-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiaulių naktyse“ įvykdyta diversija – sprogo saldaininė bomba

Rugpjūčio 29-30 dienomis, o tiksliau vakarais ir naktimis, Šiauliuose vyko kasmetinė šventė „Šiaulių naktys 2014“. Įvairios skanios ir muzikalios linksmybės bei pramogos nusidriekė per visą pėsčiųjų bulvarą. Bulvaras kuriam laikui tapo atskira respublika. Kulminacija – vidurnaktį prie „Gaidžio“ laikrodžio sprogo saldaininė bomba.
Saldainių bomba
Saldainių bomba / Alvydo Januševičiaus nuotr.

„Šiaulių naktys“ muzikine prasme šiemet buvo persunktos džiazo ir liaudiškos muzikos. Prie P.Višinskio paminklo du vakarus netilo džiazas, o kitame bulvaro gale linksmą kaimišką muzikikę plėšė trisdešimtmetį mininti legendinė grupė „Jonis“.

Tuo pat metu bulvare kepė jautį. Jis ant žarijų svilo visą dieną, o vakare greitai atsidūrė šiauliečių lėkštėse – sutirpo tiesiog akyse.

Pasipylė kurtinantys automatų šūviai, nušvito raudonos signalinės raketos.

Šiek tiek tolėliau vyko simboliškas atsisveikinimas su lietuvišku litu. Žmonės ant plokščių klijavo baltus centus. Organizatoriai kol kas nežino, ką su šiomis lentomis darys, tačiau planuoja jas panaudoti lito atminimui.

Savo galimybes bulvare demonstravo kariškiai. Vienu metu jie Kaštonų alėjoje suvaidino kovinę situaciją.

Pasipylė kurtinantys automatų šūviai, nušvito raudonos signalinės raketos. Vaikams – džiaugsmas. Daugeliui vyresnių tai pasirodė panašu į karo reklamavimą.

Prie Šiaulių miesto simbolio „Gaidžio“ laikrodžio vyko ir šventės atidarymas ir kulminacija. Per atidarymą baikerių klubas „Sun city buls“ kartu su keturračiais ir „Vespa“ klubu triukšmingai pradėjo ratuotą paradą, o virš jų galvų praskrido Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvas.

Minia užgriuvo ir godžiai surinko visus saldainius su kanapių sėklomis.

Antrąją šventės dieną, per patį vidurnaktį prie „Gaidžio“ buvo susprogdinta saldaininė bomba, kurią kanapiniais saldainiais „užtaisė“ fabrikas „Rūta“.

Gausiai susirinkę saldumynų mėgėjai tikėjosi, kad saldainiai pažirs plačiai. Jie laikė apverstus skėčius, kad kuo daugiau pagautų.

Du kurtinantys „pykšt pokšt“, šnypščianti ugninė uodega ir... bomba prasivėrė. Saldainiai saugiai pažiro ne ant galvų, o ant apačioje patiestos paklodės. Minia užgriuvo ir godžiai surinko visus saldainius su kanapių sėklomis.

VIDEO: Groja muzikantų kompanija Šiauliai United. "Šiaulių naktys 2014". Lietus nebaisus.

Šeštadienio vakarą pulkas „Šiaulių naktų“ dalyvių bulvaro gale, Šalia Didždvario gimnazijos miklino kojas. Pusantros valandos truko linksmiausių lietuviškų tradicinių šokių  vakaronė, kurioje grojo paslaptingai pasivadinusi muzikantų grupė „Šiauliai United“. Paaiškėjo, kad šiame ansamblyje groja įvairių profesijų atstovai, neabejingi liaudies muzikai ir kultūrai.

Šiaulių dailės galerijoje vyko X tarptautinis akordeono  muzikos festivalis, kuriame dalyvavo  ir akordeonistas Martynas Levickis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius