ŠMC dienos stovyklos vaikams ir paaugliams: menas viešose erdvėse ir vaizduotės labirintai

Šiuolaikinio meno centras (ŠMC) jau trečius metus organizuoja dienos stovyklas vaikams ir jaunimui, kurių metu moksleiviai iš arti susipažįsta su šiuolaikinio meno procesais, lavina kūrybiškumą ir vaizduotę, ugdo bendruomeniškumą bei kritinį mąstymą, rašoma ŠMC pranešime spaudai.
ŠMC dienos stovykla
ŠMC dienos stovykla / Jono Balsevičiaus nuotr.

Šiais metais programa yra skirta 11–14 metų dalyviams, o pagrindinis jos akcentas – menas viešose erdvėse. Stovykla prasidės Šiuolaikinio meno centro skulptūrų kieme, kur vaikai susipažins su čia esančiais kūriniais, o pasibaigs – instaliuojant ir pristatant jų pačių sukurtus kūrinius šalia Roberto Narkaus, Vaivos Grainytės, Augustino Serapino ir kitų žinomų Lietuvos menininkų darbų.

Tyrinėti šiuolaikinio meno kontekstus padės stovyklos vadovai – edukatoriai Marija Baranauskaitė ir Alan Mark Liberman. Remdamiesi savo kūrybinėmis praktikomis, jie paįvairins užsiėmimus šiuolaikinio šokio, performanso, gatvės teatro, klounados ir žaidimo filosofijos elementais.

Apie tai, kaip matome, suvokiame, patiriame šiuolaikinį meną viešose erdvėse pasakos vienas iš stovyklos svečių – menininkas ir edukatorius Vilius Vaitiekūnas. O vaizduotės labirintus paversti struktūromis ir formomis padės skulptorius Žilvinas Landzbergas, 2017 m. atstovavęs Lietuvą 57-ojoje Venecijos bienalėje.

Kadangi Šiuolaikinio meno centras šiuo metu savo parodas rengia kitose ekspozicinėse erdvėse, stovyklos dalyviai lankysis ir Radvilų rūmų dailės muziejuje, Rosalind Nashashibi parodoje „Monograma“. Moksleiviai susipažins su menininkės kūryba, tyrinės skirtingų meno medijų įtaką viena kitai, bus skatinami taikyti vizualaus mąstymo strategijas.

Keliaudami iš vienos meno erdvės į kitą, dalyviai mokysis atidžiai žvelgti į juos supančią aplinką, pastebėti kasdienes detales, suteikti joms prasmę, kelti klausimus, o kartais, net ir neradus kai kurių atsakymų, pasimėgauti nežinomybe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius