Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmės lydimas Cirque Éloize režisierius J. Painchaud‘as net 12 metų vaidino gatvėse

Jau greitai Lietuvoje svečiuosis Cirque Éloize su daug pagyrų pelniusiu šou „Cirkopolis“. Tai užburiantis ir ilgai iš atminties neblėstantis Kanados cirko trupės pasirodymas.
Cirque Éloize
Cirque Éloize / Cirque Éloize nuotr.
Temos: 1 Režisierius

Visi „Cirkopolio“ kūrėjai – nuo režisierių iki artistų – aistringi meno mylėtojai, kuriems ribos neegzistuoja. „Cirkopolio“ trupė – tarptautinis meno užtaisas, tikra emocijos bomba, visi nuo pirmo iki paskutinio trupės nario įsimylėję cirką, jo magiją, kūno galias ir žiūrovus.

Sėkmės lydimas  Cirque Éloize  režisierius JEANNOT PAINCHAUD

Viskas prasidėjo 1984 metais, kai Žanas Peišoupamatė Cirque du Soleil pasirodymą – unikalų, paslaptingą, egzotišką ir nuostabų cirko pasaulį jis pamilo iš pirmo žvilgsnio. Kol studijavo, Žanas vaidino gatvėje: žongliravimas, važinėjimas vienračiu, akrobatiniai triukai su dviračiu. Net ir įkūrus Cirque Éloize jis 12 metų vis dar vaidino gatvėse. Žanas Peišou nuoširdžiai mano, kad kiekvieną sėkmingą numerį lemia ne kas kita, o rizika. Jei žiūrovai sulaiko kvėpavimą, – cirko artistui pavyko. Bet cirkas – ne vien rizika, tai ir poezija, humoras, energija ir jautrumas.

DAVE ST-PIERRE – begėdiško ir provokuojančio meno kūrėjas

D. Sent Pjeras jau būdamas penkerių žinojo, kad taps šokėju. Nors mokytojai jo nelaikė itin perspektyviu, o ir teko ne kartą išgirsti ironiškų ir sarkastiškų replikų, devyniolikos jaunuolis jau šoko gerai Kanadoje žinomuose kolektyvuose ir net buvo išvykęs į Europą, o pasirodymų turas truko net 2 metus. D. Sent Pjeras dar norėjo tapti ir choreografu, taigi 2003 metais jis pastato pirmą spektaklį „No Man’s Land Show“. D. Sent Pjeras – kaip tik tas choreografas, apie kurį daugiausiai kalbama ir kuriam skiriamas didelis dėmesys. Vulgarus ir begėdiškas, radikalus ir provokuojantis jo menas apkeliavo daugelį šalių. „Cirkopolis“ – pirmas jo režisuotas cirko pasirodymas.

Apdovanotas kurti vizualųjį meną

Kaip komiksų gerbėjas, Robertas Mesikote piešimą laiko pagrindine meninės išraiškos forma. 1987 metais jis baigė Monrealio pramonės dizaino mokyklą ir savo gebėjimus panaudoja pramogų pasaulyje. Per 25 metus teatre, televizijoje ir kine R. Mesikote sukūrė ambicingus eksponatus ir muzikos spektaklius. Tai kūrybiškas ir jautrus menininkas. „Cirkopolyje“ jo dėka pasinersite į fantastišką pasaulį. Jis – „Cirkopolio“ scenografas, iliustratorius ir vaizdo dizaineris.

Žmogaus gebėjimams nėra ribų


Kšyštofas Sorožinskis buvo vos devynerių, kai susižavėjo cirku. 1964 metais gimtojoje Lenkijoje, pamatęs cirko pasirodymą, jis liko pakerėtas ir po trijų dienų nusprendė, kad taps cirko artistu. Štai jau beveik 50 metų K. Sorožinskis gyvena cirko pasaulyje. Emigravęs į Kanadą jis tapo vienu iš „Verdun Circus“ mokyklos steigėjų. Cirque Éloize dirba nuo 1999 metų. K. Sorožinskis yra atsidavęs cirkui ir tai jį motyvuoja, jis nežino ribų ir įveikia visas kliūtis. Jo darbas su atlikėjais leidžia tobulinti ir technines šou puses.

Kalbančių kostiumų kūrėja

Liz Vandal – profesionali kostiumų dizainerė, turinti 25 metų patirtį. Nuo pat vaikystės ji žinojo, kad kostiumų kūrimas bus jos gyvenimo užsiėmimas. Liz turi nepaprastą gebėjimą kurti ne tik judesių nevaržančius, bet ir šokant ar atliekant triukus tarsi prabylančius kostiumus. Ji dirbo su garsiausiais Kanados teatrais, šokių kolektyvais, Cirque du Soleil. „Cirkopolis“ – pirmas jos projektas su Cirque Éloize. L. Vandal kuria ir minimalistinius funkcinius kostiumus. Jos kurti kostiumai puikiai atspindi veikėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius