Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skelbiama atranka bienalei „Jaunieji Europos kūrėjai“

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras jaunuosius menininkus iki 35 m. kviečia teikti paraiškas ir dalyvauti tarptautinėje šiuolaikinėje meno bienalėje „Jaunieji Europos kūrėjai“. Paraiškų laukiama iki kovo 15 d.
Geriausių kūrėjų darbai bus eksponuojami uostamiesčio Parodų rūmuose.
Geriausių kūrėjų darbai bus eksponuojami uostamiesčio Parodų rūmuose. / Organizatorių nuotr.

„Jaunieji Europos kūrėjai“ – tai kelių šalių-partnerių jungtinis šiuolaikinio meno projektas, administruojamas Montružo (Montrouge) miesto (Prancūzija). Montružo miestas, esantis prie pat Paryžiaus, garsėja kaip aktyvus kultūrinis centras, ypač daug dėmesio skiriantis jaunų, talentingų menininkų paieškoms ir pristatymui.

Čia jau daugiau kaip 50 metų vyksta kasmetinės Montružo meno parodos, kurių tikslas pristatyti jauniausius Prancūzijos menininkus ir suteikti galimybę jiems pradėti savo kūrybinę karjerą. „Jaunieji Europos kūrėjai“ – tarptautinė šiuolaikinio meno bienalė, kurioje savo kūrybą pristato jaunoji menininkų karta.

Kasmetinės Prancūzijos miesto Montružo inicijuotos jaunųjų kūrėjų parodos išaugo į jungtinę kelių Europos šalių organizuojamą šiuolaikinio meno bienalę.  2006 m. Klaipėdos miestas tapo šio projekto partneriu. Šiuo metu bienalėje dalyvauja aštuonios šalys: Austrija, Ispanija, Italija, Lietuva, Portugalija, Prancūzija, Slovakija, Vengrija ir jau kitais metais prisijunksianti  Vokietija.

Pagrindinis projekto tikslas yra pristatyti šiuolaikinio meno tendencijas visuose jo pasireiškimo žanruose (tapyboje, skulptūroje, instaliacijose, grafikoje, fotografijoje, video mene ir t.t.). Kartu suteikti galimybę patiems jauniausiems, dar ieškantiems savo kūrybinio kelio dalyvaujant parodoje, reprezentuoti savo šalį, o pačiai šaliai susipažinti su kitų valstybių kultūra ir menininkais.

Atrinkti 20 autorių dalyvaus 2011 m. balandžio mėnesį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1/Didžioji Vandens g. 2) vyksiančioje atrankinėje „JEK Klaipėda“ parodoje. 

Ekspozicijai pasibaigus, bus išrinkti 8 autoriai, atstovausiantys Lietuvą „JEK 2011/2013“ bienalėje.

Paraiškos formas galima siųsti elektroniniu paštu skaiste@kulturpolis.lt Tai puiki proga jauniesiems kūrėjams pristatyti savo darbus Europai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius