Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sirenos“ žiūrovus pakvies į šventę su Marilyn Monroe

„Bilietų dar yra!“ – ištikimiems naujojo teatro gerbėjams perduoda jau šeštojo tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ organizatoriai. Šiais metais spalio 8–11 dienomis festivalis pristatys itin plačią lietuvišką programą, o spalio antrojoje pusėje pakvies į tris talentingų užsienio menininkų spektaklius.
Krystiano Lupos spektaklis „Persona. Marylin“
Krystiano Lupos spektaklis „Persona. Marilyn“. / Adamo Hawalej/PAP nuotr.

„Šiuos metus norėjome padaryti šventiškus ir pristatyti įvairią programą, todėl nusprendėme nesikoncentruoti į siauresnes temas, o tiesiog daryti šventę ir parodyti įvairiausią teatrą, – sakė „Sirenų“ meno vadovė Audra Žukaitytė ir pripažino, kad dėl lėšų stokos buvo atsisakyta kelių ambicingų projektų. – Džiaugiamės, kad nereikėjo griebtis kompromisinio varianto ir traukti trečiaeilių trupių – nusprendėme parodyti mažiau, bet labai stiprius spektaklius, pristatyti garsius teatro vardus. Labai branginame savo reputaciją tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Daug garsių menininkų norėjo pas mus atvažiuoti, bet dėl finansinių sunkumų teko jiems atsakyti.“

Spalio 8–11 dienomis Lietuvos žiūrovai ir gausus būrys svečių, atvykusių į vieno didžiausių pasaulio scenos menų tinklo IETM (Informal European Theatre Meeting) susitikimą, turės galimybę pamatyti 24 naujausius ir kelis senesnius Lietuvos kūrėjų spektaklius.

„Per „Sirenų“ istoriją pirmą kartą pristatome tokią gausią lietuvišką programą, kurią sudaro ne tik teatro, bet ir šokio spektakliai. Norime iš įvairių užsienio šalių atvykstantiems svečiams pristatyti plačią Lietuvos teatro panoramą, – pasakojo lietuviškosios programos sudarytoja Aušra Simanavičiūtė. – Žiūrovai išvys garsiausių Lietuvos teatro kūrėjų – Oskaro Koršunovo, Rimo Tumino, Jono Vaitkaus, Cezario Graužinio, Valentino Masalskio, Gintaro Varno, Agniaus Jankevičiaus – darbus. Taip pat programoje pasirodys „Atviras ratas“, „Silikono teatras“, teatras „Lėlė“ ir užsienio kūrėjai, dirbę su Lietuvos aktoriais.“

Spalio 16 d. Nacionaliniame dramos teatre Lietuvos žiūrovams jau pažįstamas suomių talentas Kristianas Smedsas parodys vieną naujausių savo spektaklių – „Mental Finland“.

„Manau, lietuviams bus įdomu pažiūrėti, kaip režisierius sukūrė ateities antiutopiją ar futuristinę niūrią ateities viziją apie 2069 metus, kai Europos Sąjungos pajėgos užkariauja visą Europą ir maža, bet išdidi suomių tauta pasislepia plaukiojančiame konteineryje. Jame yra viskas, ko reikia suomiui: sauna, karaokė, alkoholis... – intrigavo A.Žukaitytė. – Tai linksmas, ironiškas ir labai vizualus spektaklis. Lietuvių žiūrovui tai bus įdomi patirtis.“

Spalio 24 dieną Teatro arenoje prisistatys Lenkijos nauja teatro žvaigždė Janas Klatas, parodysiantis jau bestseleriu tapusį savo spektaklį „Dantono byla“.

„Tai ryškiausia jaunojo Lenkijos teatro žvaigždė. Šis spektaklis be pertraukos keliauja ne tik po Europą, bet ir kitus žemynus“, – sakė A.Žukaitytė.

Festivalį „Sirenos“ užbaigs režisieriaus Krystiano Lupos, laikomo naujojo Lenkijos teatro tėvu, spektaklis „Persona. Marilyn“. Šis pastatymas žiūrovams leis atrasti artimesnį ryšį su garsiąja Holivudo dievaite bei pažinti unikalią režisieriaus teatrokalbą.

Po visų spektaklių vyks susitikimai su kūrėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius