Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šokio festivalis „Aura“ atsisveikino iki kitų metų

Kaune baigėsi spalio 5-8 dienomis vykęs Tarptautinis šokio festivalis „Aura“. Jau 27-kartą šiuolaikinio šokio gerbėjus subūręs festivalis įvairiose Kauno teatrų scenose pristatė šokį iš Japonijos, Šveicarijos, Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Lenkijos, Izraelio ir Lietuvos.
„Twister“
„Twister“ / Svetlanos Baturos nuotr.

Festivalio metu pristatytos net 3 premjeros: gastrolėms į Vokietiją ruošiamas Kauno šokio teatro „Aura“ spektaklis „Gluck / Laimė \ Счастье“ (chor. Y.Waki, Vokietija), pirmą kartą Lietuvoje po kelionių Italijoje parodytas „Auros“ spektaklis „Twister“ (chor. S.Lombardo, Italija) bei kava kvepianti pirmojo Baltijos šalyse buto šokio teatro „Okarukas“ naktinė premjera „Bejausmis / Senseless“ (chor. Sakurako, Lietuva/Prancūzija).

Festivalio publika gausiomis ovacijomis sutiko šeštadienį Nacionalinio Kauno dramos teatro scenoje pasirodžiusią festivalio žvaigždę iš Šveicarijos ALIAS ir jų šokio spektaklį „Antes“. Atvirai demonstruojamu kūniškumu pasižyminti trupė per apnuogintą šokį nagrinėjo civilizacijos priešistorės temas, o meistriškas choreografijos atlikimas atėmė žadą ne vienam festivalio lankytojui.

Svetlanos Baturos nuotr./„Antes“
Svetlanos Baturos nuotr./„Antes“

Publikos favoritais tapo ir šeštadienio vakarą pratęsusi šokėjų delegacija ir Japonijos: keturi šokio spektakliai atspindėjo nepažintas šiuolaikinio Japonijos šokio tendencijas, o šokėjai nustebino nepriekaištinga technika ir greičiu.

Svetlanos Baturos nuotr./Japonijos šokio vakaras
Svetlanos Baturos nuotr./Japonijos šokio vakaras

Geros emocijos ir vaikų juokas lydėjo šokio spektaklį iš Izraelio „Gravitacija“, kur šokėjai ant pripučiamos šokio aikštelės demonstruodami akrobatinius triukus kalbėjo apie žmogiškus santykius.

Oficialus festivalio uždarymas įvyko su žymaus prancūzų choreografo Rachid Ouramdane spektakliu „Torde“. Scenoje publika matė legendiniu sukiniu pagarsėjusią lietuvių šokėją Lorą Juodkaitę, kuri su rankos protezą turinčia scenos partnere šokiu ir žodžiu pasakojo jautrias ir asmeniškas istorijas.

Svetlanos Baturos nuotr./„Tordre“
Svetlanos Baturos nuotr./„Tordre“

Festivalio meno vadovė ir direktorė Birutė Letukaitė širdingai dėkojo festivalio organizatorių komandai, savanoriams, dalyviams, žiūrovams, linkėdama visiems būti sveikiems, laimingiems ir susitikti festivalyje AURA kitamet.

Svetlanos Baturos nuotr./Festivalio komanda
Svetlanos Baturos nuotr./Festivalio komanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius