Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šių metų „Kultūros naktyje“ – cirkas baseine, futbolas Katedros aikštėje, baroko muzika garaže

Naktį iš birželio 15-osios į birželio 16-ąją Vilniuje tradiciškai vyks „Kultūros naktis“ – 12 kartą organizuojamame festivalyje šiemet laukia daugiau nei 110 renginių, kuriuose dalyvaus apie 700 menininkų ir kultūrinių organizacijų.
„Kultūros nakties“ 2018 pristatymas
„Kultūros nakties“ 2018 pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius antradienį surengtoje spaudos konferencijoje prisiminė, jog pirmą kartą atvykęs į Vilnių sulaukė patarimų naktimis po miestą nevaikščioti.

„Tai buvo senokai ir nuo to laiko daug kas pasikeitė, dabar vaikščioti po Vilnių naktimis saugu ir malonu. <...> Vilnius vis labiau tampa miestu, kuris niekada nemiega“, – sakė miesto meras, pridūręs, jog „Kultūros naktis“ jau seniai tapo Vilniaus kultūriniu impulsu.

Pristatydama šių metų programą, „Kultūros nakties“ projekto vadovė Irma Petrašiūnaitė išskyrė keletą labiausiai intriguojančių renginių: Vilniaus geležinkelių stotyje bus įrengta „Teatrų stotelė“, kurioje vyks teatralizuoti, šokio ir muzikiniai pasirodymai, Lietuvos vaikų ir jaunimo centro didžiajame baseine performansą „Nerk“ surengs oro akrobatė Salla Hakanpaa, Sapiegų parke planuojama programa siūlys pažvelgti, kaip pasaulis gali atrodyti po šimto metų, o Katedros aikštėje profesionalūs futbolininkai ir šokėjai kvies į šokio spektaklį „Varžybos“.

„Kultūros nakties“ metu Bernardinų sodas tradiciškai taps šeimų erdve, šįkart nukelsiančia į praeitį ir kviesiančia susipažinti su istorija, duris atvers Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia, kurioje bus galima išvysti menines instaliacijas bei pasiklausyti grigališkojo choralo, o Lukiškių aikštėje skambės fortepijono garsai – čia koncertuos jaunieji pianistai bei Petro Geniušo ir Jurgio Karnavičiaus duetas.

Renginiuose netrūks ir lietuviškų grupių pasirodymų, tarp jų – „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ „The Roop“, „shishi“ „Arbata“ ir kiti.

Šiemet prie „Kultūros nakties“ prisijungs ir Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT). Jo vadovas Jonas Sakalauskas spaudos konferencijoje pristatė LNOBT iniciatyvas: ant pastato fasado bus rodomi klasika tapę kūriniai – opera „Lokys“ ir baletas „Eglė žalčių karalienė“, vyks ekskursijos po teatro užkulisius, o LNOBT garaže vilniečiai ir miesto svečiai turės progą pasiklausyti barokinės muzikos.

Per „Kultūros naktį“ mieste kursuos daugiau naktinių autobusų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius