Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodų kraitėje“ Katkui prireikė tvarsčio (nuotraukos)

Dvi dienas trukusioje tradicinėje „Sodų kraitėje“ bene didžiausio lankytojų dėmesio sulaukė šeštadienio vidurdienį pristatytos žymių žmonių salotos. Šeimininkauti šįkart itin nesisekė Šv.Kristoforo kamerinio orkestro vadovui Donatui Katkui, kuris, įsipjovęs į pirštą, savo salotas paįvairino kraujo skoniu, o vėliau sudaužė ir vieną indelį.
Žymūs žmonės, ruošdami mėgstamas salotas, varžėsi dėl skaniausiųjų vardo
Žymūs žmonės, ruošdami mėgstamas salotas, varžėsi dėl skaniausiųjų vardo / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kraujas – sudėtinė mano salotų dalis“, – šmaikštavo profesorius, kai organizatoriai lakstė ir ieškojo jam tvarsčio, o vėliau – guminės pirštinės – kad tik kulinaras galėtų tęsti varžybas.

Paklaustas, kas nutiko, kad teko pralieti kraują, D.Katkus 15min.lt rimtu veidu sakė: „Pjaustydamas agurką, užsižiūrėjau į vieną paną – ir įsipjoviau. Nereikėjo man į ją žiūrėti...“

Pjaustydamas agurką, užsižiūrėjau į vieną paną – ir įsipjoviau. Nereikėjo man į ją žiūrėti...Mokytojų namų kiemelyje renginyje „Nepaprastų žmonių – nepaprastos salotos“ be D.Katkaus savo mėgstamas salotas gamino ir dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, geroji televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė, aktoriai Monika Bičiūnaitė ir Rimantas Bagdzevičius, didžėjus Rubenas Pillot bei aktorius, bardas Gediminas Storpirštis.

Pastarasis, ruošdamas spalvotas salotas ir neslėpdamas savo polinkio į vegetarizmą, susirinkusiems dėstė, kad „kiekvienas turi valgyti tai, ką nori, ir nebijoti senatvės“.

Tuo tarpu aktorė M.Bičiūnaitė bandė visų skrandžius papirkti ne tik ispaniškomis daržovių salotomis, bet ir įmantriu padažu, kurį ruošiant panaudotas mėlynasis pelėsinis sūris, kumpis, grietinėlė ir kitos sudedamosios dalys.

A.Smilgevičiūtė į savo salotas įpjaustė paslaptingos prieskoninės daržovės, o aktorius R.Bagdzevičius ant savųjų užpylė natūralaus medaus. Tiesa, į šio aktoriaus salotas netikėtų produktų vis įberdavo konkurentė E.Mildažytė, netrukus išprovokavusi R.Bagdzevičiaus kerštą, o žiūrovams – smagių vaizdų žaidimą.

„Imu pusę litro „šnapso“, 100 gramų prasto raudono vyno ir du butelius šampano – viską sumaišau ir išgeriu“, – kaip visada šmaikštaudamas apie savo (tikrai neskystas) salotas pasakojo D.Katkus. Tarsi giliai įsipjauto piršto nebūtų užtekę – netrukus maestro sudaužė ir vieną indą su ruošiamomis salotomis.

Paruošus salotas, visi susirinkusieji galėjo po šaukštelį jų paragauti ir įvertinti – skaniausiais pripažinti G.Storpirščio ir M.Bičiūnaitės gaminiai.

Renginio vedėja išdavė, kad Mokytojų namai planuoja išleisti knygelę „Nepaprastų žmonių – nepaprastos salotos“, kurioje bus galima rasti garsių žmonių salotų receptus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius