Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šimtus vilniečių subūręs projektas „Susitikim, mieli senjorai“ atsisveikino iki kitų metų

Vilniuje baigėsi pirmas beveik tris mėnesius trukęs projektas „Susitikim, mieli senjorai“. Daugiau nei 300 prie projekto prisijungusių senjorų visą rudenį nemokamai lankė Dalios Michelevičiūtės linijinių šokių, Kristinos Račkauskaitės kūrybinių dirbtuvių ir Lino Liandzbergio tapybos užsiėmimus. Baigiamajame projekto renginyje gausus būrys dalyvių dalinosi užsiėmimų metu patirtais įspūdžiais, dėkojo projekto lektoriams, rėmėjams ir organizatoriams bei domėjosi projekto ateities planais.
Projektas ,,Susitikim, mieli senjorai“
Projektas ,,Susitikim, mieli senjorai“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Senjorai

Paskutinis projekto susitikimas ne tik simboliškai uždarė itin sėkmingą pirmą iniciatyvos „Susitikim, mieli senjorai“ etapą, bet ir tapo puikia galimybe susitikti visiems projekto dalyviams. Senjorai vakaro metu noriai bendravo su projekto metu sutiktais bičiuliais, gurkšnodami arbatą dalinosi išmėgintų skirtingų kūrybinių veiklų įspūdžiais bei dėkojo iniciatyvos rėmėjams, partneriams, lektoriams ir visiems, prisidėjusiems prie sėkmingo projekto įgyvendinimo.

Šventinio renginio svečiai taip pat turėjo galimybę susipažinti su projekte dalyvavusių senjorų kūrybos rezultatais – specialiai šiam vakarui buvo surengta tapybos užsiėmimus lankiusių dalyvių darbų paroda.

Į baigiamąjį projekto renginį atvykusi pagrindinio projekto rėmėjo vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė neslėpė susižavėjimo Vilniaus senjorų kūrybiškumu bei drąsa.

„Džiugu matyti tiek drąsiu ir veiklių senjorų, kurie žavi net tik savo nuoširdumu, bet ir begaliniu noru kažko pasiekti. Tikime, kad dalyvavimas šiame projekte yra tik pirmas žingsnis įgyvendinant tolimesnes savo svajones. Labai norime jums palinkėti ir toliau taip aktyviai bei sveikai gyventi. Savo pavyzdžiu jus įkvėpiate ir kitus“, - sakė I.Damulienė.

Projekto partnerio akių klinikos „Lirema“ vedėja Lilija Socevičienė vakaro svečiams priminė, koks svarbus žmogaus gyvenime aktyvumas – jis padeda imtis naujų netikėtų veiklų ir tinkamai pasirūpinti savo sveikata.

„Esame dėkingi senjorams, taip noriai dalyvavusiems projekte ir įrodžiusiems, kokie aktyvūs bei smalsūs visuomenės dalyviai jie yra. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie iniciatyvos, kuri suburia ir sveikatina. Kadangi patys esame atsakingi už savo fizinę sveikatą, nepamirškime reguliariai ja rūpintis, pavyzdžiui, kartą per metus pasitikrinti akis, ir taip pat reguliariai išmeginkime naujas kūrybines veiklas savo sielos sveikatai“, – renginyje kalbėjo L.Socevičienė.

Projekto „Susitikim, mieli senjorai“ iniciatorius Edgaras Stanišauskas, besidžaugdamas iniciatyvos rezultatais, teigė, kad šis projektas puikiai įrodo, koks svarbus mūsų tėvams ir seneliams bendravimas.

Organizatorių nuotr./Projektas ,,Susitikim, mieli senjorai“
Organizatorių nuotr./Projektas ,,Susitikim, mieli senjorai“

„Senjorams labai svarbu susitikti, pabūti kartu, drauge išmėginti naujas veiklas. Susitikimai ir kūryba su bendraminčiais, apsilankymai naujoje aplinkoje yra ne tik reikalingi, bet būtini visuomenei“, – po renginio teigė E.Stanišauskas.

Beveik tris mėnesius trukusiame projekte „Susitikim, mieli senjorai“ dalyvavo daugiau nei 300 vyresnio amžiaus Vilniaus gyventojų. Projekto dalyviai patariami profesionalių lektorių galėjo nemokamai mokytis linijinių šokių žingsnelių, tapyti ant drobės, dekoruoti medžio dirbinius dekupažo technika bei velti rankdarbius iš vilnos. Užsiėmimų dalyviai turėjo galimybę ne tik kurti, bet ir susitikti, pabendrauti, pamiršti rūpesčius bei tiesiog gerai praleisti laiką.

Projekto organizatorių teigimu, jauki uždaromojo renginio atmosfera, šypsenos, senjorų lūkesčiai ir noras tęsti pradėtus užsiėmimus, skatina planuoti naujas panašias iniciatyvas ir ateityje. Tikimasi, jog kitais metais šis projektas bus tęsiamas, išplečiant jo geografiją už Vilniaus ribų ir suburiant senjorus kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius