Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šios savaitės nemokamų renginių gidas

Portalas 15min.lt kartu su nemokamirenginiai.com pateikia jums informaciją, kur šią savaitę galite pramogauti, tobulintis, kultūringai leisti laiką už dyką.
„Burbuliatoriaus“ sezono atidarymas Vilniuje
Burbuliatorius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

VILNIUS 

Renginys „Dirbk laisvai“

Pasaulyje žaibišku greičiu populiarėja laisvai samdomas darbas ir vis daugiau žmonių renkasi – populiariai vadinamą – „freelancer‘io“ kelią. Renginys kvies Jus susipažinti su laisvai samdomo darbo sėkmės istorijomis Lietuvoje bei iš pirmųjų lūpų išgirsti, kaip jau patyrę „freelancer‘iai“ pradėjo savo karjeras! Patirtimi dalinsis laisvai dirbantys specialistai: knygų vertėjas Paulius Ambrazevičius, ryšių su visuomene specialistė Laura Tyrylytė ir 3D dizaino kūrėjas huberis Paulius Stulpinas.

Birželio 6 d., „HUB Vilnius“

Tarpdiscipninis Užupio-Belgijos projektas skirtas Oskarui Milašiui ir jo pasakai „3 žodeliai ir 30 dukatų“

2013 m. balandžio mėn. projektui buvo suteiktas Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos patronažas, „atsižvelgiant į tai kad projektu siekiama akcentuoti nematerialias vertybės, kad jame dalyvauja įvairūs Lietuvos ir Belgijos menininkai“. Parodoje pristatomi daugiau kaip penkis menininkai, kurie sukūrė vieningą atmosferą bei pateikė savo individualius darbus viena tema „Trys žodeliai ir trisdešimt dukatų“.

Iki birželio 7 d., Užupio meno inkubatorius

Renginys skirtas kovai už žmogaus privatumą

Renginių „mES Europa“ tikslas – propaguoti demokratiškesnę, veiksmingesnę ES, skatinti Lietuvos žmones pozityviai mąstyti. Renginio metu garsiausi Lietuvos atlikėjai ir grupės bei svečias iš užsienio sveikins žiūrovus atlikdami savo populiariausius kūrinius, taip pat pasidalys savo mintimis nagrinėjama tema. Vedėjai kalbins europarlamentarus, mokslininkus, analitikus ir kitus renginio svečius, kurie pasakos apie idealistinę ES viziją ir problemines sritis.

Birželio 7 d., Lukiškių aikštė

Susikertančių medijų konferencija ir dirbtuvės „Cross Media Zen“

„Cross Media Zen“ – tai ne tik galimybė įgyti naudingų žinių bei įgūdžių, bet ir platforma, skirta užmegzti kontaktams, dalintis patirtimi bei idėjomis ir galbūt pradėti naujus susikertančių medijų projektus drauge su profesionalais iš kitų sričių. Konferencijoje paskaitas ves ir patirtimi dalinsis lektoriai iš užsienio ir Lietuvos. Kūrybinėse dirbtuvėse kviečiami dalyvauti specialistai, turintys interaktyvius projektus. 

Birželio 7 d., Menų spaustuvė

Burbuliatorius

Viskas, ko reikia, norint sudalyvauti Burbuliatoriuje – atsinešti į muilo burbulus. Ypatingas renginio akcentas – milžiniški muilo burbulai. Burbuliatorius virsta piknikų, lauko žaidimų, improvizuotų pasirodymų ir koncertų vieta. Burbuliatorius yra tvari pilietinė iniciatyva, kurią siekiama apsaugoti nuo virtimo komerciniu arba politiniu renginiu.

Birželio 10 d., Lukiškių aikštė

KAUNAS

Koncertų ciklas „Romuvos pasažas"

Dariaus Žvirblio ir Michailo Denisenko koncerto metu šalia gerai žinomų „Atikos“ dainų bus galima išgirsti ir visiškai naujų kūrinių. Antroje koncerto dalyje Renata NOVO. Dainų žodžiai apie daugybę dalykų: nuo badaujančių Afrikos vaikų iki pasiklydusių informatikų interneto platybėse, nuo išsiskiriančių žmonių kelių iki meilės Lietuvai.

Birželio 6 d., kino teatras „Romuva“

Mankštos po atviru dangumi

Mankštinkitės visą vasarą iki rugpjūčio mėn. Programa „Judėk linksmai“ gyventojams siekiama priminti, kad fizinis aktyvumas nereikalauja ypatingų pastangų, o mankšta gryname ore gali būti smagi ir naudinga pramoga. Organizatoriai siūlo rinktis įvairaus pobūdžio ir intensyvumo mankštas, kurias ves profesionalūs sporto ir sveikatingumo klubo „Impuls“ treneriai. Birželio 6 d. vyks Funkcinė treniruotė.

Birželio 6 d., „Žalgirio“ arena

Marijos Rastenienės tapybos darbų paroda

Marija Rastenienė nuo 1975 m. dalyvavo daugiau nei dvidešimtyje grupinių parodų, 2008 ir 2012 m. surengė personalines darbų parodas. Jos darbų yra privačiose kolekcijose Lietuvoje ir JAV, Didžiojoje Britanijoje, Švedijoje. Dailininkės jubiliejaus proga Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje atidaroma paroda – puiki galimybė pasigrožėti rinktiniais autorės darbais, atspindinčiais visą jos kūrybos kelią.

Iki birželio 15 d., Kauno apskrities viešoji biblioteka

PAJŪRYS

Romantinės muzikos koncertas

Koncertas skirtas gydytojo, Neurologijos skyriaus įkūrėjo Klaipėdoje, ilgamečio Respublikinės Klaipėdos ligoninės Nervų skyriaus vedėjo Kazimiero Neniškio atminimui. Kūrinius smuikui ir fortepijonui, prancūzų šansonus atliks M. Neniškytė (smuikas, vokalas) ir J. Neniškytė (fortepijonas).

Birželio 7 d., Prano Domšaičio galerija

KITI MIESTAI

Sveikatingumo renginys Ignalinoje - „Kai mūsų širdys plaka išvien“

Vaikai iš visos respublikos kviečiami dalyvauti gatvės 3x3 krepšinio rungtynėse dviejose 7–12 metų vaikų ir 13–16 metų jaunimo amžiaus grupėse. Šio renginio tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą, kuo daugiau vaikų sudominti įvairiomis laisvalaikio formomis, didinti jų užimtumą vasarą, mažinti socialinę atskirtį. Visoms finalinio turnyro komandoms bus įteiktos dovanos su padėkos raštais, o prizinių vietų laimėtojams – medaliai, diplomai, partnerių ir rėmėjų dovanos.

Birželio 6 d., Ignalinos gimnazija

Pristatymas-paroda „Jaunimui atviras ateities muziejus“ Kėdainiuose

Projekte dalyvauja Kėdainių „Atžalyno“ gimnazijos ir Kėdainių šviesiosios gimnazijos jaunimas, asociacija „Išvien“ ir muziejaus savanoriai.

Iki birželio 8 d., Janinos Monkutės-Marks muziejus

Kražiuose „Eismo saugumas bendruomenėse 2013“

Pagrindinis projekto tikslas - skatinti bendruomenės narius ir atvykstančius svečius saugiai elgtis kelyje ir renginių metu. Renginio metu bus organizuojamas dviratininkų žygis „Būk saugus kelyje“, kurio metu bus skaitoma paskaita apie saugų eismą, 5 klasės mokiniams įteikiami dviratininkų pažymėjimai ir visi renginio dalyviai bus pakviesti į žygį Kražių gimnazija – Medžiokalnis.

Birželio 7 d., M. K. Sarbievijaus kultūros centras

Muziejų naktis Puziniškyje

Muziejų nakties renginys „Vakarojimai Puziniškio dvarelyje“ vyks G. Petkevičaitės - Bitės gimtinėje. Jūsų lauks Naisių vasaros teatro aktorių programa, lietuviško vyno istorija su Algirdu Jonušiu, retrofotosesija dvarelyje, arbata lauko virtuvėlėje.

Birželio 7 d., Puziniškio muziejus

Koncertas Šiaulių amfiteatre

Amfiteatre vyks Šiaulių kultūros centro vaikų vokalo studijos „Ro-ko-ko“, folkloro ansamblių „Sidabrinė gija“ ir „Auda“ bei Rėkyvos skyriaus meno kolektyvų koncertas.

Birželio 6 d., Šiaulių amfiteatras

Trakų vasara – 2013

Nuo ryto ligi ryto čia siaus miesto šventė: nematytas Galvės ežero karnavalas, buriavimo regata, vaikų miestelis, sporto varžybos, šurmuliuos Rotušės turgus, spalvingas folkloro festivalis, žemę drebins dūdų orkestrai, o dangų –naktinis lazerių šou. Seniūnas vaišins tradicine žuviene, saulei nusileidus dainuos Donatas Montvydas, Aleksandras Makejevas, gros LRT grupė, naktišokius stebės NSO... Nesnausk – pūsk į Trakus – čia prasideda vasara!

Birželio 7-9 d., Trakai

Viduklės koldūnų šventė

Programoje: Raseinių rajono seniūnijų vasaros sporto žaidynės; koldūnų gaminimo ir valgymo varžytuvės; amatų mugė bei pramogos vaikams. Koncertuos: Vaikų pop choras „Lašeliukai“, Raseinių rajono kultūros centro Nemakščių kultūros namų vyrų vokalinis instrumentinis ansamblis, grupė „HOBBY“, diksilendas „DixXband“ , Žilvinas Žvagulis, grupės „Išjunk šviesą“ ir „16Hz“. 

Birželio 8 d., Viduklė 

Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus nemokamus renginius visoje Lietuvoje rasite www.nemokamirenginiai.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius