Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtmečio valstybingumo maršrutuose – šimtai renginių ir dešimtys tūkstančių dalyvių

Vasario 16-ąją per didžiuosius Lietuvos miestus nusidriekė trispalvės vėliavos spalvų maršrutai, kuriuose pristatytos unikalios lietuviškumo patirtys – nuo ištisus amžius kaupto paveldo bei tradicijų, valstybingumo istorijos iki inovatyvios ir modernios šiandienos, talentingiausių šalies žmonių.
Šimtmečio valstybingumo maršrutų renginių akimirkos
Šimtmečio valstybingumo maršrutų renginių akimirkos / Organizatorių nuotr.

Unikalių lietuviškų patirčių projektas ooosom.lt visoje šalyje šimtmečio proga maršrutuose pasiūlė daugiau nei 200 nemokamų renginių, pakvietusių minėti valstybės Šimtmetį linksmai, interaktyviai ir turiningai. Prieš 3 metus startavę sostinėje, šiemet Valstybingumo maršrutai driekėsi per Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, šalies kurortus, miestelius, reikšmingas šalies istorijai vietas. Daugiau nei pusė šių renginių ir veiklų džiugino sostinės gyventojus.

Daugiausia renginių ir veiklų buvo skirta šeimoms, vaikams ir jaunimui. Vaikai programavimo pamokose ieškodami Nepriklausomybės akto, žaisdami robotais, kurdami knygas, gamindami šventinius marškinėlius, garsindami filmus, dainuodami sutartinių karaokes ir dalyvaudami daugybėje kitų skirtingų užsiėmimų pažino šalies istoriją.

Valstybingumo istorija skirtinguose miestuose buvo pasakota ir per orientacinį žaidimą „Laisvės troškimas – tas pats“ Penkiuose miestuose įveikdamos žaidimo trasą komandos pažino savo miesto laisvės kovų ir Lietuvai svarbių įvykių istoriją. Iš viso per 5 miestus šiame žaidime dalyvavo daugiau kaip 200 komandų.

Itin didelio susidomėjimo sulaukė pažintinės ekskursijos skirtinguose miestuose, skirtingomis temomis ir maršrutais – jų buvo suorganizuota daugiau nei 70.

Išskirtinius valgiaraščius, šventinius pasiūlymus rengė kavinės ir restoranai, kulinarinio paveldo puoselėtojai. Daugiau nei 50 skirtingų maitinimo vietų kvietė atšvęsti Lietuvos Šimtmetį ne tik prasmingai, bet ir skaniai.

Nuo 11 iki 19 val. valstybingumo maršrutuose Lietuvos gimtadienį šventė daugiau nei 60 tūkst. šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius