Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Sodas 2123“: Adamas Christensenas pristato performansų vakarą

Sausio 14 d. „Sodas 2123“ meno rezidencijų dalyvis Adamas Christensenas kviečia į tamsų vakarą, kuris suksis apie kolektyvinę meilę viskam, kas gotiška, bei įvairiomis to interpretacijomis ir temperamentais. Aplinkoje besikuriant istorijoms lyg feministinėse kino juostose, tvyros muzikinės ir performatyvios nevilties, keršto, atleidimo ir manijos nuotaikos, rašoma pranešime žiniaskladai.
Perfomanso menininkas Adamas Christensenas
Perfomanso menininkas Adamas Christensenas / Fred Dott nuotr.

Renginys vyks sausio 14 dieną kultūros komplekse „Sodas 2123“, įsikūrusiame „Empty Brain Resort“, nuo 23.00 val.

A.Christensenas šiuo metu dalyvauja „Sodas 2123“ meno rezidencijų programoje. Vilniuje Adamas kuria savo debiutinį albumą, kurį šiais metais planuoja išleisti įrašų kompanija purge.xxx. Būtent savo naujusią projektą, kuriame skambės siaubo ir erotinių filmų garso takelių selekcija, A.Christensenas ir pristatys „TLC23 Presents The Ladies Club with Madam de Dangé Laïm (aka Adam Christensen)“ renginyje kultūros komplekse „Sodas 2123“, įsikūrusiame „Empty Brain Resort“.

A.Christensenas užaugo Danijoje, o šiuo metu gyvena Londone. Jo darbuose susilieja asmeninės patirtys ir fikcijos elementai, susijungia svajonės ir trauminės patirtys. Visa tai atsiskleidžia humoristiniuose performansuose, filmuose, trumpose istorijose bei tekstilės kūriniuose, kurie yra pripildyti meilės, aistros, melancholijos ir netekties jausmo. Menininko kūriniai buvo pristatyti „Kunstverein Harburger Bahnhof“ Hamburge, „Overgaden“ šiuolaikinio meno institute Kopenhagoje, Baltijos trienalėje Vilniuje, David Roberts meno fonde Londone, šiuolaikinio meno institute ir „Hollybush Gardens“ Londone ir kitur.

Greta Madam de Dangé Laïm (aka Adam Christensen) gyvo performanso, naktinėmis muzikinėmis patirtimis dalinsis renginio viešnios Katie Shannon ir Vedma (Keira Fox). Taip pat menininkės Vera Karlson, Ellen Freed, France Lise Mcgurn, Susu LaRoche, Sophie Sleigh-Johnson, Elena Bushueva prisidės prie renginio garsinėmis ir vizualinėmis intervencijomis.

Žiūrovų lauks kuruota ir į audeklus įsupta aplinka, kokteiliai ir užkandžiai, sukurti menininkių Katie Shannon (Domestic Exile/ So Low; Glazgas) ir Keira Fox (Brzina/New Noveta; Londonas).

Fred Dott nuotr./Perfomanso menininkas Adamas Christensenas
Fred Dott nuotr./Perfomanso menininkas Adamas Christensenas

Katie Shannon yra menininkė iš Glazgo, kurianti grafikos, skulptūros ir garso meno srityse. Pastaruoju metu ji domisi rankinių turinio fenomenologija ir šnekamosios kalbos kultūros santykiu su muzikos istorija. Kartu su „The Ladies Club“ ir Keira Fox ji vadovauja įrašų kompanijai „Domestic Exile“, klubo renginių serijai „So Low“ ir kitiems Daisies serijos renginiams. Tarp artimiausių kūrybinių projektų Katie ruošia judančių vaizdinių performansą su muzikante Cucina Povera ir solo pasirodymą Kunsthalle Ost Leipzige.

Keira Fox yra Londone gyvenanti menininkė, kurios kūrybinė praktika apima performansus, garso kūrinius, instaliacijas, choreografiją ir kuravimą. Šiuo metu ji vykdo tyrimą apie socio-politinius iššūkius ir jų poveikį kūnui, mintims, pažeidžiamoms bendruomenėms, taip pat kaip tai pasireiškia. Jos vienas reikšmingiausių projektų yra performanso duetas „New Noveta“, su kuriuo ji pasirodo ir dalyvauja parodose įvairiose šalyse nuo 2012. Keira jau kelis metus yra industrinio noise / gabba projekto „Maria and the Mirrors“ dalis bei nuo 2016 iki 2019 metų vadovavo žinomam naktiniam klubui „Brzina“ Londone. Dabar ji dirba naujai įsikūnijusiame „The Ladies Club“, bendradarbiaujant su menininke Katie Shannon. Jų kūriniai neseniai buvo pristatyti performanse ir instaliacijoje K.A.T, kaip dalis Ester Krumbachova retrospektyvos, šiuo metu rodomi „The House of Arts“ (Brnas) ir „Mocvara Gallery“ (Zagrebas).

Adam Christensen rezidenciją kuruoja Sholto Dobie.

Fred Dott nuotr./Perfomanso menininkas Adamas Christensenas
Fred Dott nuotr./Perfomanso menininkas Adamas Christensenas

Ši rezidencija yra finansuojama Šiaurės šalių ministrų tarybos ir yra organizuojama Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos.

Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos veiklos yra finansuojamos Lietuvos kultūros tarybos ir Vilniaus miesto savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje