Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Situacijų komedijos populiarumo priežastis – „susicementavusi“ aktorių grupė

Trečiadienį Kauno kultūros ir sporto centre „Girstutis“ leisis spektaklio „Boeing Boeing“ lėktuvas. Žiūrovų mylimi aktoriai tikisi išvysti pilną salę. Atėjusiems žadama gera porcija teigiamų emocijų, kurios šiuo metu – siaučiant gripui – gyvybiškai svarbios.
Spektaklio „Boeing Boeing“ akimirka
Spektaklio „Boeing Boeing“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Spektaklis „Boeing Boeing“ turi savo paslaptį. Žmonių susidomėjimą ši situacijų komedija išlaiko ne tik sveiką juoką garantuojančiu ir pikantiškais epizodais nuspalvintu veiksmu, bet ir išskirtine aktorių komanda.

Organizatorių nuotr./Spektaklio „Boeing Boeing“ akimirka.
Organizatorių nuotr./Spektaklio „Boeing Boeing“ akimirka.

Kuo ji ypatinga? Spektaklio kūrėjų teigimu, visi spektaklyje vaidinantys aktoriai drąsiai vieni kitus gali vadinti draugais. Prieš pradėdami dirbti su pjese, „Boeing Boeing“ prodiuseriai vadovavosi vienu principu: scenoje norėta suburti senus draugus ir suteikti jiems absoliučią kūrybinę laisvę. Atrodo, kad toks žingsnis pasiteisino: Lietuvoje spektaklis jau daugiau nei pusšimtį kartų sutraukė pilnas sales.

Mėgaujasi tuo, ką daro

Kalbėdami apie bendrą darbą, prancūziškos situacijų komedijos aktoriai neslepia, jog būdami drauge scenoje jie jaučiasi nevaržomi jokių rėmų ir drąsiai improvizuoja.

„Mus galima vadinti „chebra“, kurioje pasitikima vienas kitu. Manau, tokia smagi ir laisva kūrybinė atmosfera teigiamai veikia spektaklį ir žiūrovai tai jaučia“, – sako vieną pagrindinių vaidmenų komedijoje atliekantis Leonardas Pobedonoscevas.

Mus galima vadinti „chebra“, kurioje pasitikima vienas kitu. Sako spektaklyje vaidinantis L.Pobedonoscevas.

Bendrumo jausmo spektaklio aktoriams prideda ir tai, jog nemaža dalis jų yra buvę bendrakursiai, o šiuo metu vaidina tame pačiame teatre. Tą patį kursą pabaigė L.Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Giedrius Savickas ir Edita Užaitė. Save ir visą kartu vaidinančių kolegų būrį jie vadina gerai „susicementavusia“, laiko ir įvairiausių gyvenimiškų istorijų patikrinta komanda.

„Nuo premjeros spektaklis labai pasikeitė. Kiekvieną kartą išeidami į sceną, sugalvojame kažką nauja ir stengiamės nuoširdžiai mėgautis tuo, ką darome. Smagu, kad čia susirenka gabūs improvizatoriai. Tai nuolat suteikia spektakliui šviežumo“, – šypsosi aktorė E.Užaitė.

Jauniesiems „Boeing Boeing“ aktoriams scenoje kompaniją palaiko ir patyrusios scenos žvaigždės Eglė Gabrėnaitė bei Jūratė Onaitytė. Legendinės aktorės ekspresyvia vaidyba neabejotinai prideda spektakliui įtaigumo bei savito šarmo.

Intriguojančios meilės pinklės

Spektaklyje „Boeing Boeing“ pasakojama apie jauną paryžietį Bernarą, kuris dėl savo lengvabūdiško požiūrio į gyvenimą ir netikėtai susiklosčiusių aplinkybių pakliūna į spąstus. Pagrindinio komedijos herojaus gyvenimas neeilinis: vyrukas turi net tris sužadėtines, kurios dirba stiuardesėmis. Dėl skirtingų skrydžių grafikų merginos nesusitinka viena su kita. Tačiau vieną dieną, pasikeitus stiuardesių darbo grafikui, visos jos vienu metu atsiduria Bernaro kambaryje. Paryžiečio kasdienybė susijaukia ir jam tenka suktis iš nepavydėtinų situacijų. Spektaklyje gausu nuotaikingų ir šmaikščių dialogų, žaibiškai kintančių mizanscenų ir paradoksalių situacijų. Visa tai akimirksniu patraukia žiūrovų dėmesį ir verčia juos beveik be paliovos kvatoti.

Lietuvoje „Boeing Boeing“ komedija rodoma nuo šių metų vasaros. Tuo metu spektaklio gimtinėje – Prancūzijoje – ji ji rodoma jau kelis dešimtmečius. 1991 metais „Boeing Boeing“ pateko į Gineso rekordų knygą kaip daugiausia kartų pasaulio scenose rodyta prancūziška pjesė.

Artimiausi situacijų komedijos „Boeing Boeing“ seansai įvyks lapkričio 25 dieną, 19 val., Kaune „Girstučio“ kultūros ir sporto centre, bei lapkričio 28 dieną, 19 val., Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose (VRM rūmuose, Žirmūnų g. 1e).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius