikos būgnų mokyklos pamoka.

Į renginį specialiai atvyksta Vakarų Afrikos muzikos žvaigždė – iš Malio kilęs djembe ir koros virtuozas Mousse Drame, rašoma pranešime spaudai.

Perkusininkas, gausios egzotinių instrumentų kolekcijos savininkas Gediminas Mačiulskis įsitikinęs – pajusti ir užsikrėsti afrikietiško, autentiško ritmo vibracijomis gali kiekvienas, maža to, tai tiesiog esą būtina šiandienos skubančiam ir iš natūralaus gamtos ritmo išsprūdusiam žmogui.

„Visų pirmiausia ritminga afrikietiška muzika yra smagi – iškart savaime norisi pritarti ir judėti. O žvelgiant giliau – itin gilias tradicijas turintys ritmai padeda žmogui vėl pasijusti visagalio, prigimtinio gamtos ritmo dalimi. Ir tikrai tiesa, kad lietuvių kraujas užverda, kai koncertai artėja prie kulminacijos“, – pasakojo G.Mačiulskis.

Prieš beveik dešimt metų Juodojo žemyno muziką pamilęs perkusininkas sekmadienį Vilniuje pristatys specialių Malio savaitgaliui suburtą projektą kartu su gausybę pučiamųjų įvaldžiusiu multiinstrumentalistu Sauliumi Petreikiu, gitaristu bei saksofonininku Donatu Petreikiu ir talentingu bosistu Tadu Dešuku. Į pasaulio etninės muzikos žanrą besigilinantis S.Petreikis nesunkiai įvardija afrikietiškos muzikos išskirtinumą.

„Tai pirmiausia yra judesio, šokio muzika. Todėl labai įdomu atrasti raktą į kitokią muziką, pasiekiant ją pirmiausia per judesį“, – teigė S.Petreikis.

Prie lietuvių scenoje prisijungs iš garsios Malio muzikantų – griotų šeimos kilęs perkusininkas Mousse Drame.

Afrikosbugnai.lt nuotr./Mousse Drame
Afrikosbugnai.lt nuotr./Mousse Drame

„Tai ypatingas svečias, nes griotai geriausiai išmano Afrikos muzikines tradicijas. Jie atstovauja neįtikėtinai muzikaliai turtingą Malio kultūrą visam pasauliui ir džiugu, kad Lietuvoje galime pajusti jos šiltą, ne tik ritmingą, bet ir melodingą nuotaiką“, – teigia G.Mačiulskis.

Renginyje taip pat pasirodys M.Drame žmona – profesionali afrikietiškų šokių šokėja be pedagogė Turid Drame ir G.Mačiulskio vadovaujama perkusijos studija „Afrikos būgnai“, subūrusi groti Juodojo žemyno muzikai neabejingus vilniečius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius